Skip to main content

BLOGGER RAJIN YANG MENJANA PENDAPATAN DENGAN BLOG

Assalamualaikum...



Tau tak blog Yumida??
Saya tak tahu la sejak bila saya kenal blog ni..
rasanya dari zaman saya suka blogwalking malam2 dulu
dengan blogger adik2 nih..
jangan tak tau,dulu kan..
masa tahun 2010,2011,2012 dulu la..
kalau komen2 ni waktu siang je..
bila malam je mula la buat blogpecut..
Setakat tinggal jejak kat shoutbox je..
yang tak de shoutbox jangan gatal2 nak join belogpecut..
hahhahaha,,kita kenal masa tu ke Yumi???
ingat tak bila..??

Awak pulak mesti dah kenal blog Yumida..kan??
Rugi la tak kenal dan komen2 kat blog dia..
Rank alexa nya cantik tau..
Satu lagi cara nak dapatkan rank alexa yang baik ialah dengan
meninggalkan komen di blog yang mempunyai rank yang baik..

Pada yang belum ke blog Yumida..
di persilkan lah ye..
Komen2..folllow2..ok..

Yumida adalah salah seorang penaja
GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM
bagi peserta2 GA jangan
lupa untuk follow blog Yumida seperti yang dinyatakan di dalam
syarat penyertaan..klik link di bawah untuk ke blog Yumida.



sekian..

Comments

  1. rasa cam penah kot tersermpak time rajin blogwalking dulu.. skrg agak kureng sudah.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. kenal...ahli GSF....dia punya nuffnang buli tahan incomenya

    ReplyDelete
  3. Knl juga Bloger ni masa mula brjinak2 dgn blog ni

    ReplyDelete
  4. ooO.. boleh blogwalking nanti.. bestnya dunia blog ni ramai kawan

    ReplyDelete
  5. mestilah kenal..sesekali sudi juga singgah blog saya..

    ReplyDelete
  6. Yg saya tau, dia mmg aktif up entry...tak mcm saya. Hehe

    ReplyDelete
  7. patut la batuk2 td, rupanya ada org panggil nama kita

    kak sy masih ingat lagi tahun 2011-2012 sy pernah ke blog akak. time tu tema blog akak biru. kat kotak komen ni ada tulis warning jgn paste link warna biru.

    1 sy suka blog akak, loading blog sgt laju. masa tu kenal gitu2 je. sekarang baru rs kenal lbh dekat. thanks tau buat review blog. yeyey...hepi

    ReplyDelete
  8. Yumida memang tajin..murah rezeki dia

    ReplyDelete
  9. kena intai ni....nk minta tunjuk ajar...

    ReplyDelete
  10. Sis nie memang kayalah. Pandai dye cari duit guna blog. Ribu riban lagi tu.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …