Skip to main content

BEZA CPUV BLOG WWW.DIANARASHID.COM DULU DAN SEKARANG

Assalamualaikum...

Nak kongsikan gambar lama ni...
sejak dari bulan lepas ramai pulak yang dok tayang2 CPUV yang diaorang dapat..
Kalau saya la..earning macam dulu2 best la jugak nak tayang...

dulu-dulu.....
Tapi kalau setakat macam kat bawah ni...
Tak payah la nak tayang hari2..heheh

sekarang.....
jangan marah ye...
Bukan apa. ..Sekarang ni memang hari2 dapat cpuv..
tapi tak kan lah hari2 nak update benda yang sama je..
Ok la..tau awak nak buat rekod..nak simpan untuk kenangan..
buat le seminggu sekali..lebih best nak baca.

itu kalau saya la..
Blog awak.kan??
awak buat la ikut awak..
Ini blog saya jadi saya tulis apa
pendapat saya,awak punya pendapat tulis kat blog awak pulak.
heheheh

sekian..

Comments

  1. memang sangat BERBEZA kan Nuffnang dulu dengan sekarang ni kan kak...sekarang ni bila da earnings macam MANDUL je...dapat CPUV malas nak tayang2 da...Nuffnang tak segan ke bila ramai blogger tayang earnings tapi earnings...malas nak cakap la...kih3...

    ReplyDelete
  2. Setuju sgt.skang dah tak perlu nk bgthu kita dpt BE..malas nk update...

    ReplyDelete
  3. kan?? kalau dulu senyum la jugak tengok earning BE tapi sekarang kalau tengok BE berderet pun rasa macam takde makna. Nak share dengan orang pun rasa takde bagi moral support sgt untuk orang lain. Nak update BE tu boleh tapi bukan hari2 tulis dalam blog pasal tu.. cemuih la orang nak baca hahahaha

    ReplyDelete
  4. Ada la jugak tu..saya punya 000 je sume walau berderet. Tu tak citer kat blog..maluu!

    ReplyDelete
  5. memang payah betul nak gerak earning tu kan sekarang. Slow yang amat :(

    ReplyDelete
  6. Haah..setuju tu...klu smggu sekali pn still xnmpk gerak berbnding dolu2...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Mmmmmm ambo punya berderet serentak 18 huhuhuhu tapi jumlahnya ada yang RM0.00 berminggu-minggu, ada yang RM0.23 sejak bulan lepas huhuhuhuhu

    tadak angin nak mandangnya huhuhuhu hu

    ReplyDelete
  8. Awwww terasa.... hahaha... sha tunggu naik 2-3 cpuv baru hapdet.... kalau gasak sangat.... hari2.... weeeeeee

    Dulu punya memang banyak woooo

    ReplyDelete
  9. Advertisers ramai sangat kot sampai kena Q agaknya. CPUV dah jadi macam CPC; banyak iklan tapi lekat tak lama

    ReplyDelete
  10. Semakin ramai blogger dan semakin banyak pengiklan sekarang ni.. Tapi lebih baik ada dari tak ada kan..

    ReplyDelete
  11. strategi baru nuffnang sekarang yerk :)

    ReplyDelete
  12. dulu skali dapat bnyak..skarang sen2 jer..:)

    ReplyDelete
  13. tau tak..saya pon cam dah malas nak buat entri pasal cpuv..dulu teruja tapi amount just macam amount CPC je..emm

    ReplyDelete
  14. Salam, hahaha mula2 aku mcm blur tgk table tu sbb pelik...lupa pulak aku itu table Nuffnang yg dulu kan, skang dia dah ubah layout semua bagai jd baru..dan owh, awal2 berblog dulu aku xletak pun nuffnang, masih cetek ilmu aku rasa masa tu, haa kan kak..update CPUV memanjang..hadoi~

    ReplyDelete
  15. Nuffnang sekarang ni rajin bagi CPUV. Blog jarang update macam blog saya pun bersusun CPUV nya. Sayang kalau blog dibiarkan begitu je tanpa update.

    ReplyDelete
  16. Peh! X mampu nak capai earning mcm Diana ni. Yg skg ni pun (BE ciput) tapi Diana lebih dr Rm1. Hebat.

    ReplyDelete
  17. itulah k lily dah malas nak bukak ni, sakit nau hati ek..

    ReplyDelete
  18. mmg sgt beza kan..skrg mmg ler meriah cpuv tp amount tu malu² nk naik..hikss

    ReplyDelete
  19. mak ai, masyuknya pendapatan dulu
    hehe...betul juga kan diana
    saya pun rasa tak perlulah kerap sangat update
    saya pula cakap mungkin sebab saya langsung tak penah dapat...hehe

    ReplyDelete
  20. Wah...banayk tu BE dulu². Saya paling tinggi pon dalam RM30++. Tapi skang nak naik singgit pon berbulan²..ppffttt...

    ReplyDelete
  21. dulu2 saya x pernah dapat earning nuffnang sbb x tempek iklan kat blog..skang dapat, tapi x spai 50sen..hahaha..buat malu je nak tayang2..simpan tengok sorang2 je la..

    ReplyDelete
  22. dari dulu x pasang nuffnang kat blog sbb x faham konsep CPUv and macam susah nak earning je
    Miss Ika's Blog

    ReplyDelete
  23. iya. sekarang ni iklan banyak je. tapi jumlahnya menyedihkan...

    ReplyDelete
  24. Selalunya saya update pasal CPUV bila tak ada idea jak. Biasanya memang melonggoklah. Tak adalah update satu2. Kalau earning banyak, berbaloilah jugak update setiap masa. Tapi kalau earning macam sekarang nie, lemau sikit semangat saya nak update.

    ReplyDelete
  25. Dulu pernah update ....la ni malas nak update tp kesian pulak kat Nuffnang ....tak promote dia pun huhu

    ReplyDelete
  26. Yang saya nampak, org yg selalu update pasal CPUV ni cuma takde idea nak update blog. Tapi takci kan, kalo takde idea update blog, aku senyap je. Kalo nak update pasal CPUV, mmg byk kali la boleh update entry baru.

    ReplyDelete
  27. Wah, dulu-dulu lagi kencang rupanya earning dari NN ni. Saya ni rasanya tak pernah sekali pun update. Alahai, setakat celah gigi pun tak melekat, malaslah nak promote lebih-lebih.

    ReplyDelete
  28. sangat berbeza dulu dan sekarang.bila dah banyak cpuv camni malas pulak nak up entry..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …