Skip to main content

BERITA PALSU PALING PANAS DI WHATSAPP SEKARANG

Assalamualaikum...


Benda ni mula2 saya dan suami nampak di facebook..
kemudian semalam tengok kat whatsapp suami,ramai pulak yang pi CP
cerita karut nih,sampai suami bengang giler la..nak baca panjang2..
dah la dia online guna enpon je..
lepas tu cerita palsu pulak..mau tak geram.hehehehe
Awak2 pun mesti ada terbaca pasal ini..kan??

***************************************




TERKINI.


Amerika menggelupor dan Australia terpaku !!!
Panas isu MH 17 ditembak jatuh oleh Jet Pejuang MIG 29 UKRAINE
Semalam Persidangan G20 di Beijing, China sangat panas dan mengejutkan. Vladimir Putin mengejutkan persidangan dengan memberitahu kepada dunia mengapa kapal perang nuklear Russia ke Australia bukan untuk mengiringi beliau tetapi kerana mahu Tony Abbott mengaku pada umum tentang penipuan siasatan MH 370 & MH 17.


Akhirnya tadi Tv3 juga menyiarkan bahawa pesawat MH 17 bukan ditembak oleh peluru berpandu jenis BUK dari darat sebaliknya ditembak oleh Jet Pejuang UKRAINE.


Di dalam sidang tersebut Vladimir Putin membawa rakaman live cctv satelite russia dan menunjukkan bagaimana pesawat MH17 ditembak oleh Jet Pejuang Ukraine...Berita ini ditayangkan serentak di seluruh Russia dan kesatuan EU...Amerika dan sekutu-sekutunya paling malu pada persidangan tersebut.


#‎COPYPASTE
TERKINI: MH 370 & MH 17
Russia serang Australia !!!


Australia Breaking News: Semua blh tgk berita di utube news today bahawa 4 kapal perang Russia termasuk submerine yang membawa 3, 240 000 tan bom nuklear yang melalui Laut China Selatan dan selepas itu Kapal perang Russia tsar telah tembak ke arah sydney menggunakan missile.


Sayangnya semua media-media di Malaysia takut untuk melaporkan berita ini. Negara Thailand dan Brunei juga ada melaporkan berita ini. Tujuan Russia berbuat demikian kerana memberi warning kpd negara Australia kerana menjadi talibarut kpd USA ke atas 2 pesawat MAS (MH 370 & MH 17)


Kita tunggu esok punya news, Apakah Tv1, Tv3 dan Astro Awani berani melaporkan berita ini. Esok kita akan dedahkan lagi dalang-dalangnya...


Yang nak pergi bercuti di Australia tu minta tangguhkan dulu.... sbb Australia diancam perang. Yg plg best sekali askar-askar Australia tidak seorang pun berani respon atau membalas bedilan dari kapal perang Russia. Terbaik.....

****************************************

Rajin sungguh la orang yang mereka2 cerita nih.
mesti dia teringin nak tulis pasal perang2 nih.
banyak tengok filem perang kot..
heheheh..

sekian...

Comments

  1. hehe...sekali baca tau tu fake
    kalau jadi gitu memang world war lah
    mujur tak ada whatsapp =)

    ReplyDelete
  2. saya berita kat wassap ni serius saya tak layan sangat.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. saya terbaca jugak aritu..tapi bukan kat whatsapp.. kat blog mana tah.. gila betul..

    ReplyDelete
  4. baru tau pasal benda ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Aduh, baru nak teruja rupanya tipu muslihat belaka! Dah takda kerja sangat-sangatlah ni.

    ReplyDelete
  6. Kebanyakan berita dalam WhatsApp (termasuk isu-isu panas tentang agama) saya simpan dalam bakul sampah saja sebab lebih banyak auta dari fakta....

    ReplyDelete
  7. Ya Allah. Boleh pulak mcm tu? Byk impaklah klu bt berita palsu mcm ni. Nak dpt nama ke apa ni?

    ReplyDelete
  8. Apalah faedah yang dorang dapat dok reka berita2 palsu macam ni kan...

    ReplyDelete
  9. haha.. mcm2 kan..
    kdg lya x layan sgt wassap berantai camni..

    ReplyDelete
  10. benda xbtl mmg cepat je tersebar..
    pelik btl..rajin btl dorg ni mengarang citer..haihhh..

    ReplyDelete
  11. salam k.diana..
    eheh..ingatkan wasap cma je semak dgn mesaage ni.. mmg semua pun dapat..

    ReplyDelete
  12. Salam, haha fake atau tidak, perang dunia ketiga mmg is on the way..seriously

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …