Skip to main content

AWAK!!BILA NAK HANTAR HADIAH SAYA??

Assalamualaikum





kalau di kira2 ada lagi 2 ke 3 entah
hadiah GA yang saya belum dapat lagi.
Tak tahu la penganjur tu nak hantar ke tidak hadiah saya nih..

Ada satu tu sampai dah inbox kan alamat ,no tel
kat facebbook pun dia tak buka2 lagi mesej tu..
pelik  jugak la..sebab page dia selalu je update.

kalau tak nak bagi hadiah jangan la umumkan pemenang.
awak buat bodoh je..kan senang??
Tak de la kita ternanti-nanti.
Bila awak senyap,post pun hilang
tau la kita yang awak tu buat GA semata2 nak kencing orang.


yang satu lagi tu rasanya dekat 4 bulan dah kot..
tak ingat pulak..awalnya dia mintak dah alamat dan no tel..
Hadiah nya CD.Cd artis la..
tapi senyap jugak sampai sekarang..

Tapi ada satu peraduan saya masuk ..
Saya antara pemenang nya..
saya dok tunggu jugak dia mesej saya
last2 sampai ke sudah tak de  apa pun..
saya pun heran jugak la..
production yang terkenal pun nak kencing orang jugak ke..
padahal hadiah bukan ratus ribu .
Rupa-rupanya mesej dia masuk kat "other"

itu pun saya sedar selepas 9 bulan..hahahah..
kira burn je la hadiah tu..

sekian./.

Comments

  1. mak aiii... ada juga ke orang macam tu.. jangan aniaya kat orang & guna kan kwn untuk naik ye dak -,- kelak ada balasan

    ReplyDelete
  2. naseb serpa dgn cik yana . . dlu join mcm2 GA,segmen . . kekadang ada hdiah yg xdpt..pm diorang buad bodo je,,lesap gitu ja,,lePas te da asa malas nk join

    ReplyDelete
  3. Memang ada yang macam ni kak. Bukan setakat hadiah tu tak sampai-sampai, saya pernah beberapa kali dapat hadiah seperti baju, saiz yang dihantar sangatlah besar siap double-double lagi X dia. T_T

    Kalau rasa tak mampu nak bagi hadiah, tak payah kot nak sponsor kan kak. Hehe

    ReplyDelete
  4. saya pun kena jugak kak,, lepas hantar detail lame tunggu alih2 die blok kite... hampeh!!

    ReplyDelete
  5. Setakat ni sy bernasib baik, time join segmen & menang mesti dpt hadiah walaupun lambat. Rezeki sy la kot

    ReplyDelete
  6. saya pon sama.. 2 kali saya ada jd antra pemenang ga.. siap mtk alamat no tel..saya bg ja..tapi smpai kesudah xdpt pon..

    ReplyDelete
  7. sy pun sama. tgh menanti feedback drpd sponsor. Tapi, sy hold dulu, klau takde feedback ap2 jgak, tunggu lah tindakan sy lepas ni Kalau sorg tkpe, ni 3-4 org jgak. =='

    ReplyDelete
  8. haahadoiiiii kak diana... yang last tu kelakar... tu kena check semua spam ke other folder bagai.... kalau tak orang msg berkurun baru kita perasan... huahua

    ReplyDelete
  9. Pernah juga xdpt hadiah tp tula kan xkan nk paksa pulak..kne la anggap xde rezeki..huhu

    ReplyDelete
  10. Bersangka baik, mungkin dia terlepas pandang. Ada ingatkan diorang balik tak?

    Tapi tak bagus juga perangai tu, dah buat contest kenalah kasi hadiahnya.

    Rilek k..

    ReplyDelete
  11. Kesiannya kakak. Yalah rasa nak marah juga. Letih letih buat entri dan follow dia tapi bila dah diumumkan sebagai pemenang, hampeh bila tak dapat hadiah. Kalau tak menang tuh lain cerita. Tapi masalahnya ini dah berjanji tapi mungkir janji. Anyway, done follow you. ^^

    ReplyDelete
  12. sy pn pnh bt entry psl bnda ni..hai lah kesian kan...dh menang tp xdpt pape..

    ReplyDelete
  13. kekadang kita kena kerjakan mereka... tapi kekadang memang menipu jugak... Miera menang cruise punya tiket.. kena kerjakan baru dapat... tapi kena juga bayar beberapa benda... huhuhu

    ReplyDelete
  14. kadang-kadang lupa.. tak perasan.. tapi kalau mama, mama diamkan je, anggap tu takde rezeki.. hihihih... lainlah kalau menang motor, emas.. akan ku tuntut.. kiki

    ReplyDelete
  15. sama macam saya diana..saya dah remind dia dulu..dia kata kalo dah pos dia akan inform saya..tapi takde pon inform..so saya anggap takde rezeki jelah..
    mungkin lupa..pura2 lupa..emm

    ReplyDelete
  16. ler... jgn la aniaya orang camtu kan... buat GA biarlah ikhlas.., huhhu... x berkat rezeki tu nnt...

    ReplyDelete
  17. Kdg2 owner GA xbrsalah. Yg slh si sponsor hadiah tu..jnji nk sponsor nk bg mcm2. Alih2 habuk pun tarak. Yg kne tempiasnya si owner GA jgk..huhu

    Sbb tu sy x mgharap sgt. Sbb da prnh anjur GA n alami bnde yg sme. Sadiss~ ( ╯﹏╰)

    ReplyDelete
  18. Err hadiah kira burn tu sakit jiwa gak kan diana. Tp klu yg ditunggu x kunjung tiba mmg rasa ternanti2 gak

    ReplyDelete
  19. dah janji nak sponser hadiah kena la tunaikan kan.. mengejar trafik dengan penganjur GA is bonus.. tapi jangan la menipu sampai hadiah pon xdapat2..

    tapi kalau saya, saya diamkan jek.. malu pulak kita nak meminta sampai 2x inbox/msj kan..

    ReplyDelete
  20. Saya jarang dah join ga sekarang nie sebab adalah hari tu, saya memang something. Macam best jak. Dress. Excitedlah saya pergi PM, remind apa suma. Alih2 dye block sya. First saya fikir positif, maybe dye deactivate fb. Tapi bila saya check guna second fb saya, ada lagi.

    ReplyDelete
  21. Eh, ada juga orang buat cam tu ya. Aniaya orang je. Ni mesti nak tambahkan lebih ramai readers. Takpa, Diana. Saya ni boleh dipercayai. Kalau saya buat GA, sebelum umumkan pemenang saya dah hantar hadiah. Aha, camna tu? Cam tak logik pulak. Hahaha.

    ReplyDelete
  22. Itu maksudnya bukan rezeki kitalah tu DR....so redho ajelah....anggapkan kitavtk pernah masuk GA

    ReplyDelete
  23. ada jugak eh kes menang GA tapi xdapat hadiah yang dijanjikan...aiyooo...bukan ke kalau dah janji kena ditepati?? nape laa wat org tertunggu2...(-_-)

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …