APA SALAH DIA DENGAN KITA?

Assalamualaikum...

Ada satu masa kita rasa dia lah yang baik..
dia menghiburkan..
Dia menyentuh perasaaan...



tapi bila satu masa..

Orang berkata yang buruk2 tentang dia..
tentang kisah silam nya..
tentang peribadinya...

Kita mula mencemuh nya..
Kita korek gali segala latar belakang nya..
hanya untuk tahu dia siapa..
Walaupun kita tahu itu cerita lama..


Dan kita tanam terus rasa benci kita padanya..
Sedangkan kita tak tahu apa salah dia pada kita.
kalau di cari gali pun memang tidak ada.
Itu urusan dia dengan si dia..
urusan dia dengan  Pencipta..
bukan dengan kita..


"Tak tahu la.tapi memang benci sangat kat dia.."

Nak tahu kenapa???
Itu bermakna ada penyakit hati dalam hati kita..
Berubat la...
eh!Bertaubat la..


sekian...

Post a comment

11 Comments

  1. jangan pandang masa silam orang tapi lihatlah dia yang sekkarang :)

    ReplyDelete
  2. kena berubat gak tu..ubat hati. :D

    ReplyDelete
  3. Saya bermuhasabah...
    Tak mahu bercerita tentang artis lagi...
    Bukan apa..kalau betul, ia mengumpat...kalau salah, ia fitnah..

    ReplyDelete
  4. Penyakit yg sendiri kena cari penawarnya..

    ReplyDelete
  5. penyakit yg sendiri kena ubt tu.. hehe orng len xley nak ubtkn..

    ReplyDelete
  6. ehehehehe.ni kes penyakit baca forum lah ni.hish sy xnk baca forum dah.

    ReplyDelete
  7. Salam,ya i got it! sebelum ni sy mmg benci dgn neelofa, sy kutuk2 dia..yelah dah lah seksi, dedah sana-sini..tup2 dia dah pakai tudung..dosa sy mengata dia xtau camne nak minta maaf...sejak tu lah, sy diamkan je psl artis..dan start dpd tu sy mula terfikir, better doakan diorang..sbb once diorang dah berubah jd kebaikan, dosa kita mengata tu cam tergantung..isk :'(

    ReplyDelete
  8. fasha ka tue..nmpk chubby ckit dia

    ReplyDelete
  9. masa kisah silamnya, memang sha rasa meluat aje... tapi lama2... terfikir... ehhh... kita ada masa silam gak peee.... so for what nak tengok buruk orang lama2 kan??

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)