Skip to main content

ADA TAK BLOG NI DALAM BLOGSLIST ANDA?

Assalamualaikum...


Assalamualaikum...
Cuba tengok dalam senarai bloglist kawan2..
ada tak blog cetusan mInda ni dalam bloglist kawan2??
kalau belum ada memang satu kerugian sebab banyak entry2 menarik dalam blog cetusan minda milik Vee ni..

Bukan tu je malah blog dia kemas sangat..
mesti rumah dia pun kemas..kan??ekekek..
kalau tengok blog dia mesti tak sangka yang dia pakai blogspot je..

Dalan \m banyak2 entry Vee saya sangat sarankan 
kawan2 untuk baca entry tentang 
Maklum la..sekarang kan musim kenduri kawen..
semua nak inai2 bagai..kan??
kalau boleh pipi pun nak inai..hehehe
Jom la ramai2 singgah blog Vee..

Vee (cetusan Minda)  adalah salah seorang penaja
GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM
bagi peserta2 GA jangan
lupa untuk follow blog Vee (cetusan Minda)   seperti yang dinyatakan di dalam
syarat penyertaan..klik link di bawah untuk ke blog danFb  Vee (cetusan Minda).


Sekian..

Comments

  1. Kerap juga lya singgah pemilik blog ni

    ReplyDelete
  2. Dah singgah tadi.. blog cantik dan isinya menarik. Tanpa ragu-ragu saya dah masukkan dalam senarai bloglist saya...

    ReplyDelete
  3. mama ada singgah gak. tapi kena tengok line ..

    Mama Niza

    ReplyDelete
  4. dah like sume menda . cantik blog dia

    ReplyDelete
  5. takde dalam bloglist saya tapi "rencah kehidupan" ada..

    ReplyDelete
  6. best blog ni..sampai entry sis vee selalu kena cilok dulu..huhu

    ReplyDelete
  7. Belum pernah lagi singgah situ. Jap lagi nak singgah lah

    ReplyDelete
  8. Okje mmg selalu gi blog Vee, betul cakap awak tu DR ...entri dia semuanya berilmiah mmg tak rugilah terjah ke sana

    ReplyDelete
  9. Selalu ke blognya yang satu lagi. Yang ini belum pernah singgah lagi.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …