Skip to main content

TEMPAHAN KEK , CREAM PUFF DAN BROWNIES

Sticky Post!!Scrool Untuk Entry Terkini

Assalamualaikum...

Sebelum apa2 saya jamu dulu mata kawan2 dengan ini..


Nak rasa kek coklat  ini??


Atau nak kan rasa lebih ringan seperti pavlova ini??


Apa kata saya syor kan kawan2 mulakan dengan Cream Puff ini??


dan brownies ini dah tentu tak kan mengecewakan kawan2

Tempahan kek, cream puff dan brownies untuk apa-apa majlis


Kalau berminat boleh la hubungi kak Tina Firman..
Kak Tina Firman menerima tempahan kek ,pavlova
Brownies,cream puff dan macam2 lagi untuk apa -apa majlis.

Selain tu ada juga kek lapis,tart nenas ,double chocolate chips cookies
serta apa saja jenis kek yang kawan-kawan mahukan.

Kalau nak tempah untuk makan sendiri pun boleh..
hubungi  Tina Firman 

Telefon:  012 337 6648
(Tempahan sekitar Kuala Lumpur sahaja)



sekian..



Comments

  1. kek yang atas sekali paling menggoda..hihi..

    ReplyDelete
  2. Salam, eh2 cutenye pavlova tu dalm bekas cupcake!! selama ni aku pernah tgk kat pasar mlm, ade org jual sebesar piring alas cawan tu ha..haha nampak semuanya sedap!!

    ReplyDelete
  3. sedeapnye creampuff.. x sempat nak buat lagi..

    ReplyDelete
  4. Kak Tina memang selalu pos gambar makanan sedap² kat fb..bestnya kalau dapat merasa.

    ReplyDelete
  5. wah, ada kinder bueno atas kek.

    ReplyDelete
  6. tgk gmbr tue tibe2 rasa lapar. hehehe...

    ReplyDelete
  7. fuhhh sodap2.. tringin nak mkn pavlova

    ReplyDelete
  8. Amboi Diana, coklat atas kek coklat tu yang tak berkelip mata saya memandangnya. Eh, sekitar KL je? Dah sesuai sangat dengan saya nih. Hari jadi si Adik dah nak dekat nih!

    ReplyDelete
  9. slurppp sedapnyaa

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/10/kekurangan-air-boleh-menyebabkan.html

    ReplyDelete
  10. Wahhhh DR...memanjangkan rezeki namanya ni.....bagus bagus.....
    Lama dah tak buat pavlova. ....mcm teringin pulak nak buat...
    Cream puff tu okje rak pernah try senang tak agaknya buat dia yek....

    ReplyDelete
  11. Fuh terliur giler dah ni kak!

    ReplyDelete
  12. Wahh...semua sedap2 lah sis...nak semua tu boleh....hehe

    ReplyDelete
  13. Semua nih feveret...buat ailio meleleh

    ReplyDelete
  14. Aduhai ni yg buat lya trgoda ni hihi

    ReplyDelete
  15. amboi, bukan main lagi. hehe. malam-malam macam ni nampak coklate, adui mana nak cari : kedai da tutup. haha

    ReplyDelete
  16. bestnyaa . terliur pulak tengok malam2 ni

    ReplyDelete
  17. Nampak sangatsedap. Tak hantar ke sabah ke?

    ReplyDelete
  18. salam k.diana..
    sedapnya kek cekelat sebijik tu..mcm belgian choc..auummmmmmmmm..
    mekasih share..nnti nk tgk fb dia..

    ReplyDelete
  19. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
    Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  20. Kalau dekat kakak agaknya dah menempah cream-puff tu Dee. Kakak suka cream-puff:)

    ReplyDelete
  21. Kek coklat yg first tu sangat mengancam! irrayyan.com

    ReplyDelete
  22. http://madey09.blogspot.com/ asalam done follow blog senyum manis senyum hehehe

    ReplyDelete
  23. cream puff tu mcm sedap jaa, hikk...

    ReplyDelete
  24. Thanks diana, sori lambat mai sini

    ReplyDelete
  25. Aduhai Diana, menawan kalbu sis tengok crust brownies dan cream puff..

    Baru tengok gambar dah terasa sedap tu belum rasa lagi..

    ReplyDelete
  26. sedapnya... meleleh airliur...

    btw, jemput join giveaway di blog Kisah Tatie.. :)

    ReplyDelete
  27. sedapnya cream puff tu ..adeila..lemah semangat tengok makanan..hehehe

    ReplyDelete
  28. Cream puff tu mula2 hana ingat biasa jelah.mmg xpandang langsung.tp lepas makan..mmg sedap kn.mcm nak makan lg

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …