Skip to main content

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN: 

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen. 
3. Follow blog wawa.  *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 


ALERT! 
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain. 
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain. 
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Comments

  1. follower akak dah ramai, dah boleh buat kampung dah :D kalau saya boleh jadi follower akak lagi.. 800 kali saya add jadi follower akak :D

    ReplyDelete
  2. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
    Salam ukhwah fillah
    Ade singgah...
    Semoga berjaya

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/10/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum yana, wawa datang blog walking dan follow sini. Terima kasih sudi join dan support segmen pertama wawa :)

    Jangan lupa tunggu wawa update senarai peserta untuk di follow ya :)

    ReplyDelete
  4. Selamat bersegmen ! :)
    Datang dari segmen yang sama.
    Done follow awak. Singgah follow sy jugak ye. peace :)

    http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/11/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  5. Selamat bersegmen ! :)
    Datang dari segmen yang sama.
    Done follow awak. Singgah follow sy jugak ye. peace :)

    http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/11/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...saya daripada segmen yang sama^^ done follow.kalau ada masa singgahlah blog saya jugak ye! ;)

    http://nununonsense98.blogspot.com/2014/10/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  8. dari segmen sama...

    http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/11/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  9. Singgah dari segmen yg sama.
    Dah follow :)
    Selamat menaikkan followers!

    Cahaya Alam Maya

    ReplyDelete
  10. Hai, dtg dr segmen yg sama. Dah follow!Good luck ya selamat bersegmen!
    http://jungundberuehmt.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Hai.. saya singgah dari segmen yang sama.. salam perkenalan ye :)

    http://darikacamataseorangwanita.blogspot.com/2014/11/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  12. Selamat bersegmen.. Fiza singgah dan BW dr segmen yang sama.... jemput ke blog Fiza http://ourmemoria.blogspot.com/2014/10/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  13. ayu dtg dari giveaway yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu... ayu juga ada buat segmen ..boleh la join nanti ye...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/11/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  14. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/segmen-naikkan-follower-by-wawaabdulhadi.html

    ReplyDelete
  15. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …