Skip to main content

KENAPA IKLAN DI INSTAGRAM KURANG BERKESAN


Assalamualaikum...

Ini harga promosi kalau nak beriklan di instagram selebriti popular...
bayangkan kalau time bukan promosi..
kalau mampu apa salah nya..kan??

tapi bagi yang berniaga kecil kecilan mana la mampu..
mahal kan??kalau mahal cari lah yang murah..
yang lebih berbaloi dan kekal sepanjang masa..

Kat mana lagi kalau bukan di blog?
dah ramai blogger yang sediakan ruang untuk peniaga2 
mendapatkan ruang iklan bagi  produk2 jualan dan perkhidmatan.

Sebab kenapa iklan di Instagram kurang berkesan:-

*Tak ramai  yang rajin nak scroll gambar  dan post tentang produk awak di IG artis tu sampai ke bawah .

*Iklan di IG ni susah nak di kesan.

*Iklan di IG cuma untuk menarik follower bukan pembeli.bila orang rimas dengan terlalu banyak nya gambar2 jualan di IG,mereka akan unfollow .

*ianya cuma bersifat sementara .pemilik akaun dah tentu hanya akan mengiklan kan produk anda 
hanya sekali .mengikut bayaran yang dikenakan.

Kebaikan beriklan di blog

** Post di blog tentang produk dan perkhidmatan anda akan kekal selama nya didalam enjin carian.
Bila orang google terus direct pada post tersebut. ..

*kebanyakan blogger tidak akan memadam entry yang telah di siarkan.

Jika anda berminat untuk menggunakan blog ini sebagai medium pengiklanan
sila hubungi saya diana.rashid36@gmail.com 
atau boleh rujuk di sini 

sekian..

Comments

  1. gunakan blogger dengan kadar harga yang berpatutan... but it's the marketing strategy... using someone who is the social media influencer will give a greater and bigger impact...

    ReplyDelete
  2. Hambek kauuu !! 10orang da 15000. Senang senang je buat duit. Tengok ig org tu 5 minit dah dapat 1500. Untunglah ! T_T

    ReplyDelete
  3. mak aiii.. baru tahu harga review gitu sekali.. mhal tul.

    ReplyDelete
  4. insha Allah nanti nak guna khidmat blog Diana ni nanti, tungguu :)

    ReplyDelete
  5. Perghhh baru tau siap ada caj macam ni kat ig.. Hana berminat nak tumpang kat blog diana la. Nanti i pm

    ReplyDelete
  6. pendapat akak tu ada betulnya...tapi kalau blog pun kena la dengan harga yg berpatutan...kesian blogger nak perah idea nak menulis :)

    ReplyDelete
  7. mahalnya review kt ig ek..akak baru tau..

    tp bila kita google kebanyakan yg kua pun blog2 punya reviewkan??

    ReplyDelete
  8. btl kak..setuju sgt..dh byk ig reseller yg sy unfollow..hikhik..

    ReplyDelete
  9. Betul2.
    Kalau ada modal lebih, boleh guna celebriti. One shot, terus dikenali.
    Xpyh susah2 promosi sgt...ada duit.

    ReplyDelete
  10. Lagipun masih ramai yang tak ada IG. Macam saya. Heheh.

    ReplyDelete
  11. saya tolong iklan kan biz bakery wife saya di blog & FB aja...tapi sebenarnya, lagi byk medium kita guna, lagi tinggi peluang dpt customer...dah lama saya nak iklnakan juga di IG...hahaha

    ReplyDelete
  12. PEh! Otak bisnes betul Diana ni. Tapi mmg logik jgk tu! Huhuhuhu! Cuma mgkn yg bt org rasa ssh nak bkk blog sbb blog tu berat sket tak? Ada pros n cons kan?

    ReplyDelete
  13. yey kita geng.. sep sikit.. kadang barang dah xde jual pon orang tanya lagi.. sebab google kan..

    ReplyDelete
  14. agak leceh kalau nak shopping kat ig pun kan..huhu

    ReplyDelete
  15. ptt la jadi artis ni blh jadi kaya..buat iklan kat media sosial yg free je pon tp byrn...mak datukkk...

    ReplyDelete
  16. DR..... sambil promosi iklan nampaknya tu hihi....Dahsyat jugak ye artis ambik kesempatan....

    ReplyDelete
  17. iklan dkt instaram kna update sllu then guna hashtag yg btl2...insyaallah berkesan sbb sy pnya sales bisnes byk jgk dri insta

    ReplyDelete
  18. ayat hak yang last tu paling WIN!
    tapi betul tau, bukan semua ada acc IG
    price tuk iklan tu sungguh mahal
    kalau tv ke radio, gitu juga ke?

    ReplyDelete
  19. jarang bukak ig
    lg pun kat sini xde line 3g, susah nak buka sim data smartphone. kena keluar ke bandar baru ig berfungsi
    pengiklanan medium blog pun bgs, klo sesebuah blog tu menguasai seo
    media cetak pun bagus, lbh mudah promosi disebarkan

    ReplyDelete
  20. kak, ni mcm sambil menyelam minum air je kak.hahahaha.sy nk suh akk promote page saya lah kak.murah sket eh.hehehe

    ReplyDelete
  21. Instagram pun ada kekuatan dia yg tersendiri.. tapi kalau beriklan di post selebriti maybe agak kurang berkesan. Jd kekuatan beriklan di ig terletak pada hashtag dan pemilik perlulah ada instashop sendiri..

    sekarang ni sudah ramai orang buka instashop (instagram) kita sebagai peniaga kecil2an ambil la peluang yang ada.. jgn tumpu pada satu channel sahaja, sy turut gunakan blog, fb, insta, whatsapp untuk mempromosikan barang dan service yg sy niagakan..

    kosnya pula tidaklah terlalu tinggi sampai beribu2.. kita kena bijak menggunakn peluang, ada medium yang free untuk kita promosikan apa yang kita nak jual..^___^

    ReplyDelete
  22. Mahalnyaaa...tapi tulah kan, kita setuju dengan pendapat diana...Kalau iklan kat blog dia akan kekal dan orang akan terus mencari..Kat ig kureng sikit..Tapi cam diana kata kalau mampu apa salahnya huhuhu

    ReplyDelete
  23. Kalau nak iklankan pun mahal macam tu sekali bagi carilah jalan yg murah dan terbaik - blog/FB kakak rasa yg mudah kan Dee..

    ReplyDelete
  24. fuhh tgk hrga pitam jap..tp mampu apa sllhnya..

    kt tak mampu..jd duk diam2 kat blog sndiri..ekeke

    ReplyDelete
  25. pergh!! baru tau harga derang review kat instag tu begitu mahal...amboiiii...

    tul tu baik beriklan kat blog kan...hehe..

    ReplyDelete
  26. Perghhhh....mahal tu. Sambil menyelam minum air ni ☺

    ReplyDelete
  27. btl tu..
    kadang2 rimas bile dok iklan and post byk2 dlm satu mase...

    ReplyDelete
  28. hi Diana. saya berminat nk spreadkan kebaikan organic skincare MEAKEY SKINCARE iaitu skincare bumiputera yg halal dan ada kkm dgn kerjasama biotech dibawah kementerian sains n tech malaysia.

    bagaimana blh sy iklankan?

    tq

    julie
    0122408518

    ReplyDelete
  29. Instagram will be around for quite a while. To be the best, you should be prepared to invest energy with your record and be beneficial with that time. Instafellow

    ReplyDelete
  30. We have all observed these pics. The one where the barista, do they just call them that at Starbucks?,Http://brsm.IO/buy-real-active-instagram-followers

    ReplyDelete
  31. Niche Blog Commenting Service Our team of specialists consistently delivers outstanding results combining creative ideas with our vast experience. We can help you build a sustainable, meaningful relationship with your clients by engaging them with your brand using social media.

    ReplyDelete
  32. getting them to make comments on your contest (people love to voice their opinions and to feel that their opinions are important to you), and other creative ways to get people involved increase followers

    ReplyDelete
  33. This is particularly valid with Instagram, where you can without much of a stretch lose a hour simply looking over the wide assortment of pictures in your stream. instagram

    ReplyDelete
  34. Instagram can work for some businesses better than others.buy real followers on Instagram ,There are more than 800 million users per month and continues to grow.

    ReplyDelete
  35. Many business owners are at a loss when it comes to using social networks to grow their customer base for the most part because they do not have a way with words or know how to hone their creative juices for content marketing.instagram growth service

    ReplyDelete
  36. More readers would be interested in their writings if more individuals that write articles very worried themselves with composing great content for example you. Thank you for caring about your content. net worth list

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …