Skip to main content

INI LAH LEMBU PALING TINGGI DI DUNIA

Assalamualaikum..



Selalu kalau lembu dewasa besar nya tak de la besar sangt kan??
takat paras dada kita je..
ala,..macam yang kita tengok kat kampung2 dan ladang2 tu la..kan??
Tapi ni kali nak tunjuk lembu yang memang tinggi..
Lembu ni diistiharkan sebagai lembu paling tinggi di dunia.
tak percaya??jom tengok gambar2 ni..



Tinggi kan??
nama lembu ni Blossom..
berusia 13 tahun dan tinggal di Orangeville
Di nobatkan sebagai lembu paling tinggi di dunia
dengan ketinggian 6 kaki 4 inc.

Ini kalau buat korban ,boleh bagi 2,3 kampung ni.heheh

sekian..

Comments

  1. makan apalah sampai besar mcm ni?

    ReplyDelete
  2. makan apalah sampai besar mcm ni?

    ReplyDelete
  3. lembu kacuk kot tinggi ni..follow blog ni ^^

    ReplyDelete
  4. salam kak diana..saya dah tukar alamat blog. ada problem sikit. nanti singgah ye

    iniblogsal.blogspot.com

    sayang jugak tapi apa kan daya.huhu

    ReplyDelete
  5. sekali dia sepak boleh melambung 300 meter ni hahaha... boleh la namakan dia lembu big show..

    ReplyDelete
  6. Okay.. memang tinggi! Haha.

    ReplyDelete
  7. tak sangka lembu pun boleh pecahkan roked dunia..hahaha

    ReplyDelete
  8. Tue dia... Tingginya.. Sam tinggi ngan org nie

    ReplyDelete
  9. Lembu terbesar I nampak... waaaahhhhhhh....

    ReplyDelete
  10. Tingginya. Boleh buat tangga nie. Hahah.

    ReplyDelete
  11. bukan je tinggi..besar gak tu..

    ReplyDelete
  12. mak oii.,,tingginya blossom...klu wat korban ni, mau puluh k sebahagian nih...

    ReplyDelete
  13. berkat minum susu lembu kot =)

    ReplyDelete
  14. ya Allah..tingginya..mesti dia rasa gagah aje kan...eh jantan ke betina ni? kalo blosom macam betina aje...so mesti dia rasa anggun dengan ketinggian tu...hihi

    ReplyDelete
  15. Bagus punya baka... Sembelih seekor pun dah boleh buat kenduri untuk satu kampung....

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…