Skip to main content

3 BLOGGER YANG SAYA KAGUMI

Assalamualaikum...

Ayat kemain  kan??heheh..


Dah masuk 4 tahun lebih saya dalam dunia blogging ni ,banyak juga la blog-blog yang saya ikut dari awal dulu sampai sekarang dan ada antara mereka yang saya sangat kagumi.Nak tahu siapa??

1-Lyaafrina
Siapa yang tak kagum dengan ketabahan wanita bersemangat waja ini.Dugaan apa yang dia tak tempuhi?Hinggakan rakan-rakan blogger yang lain pun turut sama merasa sakit nya bila dia dilanda kesusahan.tapi setiap coretan nya betul-betul mengajar kita untuk cekal kan hati,terus sabar dan tenang.

2-Blog coklateyes
Siapa kata wanita berbadan besar tak boleh berjaya?Dengan semangat dan keberanian gadis comel ini berjaya menapak dalam setiap bidang yang dia minati.Dari pengacaraan dan sekarang dah berjinak-jinak dalam perniagaan.

3-Dari jari-jari halus ku
Seorang lagi wanita hebat.Sentiasa bersikap positif dan selalu berkongsi rutin harian nya yang banyak memberi inspirasi pada wanita lain supaya walau sesibuk mana pun penampilan diri tetap perlu diutamakan.Siapa sangka wanita cantik ini sudah berusia 41 tahun??



Itu lah 3 blogger yang sangat saya kagumi..Walaupun mereka bukan lah blogger yang sebaris dengan nama-nama besar tapi semangat mereka cukup besar , kuat  dan boleh menjadi ikutan  wanita lain.



Contest Blogger Yang Dikagumi ini dianjurkan oleh Nadot.mydan ditaja oleh Ejam Othman & Hey.my.

sekian...

Comments

  1. contest rupanya
    nama blogger yang disenaraikan tu tak penah kenal
    nanti nak p terjah =)

    ReplyDelete
  2. Good luck. Blog lya memang selalu baca. Nak terjah lagi 2 tu.

    ReplyDelete
  3. nama2 blogger tu mmg akak slalu terjah dulu. now nak pergi terjah balik lepas 2 tahun tak berblog hehehe :)

    ReplyDelete
  4. wahhhhh...senyum smpi ke telinga blogger2 kt ats tu...

    ReplyDelete
  5. semua kita suka.....memang baca cita dorang tak jemu....

    kak alin pun kagum ngan blog awak diana...berterus terang...hehehehe

    ReplyDelete
  6. boleh kongsi kehebatan semangat mrk...

    ReplyDelete
  7. boleh kongsi kehebatan semangat mrk...

    ReplyDelete
  8. boleh kongsi kehebatan semangat mrk...

    ReplyDelete
  9. nak kenal mereka juga..
    oo contest ke..baru tau

    ReplyDelete
  10. nasib baik takleh post gambar thumbs up kat komen ni ha... :p

    ReplyDelete
  11. Wah..ada contest mcm ni. LYA sy memang sangat setuju.. mmg kagum dgn kekuatan mental dia..mmg kagum.sangat.

    ReplyDelete
  12. Gud luck..setiap kita ada kelebihannya..

    ReplyDelete
  13. tq join Diana! serius tak pernah tersinggah blog mereka-mereka dalam senarai ni. Tq memperkenalkan blogger-blogger yang positif macam diorang untuk dijadikan inspirasi yang lain.. InsyaAllah akan terjah blog diorang nnt :)

    ReplyDelete
  14. ooh..contest..hihi..oklah mana2 pun janji halal..hehehe..tapi bagus jugak diana buat entri ni sebab akak klik kat link dari jari-jari halusku, lorrr...rupanya blog misz eila..dah lama benar tak masuk blog dia..daripada tahun 2012 kot..fuh, lama betul..

    ReplyDelete
  15. menarik jugak ni nak jalan2 blog diorang :D

    ReplyDelete
  16. Blogger pertama n kedua sy kenal..yg ketiga xkenal lg..nti nk terjah

    ReplyDelete
  17. kagumi mereka juga..contoh blogger yang terbaik :)

    ReplyDelete
  18. Salam, haaa kalau aku masuk contest ni, blog kau mmg termasuk sekali, sbb aku suka blog kau kak..haha

    ReplyDelete
  19. contest rupanya.. goodluck kak :)

    ReplyDelete
  20. Bolehlah terjah blog mereka lepas ni DR

    ReplyDelete
  21. Waaa .. ada nama Kc. Tq Diana sbb kagum dgn Kc. Baru ingat nak tanya kenapa tanya umur .. dah tau dah jwpn. Hehe.

    ReplyDelete
  22. oh, saya tak tersenarai. Sedih.. ~~

    eheee.,. tipu je. Lya mmg patut dikagumi. Tapi yg 2 lagi tu belum pernah baca. nnt boleh le singgah. Good luck diana.

    ReplyDelete
  23. Lya tu saya taulah. Selalu juga singgah di blognya. Memang kagum dengan semangat kental Lya yang masih muda ni. Tabah sungguh menghadapi setiap dugaan yang datang. Rasa malu pulak pada diri sendiri yang tak tahan ditimpa dugaan. Lagi dua tu tak pernah dengar. Nak gi menyinggahlah nanti!

    ReplyDelete
  24. Mungkin saye baru pertama kali singgah disini, tapi saya melihat blog ni bagus dan rajin. Curhatannya juga cukup bagus, maaf minta kunjungan balik di : Kamar Set Minimalis Mewah Jepara

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …