Friday, 31 October 2014

GAMBAR GAYA HIJAB MELLY GOESLOW

Assalamualaikum...

Sejak pulang dari menunaikan umrah penyanyi dan pencipta lagu,Melly Goeslow 
mula memakai hijab.
Namun  perubahan nya itu mendapat perhatian ramai 
kerana fesyen hijab yang dikenakan agak unik  dan berani.














Bukan saja kreatif dalam menghasil kan lagu2 malah
Melly juga kreatif dalam berhijab..
Walaupun Ramai yang mempertikaikan
kesempurnaan hijab nya namun dia tetap berani dan tetap mengekspresikan 
idea-idea uniknya.



sekian..

BAHAYA YANG ANDA TIDAK SANGKA

Assalamualaikum...




Sekarang ni kan trend pakai baju yang ada nama sendiri tu..kan??cantik juga baju macam tu..tak payah orang dok tanya.."siapa nama awak.?" Dah sah2 ada nama kita kat situ..



Lepas tu sekarang ni ada setengah mak ayah siap tempah rantai emas yang ada nama anak tu...cantik jugak tu..mesti mahal.bila anak pakai comel betul..


Tapi jangan lupa ye..bahaya ada dimana2..Sangat bahaya kalau awak dedahkan nama kat tempat awam macam tu.Bukan semua orang hatinya suci murni.ada yang hatinya hitam .Tak payah la awak nak fikir positif sangat ye..Kita sekarang bukan kat syurga.

Awak bayangkan lah bila awak pakai baju nama awak,lepas tu orang tu ikut sampai kerumah.dia intip dulu kat mana rumah awak.esok awak keluar rumah ,dia datang ketuk pintu dan cakap kat salah sorang ahli keluarga.."maaf ye makcik,anak makcik si Amran aksiden kat depan nun.saya ni kawan dia.dia dah di hantar ke hospital"mak awak yang tak tahu apa2 ni terus pi hospital.seronok  dia dapat pecah masuk rumah yang dah tentu2 tak de orang.



Kalau budak2 lagi bahaya..dia nampak nama anak awak,lepas  tu bila2 ada peluang , anak awak dok sorang2 kat depan sekolah ke,dia datang dan cakap "ini Montel kan..mak Montel suruh abang datang ambik Montel sebab ayah dan mak montel eksiden.jom abang bawak pi spital.." Montel lak percaya sebab tak kan abang tu tipu sedangkan abang tu tau nama manja dia...

Sebenarnya benda ni kalau kat luar negara mereka dah lama berjaga2.macam saya biasanya saya dengan suami dan maisara dah tetapkan satu kata kunci yang bila orang tu sebut ,maknanya betul la ada pesanan dari saya dan suami.kalau tak de kami pesan suruh lari atau jerit sekuat hati.

Sekian..

Thursday, 30 October 2014

BAYI MENINGGAL AKIBAT TERBAKAR DI DALAM INKUBATOR

Assalamualaikum...

Sedih betul bila baca satu berita dari seberang ni..


21 oktober yang lalu sepasang bayi kembar lahir ke dunia.Disambut dengan hati yang berbunga tanda bahagia didalam jiwa pasangan suami isteri ,Muhammad Fadli (31 tahun) dan Rafikah (28 tahun) yang berasal dari Makasar. Pasangan kembar yang diberi nama Fadhlan Khairy Al-Faiq dan Fayyadh Zafram Al Faiq lhir dalam  keadaan pramatang dan terpaksa dijaga dan ditempatkan ke dalam inkubutor.


Seperti bayi pramatang yang lain mereka memerlukan kehangatan yang lebih ,jadi mereka ditempatkan didalam inkubator didalam beberapa tempoh waktu.. Setelah bebrapa hari keadaan Fadhlan semakain teruk..Badan nya menjadi kuning dan semakin membiru..Dia juga selalu sukar bernafas.

Nyawa fadhlan yidak dapat diselamatkan.hasil pemeriksaan mereka mendapati belakang bayi ini melecur seperti terbakar dan berdarah.Malah pihak yang menjaga bayi tersebut juga tidak menyedari hal ini.

Berasa kecewa dengan apa yang terjadi mereka mangambil tindakan undang2,

"Keluarga kecewa, bayi dibiarkan tidak dipantau. Seharusnya kan dua jam sekali dipantau, dibalik ke kanan, ke kiri. Karena inkubatornya ini kan manual, tidak otomatis, jadi kalau kepanasan tidak ada yang tahu,"kata Muhammad Fadli

"Dua hari dua malam di inkubator. Perawatnya lalai, ya begitu itu, main BBM, smartphone. Lalai memantau bayi di inkubator sampai seperti itu," kata Aswar Tinaudin, Bapa saudara kepada bayi malang ini..

_merdekadotcom_

Masalah berpunca dari kelalaian pihak hospital .Bila tengok gambar2 ni rasa sedih sangat sebab baby ni kecik lagi.tak boleh nak mengadu sakit ke apa..tapi mesti dia ada menangis bila rasa sakit..kan??masa menangis tu tak ada siapa2 ke yang periksa keadaan dia..Ya Allah..sedih nya..

MUJUR OPERATOR POLIS NI BIJAK

Assalamualaikum..




Bisanya kalau kita dapat panggilan telefon yang kita rasa "main-main"
pernah tak kita rasa panggilan telefon tu adalah panggilan yang serius dan penting.
Contoh macam yang terjadi pada operator polis ni.
kita baca perbualan telefon dia dengan seorang wanita..

“911, where is you emergency?”
“123 Main St.”
“OK, what’s going on there?”
“I’d like to order a pizza for delivery.” (oh great, another prank call).
“Ma’am, you’ve reached 911”
“Yeah, I know. Can I have a large with half pepperoni, half mushroom and peppers?”
“Ummm…. I’m sorry, you know you’ve called 911 right?”
“Yeah, do you know how long it will be?”
“OK, Ma’am, is everything OK over there? do you have an emergency?”
“Yes, I do.”
“..And you can’t talk about it because there’s someone in the room with you?” (moment of realisation)
“Yes, that’s correct. Do you know how long it will be?”
“I have an officer about a mile from your location. Are there any weapons in your house?”
“Nope.”
“Can you stay on the phone with me?”
“Nope. See you soon, thanks”

kalau kat malaysia ni sah2 wanita tu akan dapat pangkat gila.

"giler ke?jangan main2 dengan panggilan kecemasan la.."

Lagi2 kalau yng call tu budak2..
entah dilayan ke tidak..kan??kan??


Tapi operator yang dalam citer kat atas  tu boleh dapat agak apa yang berlaku.
dan dia sedia melayan panggilan tu ,
dengan mengambil tindakan yang bijak,.
Eh..citer atas tu citer betul tau..bukan rekaan.



sekian...

ATASI KEDUT BAWAH MATA DENGAN BAHAN SEMULAJADI

Assalamualaikum...

kedut bawah mata ni memang ramai yang alami.
Saya sendiri bila tengok wajah kat cermin mesti tengok kat bawah mata dulu.
kadang2 tu bila keluar waktu siang
cepat2 pakai ermin mata hitam sebab risau mata kering dan boleh buat mata berkedut.
Ada beberapa bahan yang kita boleh gunakan untuk atasi masalah kedut dibawah mata.:-

1-nanas
Sapu air atau jus nanas di bahagian bawah mata.Nanas mengandungi enzim bromelain yang merupakan agen anti radang dan boleh mengatasi kiedut.Cuma sapu air nenas dan bilas selepas 20 minit.




2-Minyak Esensial rosmary
lakukan urutan dibawah mata setiap hari menggunakan minyak esensial Rosmary dengan gerakan dari bawah mata ke bahgiaan atas.

3-Timun
Tidak dinafikan lagi dan kebanyakan dari kita kerap menggunakan timun sebagai masker wajah.Cuma potong timun,pejam kan mata dan letak timun di bahagian mata.berehat lah dengan tenang .



4-halia dan madu
campuran halia dan madu boleh membuat kulit anda lembab.Sapukan campuran ini setiap hari dibawah mata selama 20 minit.Anda akan merasai perubahan nya dalam tempoh seminggu saja.mata lebih segar dan sihat.

5-Minyak kelapa
Semua sedia maklum minyak kelapa boleh melembabkan kulit malah ianya sesuai untuk merawat kedut di bawah mata.sapu minyak tersebut sekeliling mta sebelum tidur.And boleh mencuci nya selepas anda bangun dari tidur.Minyak ini jugak sesuai untuk anda yang mempunyai wajah dengan kulit kering.

6-minyk zaitun.
cara penggunaan nya sama dengan bahan yang diatas.cuma sebelum menyapu minyak tersebut,anda mestilah memanaskan sedikit  minyk ini.Tak pelu terllau panas.cukup sekadar suam2 kuku sahaja..Minyak zaitun juga sesuai untuk bahagian tubuh yang lain.


7-Air mawar
Air mawar yang di sapu dibawah mata tidak perlu dibilas.Air mawar sanagt bagus untuk melembap kan dan meremajakan kulit wajah terutamanay dibahagian bawah mata.

selamat mencuba..

sekian..

INILAH WAJAH KRISDAYANTI TANPA SOLEKAN

Assalamualaikum...


Lain sangat muka Krisdayanti ni ..
waktu awal-awal kemunuclan penyanyi ni dulu lain betul muka nya dengan sekarang ni..
masa tu dia popular dengan lagu "menghitung hari"
saya minat lagu tu..:p


Orang kata dia buat pembedahan plastik .
sebab tu muka dia dah lain.
Tengok gambar dia tak makeup ni nampak kecik sikit muka dia 
berbanding dulu..kan?/
perasan tak??
ke makcik sorang je yang perasan nih?



kalau nak dibandingkan kakak nya ,Yuni Shara lebih cantik..kan??
patut la lelaki muda pun boleh jatuh cinta kat Yuni shara nih.



sekian..

JANGAH MAIN CUCUK-CUCUK

Assalamualaikum...


korang pernah sedar tak
sewaktu korang sedang dicucuk??
bukan cucuk2 kat klinik atau hospital tu ye..


ni kes cucuk2 di hati dan perasaan ..
cucuk2 yang ni lagi bahaya dari cucuk2 botox tu..
Biasanya kita tak sedar pun..
sedar2 je dah berbalah dengan orang ..heheh

Bahaya sebab dia nya boleh
memutuskan silaturrahhim..kan??

"jah..ko asyik balik kampung suami je..
kampung sendiri jarang2 je aku tengok ko balik"

ni contoh cucuk2 yang guna jarum halus ni..
dia nak kita sendiri yang berfikir..
lepas tu balik umah mula la..

"abang,asyik balik kampung u je..
kampung i jarang2 balik..tak adil la u ni.."

kalau cucuk yang guna jarum besor sikit..

"aku tengok suami kau asyik sms je..
Aku rasa la suami kau tu tengah angau2 dengan
perempuan lain la..ko tak try ke check enpon dia ke..
check inbox facebook dia ke..mesti ada sesuatu kat situ.."

hati2 la ye dengan tukang cucuk ni..
kalau korang jenis mudah terpengaruh memangjadi mangsa dia je la..
kalau korang mula bergaduh dengan kawan2 ke,suami ke..
tukang cucuk ni bukan nak tolong pun..
dia lepas tangan je..
sebab kerja dia dah bereh!

sekian..

Wednesday, 29 October 2014

SUKAHATI SAYA LA..

Assalamualaikum...

Letak harga murah dikatanya kita ni tak tahu nak letak harga.
katanya lagi kita kena letak kan nilai penulisan kita ni dengan nilai yang tinggi..

Erm..awak ingat iklan kat blog ni 
macam harga ayam ke??
satu kedai jual harga RM 7 sekilo..
semua kedai kena ikut macam tu..

Awak buat cara awak,
saya buat cara saya..
 Bila masa pulak saya kongsi blog ni dengan awak??

AGAKNYA SEMUA BENDA AWAK NILAI DENGAN DUIT YE?

#letak iklan dengan harga murah pun salah ke?
pelik la manusia nih...


sekian..



KALAU MULUT BUSUK TAK BOLEH LA BUAT...

Assalamualaikum...


Saya nak tunjuk gambar ni..
Boleh la kalau awak dengan suami nak buat.
tak pun dengan adik beradik ke..
dengan kawan2 sebilik ke..kan??


Tapi kalau mulut busuk jangan buat ye..
pengsan kawan sebelah..
satu kerja nak kena bawak gi spital dengan muka ber"ikan"2 gitu..


sekian..

MOOD HINDUSTAN LA KITA PETANG NI..

Assalamualaikum...

Tak de apa nak cerita petang ni.
Jom la kita menyanyi..saya suka lagu nih..
Siap lirik saya bagi nih..
masa ni la nak test try cuba tengok skill kita cakap indostan..
lagu  paling senang sekali nak ikut..
nak sebut pun senang..Jom nyanyi..
eekekek





Yeh sama sama hain yeh pyar kaa, kisee ke intajar kaa
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa
Yeh sama sama hain yeh pyar kaa, kisee ke intajar kaa
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa

Basane lage aakhon me kuchh aise sapne
Basane lage aakhon me kuchh aise sapne
Koyee bulaye jaise nainon se apane
Nainon se apane
Yeh sama sama hain didar kaa, kisike intjar kaa
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa

Mil ke khayalo me hee apane balam se
Mil ke khayalo me hee apane balam se
Nind gawayee apanee maine kasam se
Maine kasam se
Yeh sama sama hain khumar kaa, kisike intajar ka
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa

Me to hu sapno ke raja ki rani
Me to hu sapno ke raja ki rani
Sach ho na jaae ye jothi kahaani
Jothi kahaani
Yeh sama sama hain iqaraar ka, kisike intajar ka
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa

Yeh sama sama hain yeh pyar kaa, hmm hmmm
Hmm hmmm hmm hmmm hmm hmmm hmm hmmm.

sekian...

LELAKI INI MENGUBAH MAYAT KANAK-KANAK MENJADI PATUNG

 Assalamualaikum...



rasa terkejut dan geram jugak bila saya baca satu cerita tentang seorang lelaki gila.Namanya Anatoly Maskvin berusia 47 tahun di tahan di kediaman nya kerana menggali 29 kubur kanak-kanak dan menjadikan mereka patung.
Olga

Lelaki gila ini melakukan nya sejak tahun 2011 dan telah menggali 29 kubur kanak-kanak untuk di awet menjadi seperti mumia dan kemudian mengubah mereka menjadi patung dengan mengenakan solekan dan pakaian .Malah lekai ini tinggal bersama mereka di dalam kediaman nya.


Anatoly sebenarnya adalah seorang lelaki genius malah dia boleh menggunakan 13 bahasa.Namun kebijaksaanaan nya digunakn untuk cara yang salah dan berubah menjadi satu kejahtan.Anatoly percaya apa yang dilakukan nya boleh menghidupkan kembali kanak-kanak tersebut.



Salah seorang mangsa kegilaan Anatoly adalah Olga yang meninggal ketika berusia 10 tahun akibat di bunuh. Keluarga Olga berasa sangat sedih dengan apa yang berlalu malah ianya melukakan perasaan mereka.

sekian..

WAJAH PEMANDU TEKSI KURANG AJAR


Saya terbaca satu post di laman IG pelakon Fiza Halim tentang pemandu teksi.
Saya raaa pemandu teksi ni adalah warga asing.
Warga asing pun dah boleh bawak teksi di sini ye..
saya baru tahu ni
sebab dah lama tak naik teksi..



Cerita pasal pemandu teksi ni saya teringat satu kisah masa saya menetap di Johor Bahru dulu.
Saya baru balik dari Perak.Sampai kat stesyen Bas Larkin jam 7 30 pagi.
Saya terus ke tempat teksi.Saya letak beg kat satu kerusi tiba2 datang sorang pemandu teksi duduk sebelah beg saya tu.
Tau dia buat apa???
Kat belakang beg saya tu dia boleh membalut ganja..
saya sampai nak lari sebab terkejut sangat.
Tapi masih buat muka rileks la konon tak peduli.
Dalam hati memang nak menyumpah je rasa.

Sambil dia membalut tu boleh dia tanya saya
"nak teksi dik..??kejap eik??abang ada keja sikit.."

Ceh!mati hidup balik pun tak kan saya nak pilih naik teksi dia.

Sekian..


Tuesday, 28 October 2014

BERAPA JUMLAH VISITOR DAN PAGEVIEW BLOG ?

Assalamuakikum...

uv sehingga jam 8 tadi.


Semalam ada yang  berminat untuk beriklan di blog saya bertanya berapa jumlah visitor dan pageview blog ini dalam sehari?Saya dah letak kan maklumat tersebut di dalam entry ini. Sebelum ni saya terlepas pandang benda ni.

Tak terfikir pun nak letak kan maklumat tersebut di post tu.Bila di tanya baru gelabah nak screen capture bagai.Harap2 ianya membantu anda2 yang berminat menggunakan blog sebagai medium pengiklanan  untuk memilih blog yang sesuai .

Tak pe la..lepas ni kena la rajin2 update prestasi blog kat entry tu.Mudah orang nak memilih dan memutuskan sama ada nak guna blog kita atau tak..kan??

Kalau dia tak tahu berapa jumlah pengunjung blog kita macam mana dia nak yakin blog kita mampu memperkenalkan produk nya pada orang lain..kan??kalau kita sendiri pun mesti lah nak beriklan di blog yang ramai pengunjung.baru lah berbaloi dia nak bayar.

sekian..




KUCING COMEL INI BERTUGAS DI KLINIK

Assalamualaikum...



Klinik la tempat paling malas sekali orang nak pergi..
kalau pergi pun sebab terpaksa..nak ambik ubat,dan
nak beli surat cuti sakit..ekekek..




Tapi ada satu klinik kesihatan tradisional di China ni yang mesti ramai suka pergi..
Sebab yang bertugas kat dalam tu adalah seekor kucing yang comel.
Dia bukan nurse atau doktor tapi dia sebagai bantal
untuk pesakit meletak kan tangan ketika doktor
memeriksa denyut nadi pesakit.


pesakit kena berada dalam keadan tenang dan selesa
waktu doktor nak periksa nadi .
jadi kucing ni juga bukan saja boleh jadi bantal
malah dia juga sebagai penenang untuk pesakit.hehehhe


comel la awak ni...!!
Mungkin yang takut dan geli  dengan kucing tak boleh masuk klinik ni.


sekian..

3 BLOGGER YANG SAYA KAGUMI

Assalamualaikum...

Ayat kemain  kan??heheh..


Dah masuk 4 tahun lebih saya dalam dunia blogging ni ,banyak juga la blog-blog yang saya ikut dari awal dulu sampai sekarang dan ada antara mereka yang saya sangat kagumi.Nak tahu siapa??

1-Lyaafrina
Siapa yang tak kagum dengan ketabahan wanita bersemangat waja ini.Dugaan apa yang dia tak tempuhi?Hinggakan rakan-rakan blogger yang lain pun turut sama merasa sakit nya bila dia dilanda kesusahan.tapi setiap coretan nya betul-betul mengajar kita untuk cekal kan hati,terus sabar dan tenang.

2-Blog coklateyes
Siapa kata wanita berbadan besar tak boleh berjaya?Dengan semangat dan keberanian gadis comel ini berjaya menapak dalam setiap bidang yang dia minati.Dari pengacaraan dan sekarang dah berjinak-jinak dalam perniagaan.

3-Dari jari-jari halus ku
Seorang lagi wanita hebat.Sentiasa bersikap positif dan selalu berkongsi rutin harian nya yang banyak memberi inspirasi pada wanita lain supaya walau sesibuk mana pun penampilan diri tetap perlu diutamakan.Siapa sangka wanita cantik ini sudah berusia 41 tahun??



Itu lah 3 blogger yang sangat saya kagumi..Walaupun mereka bukan lah blogger yang sebaris dengan nama-nama besar tapi semangat mereka cukup besar , kuat  dan boleh menjadi ikutan  wanita lain.



Contest Blogger Yang Dikagumi ini dianjurkan oleh Nadot.mydan ditaja oleh Ejam Othman & Hey.my.

sekian...

KISAH PERJALANAN HIDUP SEORANG WAK DOYOK

Assalamualaikum....

Semalam memang hari yang panas untuk Wak Doyok.
Dikecam hebat oleh peminat-peminat Firman Af.
Sampai ada yang cakap Wak Doyok dah lupa diri..
dah senang terus pandang rendah pada orang lain..
Agaknya sebab tu lah Wak Doyok berkongsi kisah perjalanan hidup nya
supaya orang tak salah anggap padanya lagi..
walaupun cerita nya tu ada selit2 bahasa jawa ,tapi saya masih faham lagi la..
maklum la..saya kan serba tahu..muahaahha...
Jom baca kisah perjalanan hidup wak Doyok sehingga beliau berjaya mencapai impian nya...


"Aku arek takun kambik kabeh follower ku. Aku ne uwong susah jamam biyen wes kerjo basuh kereto uwong nengi upah aku dapat rm5 ojo. Ambil upah potong rumput dari rumah ke rumah, buat parit sampai 6 km buat rumah pasang tail,gali kubur, semua. Lepas aku di berhentikan kerja dari auto bavaria BMW kehidupan aku jadi susah sgt tahun 2007 kawan2 semua lari tinggal kan disebab kan aku jatuh miskin. Jadi aku mencari kerja tak dpt2 masa tu tgh gawat ekonomi malaysia. Org2 kampung semua pandang rendah kat aku sbb aku jadi seorang pegangur. Kereta,motor classic,barang yang aku simpan semua aku jual nk bayar hutang bank. Jd aku kerja lah apa2 yg boleh aku buat mcm2 kerja lah mcm aku ckp td. Ada yg aku kerja sampai 3 hari x tido di port klang sebagai buruh turun kan kereta import mewah dr kapal.sampai satu masa aku dpt tahu yg ada butik brand Ben Sherman nk bukak di kl. Itu lah bermula perjalana hidup aku sebagai orang fesyen. Jadi aku akan terus ke depan untuk fesyen tanah air dan aku akan mengharumkan nama negara di seluruh dunia


Aku bukan dilahirkan didalam beras. Masa nak interview kat butik ben sherman otw ke sana kereta aku kena tarik sbb x bayar 4 bln lebih. Aku berjalan sampai 5 km jauh nya ke bangsar sampai2 je org yg interview ckp aku x sesuai kerja di shirt bar sbb penampilan aku tak kena gan brand tu. Hampir 2 bulan jugak aku kerja macam2 aku jadi kelindan lori 1 tan angkat barang dari gudang,hantar kueh ke kilang2, dengan upah satu hari rm20 je. Ambik upah buat engine motor vespa,lambretta sehingga ada interview yg ke dua di butik ben sherman. Dengan perubahan yg ketara aku tukar style aku mengikut citarasa yg dikehendaki aku dpt kerja dgn gaji rm1200. Di sini lah bermula aku mainstream kan fesyen hipster. Byk customer dr magazine untuk buat photoshoot. Magazine pertama adalah NewMen magazine collaborate dgn brand coach usa. Tahun 2012 aku buat IG yg pertama dan aku mendapat 1 malam 10 ribu followers dan aku link dgn Fb dan Pinterest. Bermulalah fashion aku di alam maya dan aku mendapat top5 men stylist IG di UK, Asia dan banyak colloborate dengan brand2 International di Europe. Inilah kehidupan aku yg sebenar supaya org tau luar dan dalam. Dan aku merendah diri serendah rendahnya dan aku berdoa yg terbaik untuk semua followers ku kerana support sampai ke tahap ini. 


Setelah itu apabila fashion aku menular, aku berkoloberasi bersama designer tanah air iaitu Fairuz Ramdan. Masa tu fashion mens wear banyak yg menjadi bahan kutukan. Aku dikutuk, dimaki menyatakan pakaian aku tidak sesuai dipakai di Malaysia. Haters membuat poster di Bukit Bintang dan seluruh Malaysia #wakdogol #seranggaperosak menjadi viral di laman social. Tapi itu menjadi motivate utk diri aku utk memperjuang fashion tanah air dimata dunia. Akhirnya aku diterima di seluruh pelusuk dunia contohnya aku mendapat crossover dengan Dr Martin Malaysia dan England. Susah payah bangun tidak melalui mana2 platform Entertainment dan aku berterima kasih kepada wartawan2 dan followers. Kemunculan aku dlm realiti tv Ke Korea Ke Kita bahawa itulah diri aku yg sebenar. Dari dulu sampai sekarang xpernah berubah. Exclusive utk harini aku keluarkan gambar yg xpernah aku keluarkan di mana2 laman social semasa kehidupan yg susah dahulu buat semua tatapan umum agar menjadi sumber inspirasi bagi anak2 muda dizaman Ini. Sekian terima kasih buat sedagher sedaghi smua."


ha..ambik...Saya copy sebijik2 tu..
makna kata kalau Wak Doyok tipu ni,
Tipu juga la entry ni pun..kan??hehhe
..

.Amacam??awak semua je ke yang susah kan??
Wak Doyok pun pernah susah jugak la..
jangan la cakap dia lupa diri ke apa..
dia masih ingat lagi dia pernah susah..

Eh!hensem jugak dia kalau tak berjambang bermisai ..kan??
hehehe

sekian...