Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

GAMBAR GAYA HIJAB MELLY GOESLOW

Assalamualaikum...
Sejak pulang dari menunaikan umrah penyanyi dan pencipta lagu,Melly Goeslow  mula memakai hijab. Namun  perubahan nya itu mendapat perhatian ramai  kerana fesyen hijab yang dikenakan agak unik  dan berani.













Bukan saja kreatif dalam menghasil kan lagu2 malah Melly juga kreatif dalam berhijab.. Walaupun Ramai yang mempertikaikan kesempurnaan hijab nya namun dia tetap berani dan tetap mengekspresikan  idea-idea uniknya.


sekian..

BAHAYA YANG ANDA TIDAK SANGKA

Assalamualaikum...




Sekarang ni kan trend pakai baju yang ada nama sendiri tu..kan??cantik juga baju macam tu..tak payah orang dok tanya.."siapa nama awak.?" Dah sah2 ada nama kita kat situ..



Lepas tu sekarang ni ada setengah mak ayah siap tempah rantai emas yang ada nama anak tu...cantik jugak tu..mesti mahal.bila anak pakai comel betul..


Tapi jangan lupa ye..bahaya ada dimana2..Sangat bahaya kalau awak dedahkan nama kat tempat awam macam tu.Bukan semua orang hatinya suci murni.ada yang hatinya hitam .Tak payah la awak nak fikir positif sangat ye..Kita sekarang bukan kat syurga.

Awak bayangkan lah bila awak pakai baju nama awak,lepas tu orang tu ikut sampai kerumah.dia intip dulu kat mana rumah awak.esok awak keluar rumah ,dia datang ketuk pintu dan cakap kat salah sorang ahli keluarga.."maaf ye makcik,anak makcik si Amran aksiden kat depan nun.saya ni kawan dia.dia dah di hantar ke hospital"mak awak yang tak tahu apa2 ni terus pi hospital.seronok  dia dapat pecah …

BAYI MENINGGAL AKIBAT TERBAKAR DI DALAM INKUBATOR

Assalamualaikum...

Sedih betul bila baca satu berita dari seberang ni..


21 oktober yang lalu sepasang bayi kembar lahir ke dunia.Disambut dengan hati yang berbunga tanda bahagia didalam jiwa pasangan suami isteri ,Muhammad Fadli (31 tahun) dan Rafikah (28 tahun) yang berasal dari Makasar. Pasangan kembar yang diberi nama Fadhlan Khairy Al-Faiq dan Fayyadh Zafram Al Faiq lhir dalam  keadaan pramatang dan terpaksa dijaga dan ditempatkan ke dalam inkubutor.


Seperti bayi pramatang yang lain mereka memerlukan kehangatan yang lebih ,jadi mereka ditempatkan didalam inkubator didalam beberapa tempoh waktu.. Setelah bebrapa hari keadaan Fadhlan semakain teruk..Badan nya menjadi kuning dan semakin membiru..Dia juga selalu sukar bernafas.

Nyawa fadhlan yidak dapat diselamatkan.hasil pemeriksaan mereka mendapati belakang bayi ini melecur seperti terbakar dan berdarah.Malah pihak yang menjaga bayi tersebut juga tidak menyedari hal ini.

Berasa kecewa dengan apa yang terjadi mereka mangambil tindaka…

MUJUR OPERATOR POLIS NI BIJAK

Assalamualaikum..



Bisanya kalau kita dapat panggilan telefon yang kita rasa "main-main" pernah tak kita rasa panggilan telefon tu adalah panggilan yang serius dan penting. Contoh macam yang terjadi pada operator polis ni.
kita baca perbualan telefon dia dengan seorang wanita..
“911, where is you emergency?” “123 Main St.” “OK, what’s going on there?” “I’d like to order a pizza for delivery.” (oh great, another prank call). “Ma’am, you’ve reached 911” “Yeah, I know. Can I have a large with half pepperoni, half mushroom and peppers?” “Ummm…. I’m sorry, you know you’ve called 911 right?” “Yeah, do you know how long it will be?” “OK, Ma’am, is everything OK over there? do you have an emergency?” “Yes, I do.” “..And you can’t talk about it because there’s someone in the room with you?” (moment of realisation) “Yes, that’s correct. Do you know how long it will be?” “I have an officer about a mile from your location. Are there any weapons in your house?” “Nope.” “Can you stay on the phone with me?…

ATASI KEDUT BAWAH MATA DENGAN BAHAN SEMULAJADI

Assalamualaikum...

kedut bawah mata ni memang ramai yang alami.
Saya sendiri bila tengok wajah kat cermin mesti tengok kat bawah mata dulu.
kadang2 tu bila keluar waktu siang
cepat2 pakai ermin mata hitam sebab risau mata kering dan boleh buat mata berkedut.
Ada beberapa bahan yang kita boleh gunakan untuk atasi masalah kedut dibawah mata.:-

1-nanas
Sapu air atau jus nanas di bahagian bawah mata.Nanas mengandungi enzim bromelain yang merupakan agen anti radang dan boleh mengatasi kiedut.Cuma sapu air nenas dan bilas selepas 20 minit.




2-Minyak Esensial rosmary
lakukan urutan dibawah mata setiap hari menggunakan minyak esensial Rosmary dengan gerakan dari bawah mata ke bahgiaan atas.

3-Timun
Tidak dinafikan lagi dan kebanyakan dari kita kerap menggunakan timun sebagai masker wajah.Cuma potong timun,pejam kan mata dan letak timun di bahagian mata.berehat lah dengan tenang .



4-halia dan madu
campuran halia dan madu boleh membuat kulit anda lembab.Sapukan campuran ini setiap hari dibawah ma…

INILAH WAJAH KRISDAYANTI TANPA SOLEKAN

Assalamualaikum...

Lain sangat muka Krisdayanti ni .. waktu awal-awal kemunuclan penyanyi ni dulu lain betul muka nya dengan sekarang ni.. masa tu dia popular dengan lagu "menghitung hari" saya minat lagu tu..:p

Orang kata dia buat pembedahan plastik . sebab tu muka dia dah lain. Tengok gambar dia tak makeup ni nampak kecik sikit muka dia  berbanding dulu..kan?/ perasan tak?? ke makcik sorang je yang perasan nih?


kalau nak dibandingkan kakak nya ,Yuni Shara lebih cantik..kan?? patut la lelaki muda pun boleh jatuh cinta kat Yuni shara nih.


sekian..

JANGAH MAIN CUCUK-CUCUK

Assalamualaikum...


korang pernah sedar tak
sewaktu korang sedang dicucuk??
bukan cucuk2 kat klinik atau hospital tu ye..


ni kes cucuk2 di hati dan perasaan ..
cucuk2 yang ni lagi bahaya dari cucuk2 botox tu..
Biasanya kita tak sedar pun..
sedar2 je dah berbalah dengan orang ..heheh

Bahaya sebab dia nya boleh
memutuskan silaturrahhim..kan??

"jah..ko asyik balik kampung suami je..
kampung sendiri jarang2 je aku tengok ko balik"

ni contoh cucuk2 yang guna jarum halus ni..
dia nak kita sendiri yang berfikir..
lepas tu balik umah mula la..

"abang,asyik balik kampung u je..
kampung i jarang2 balik..tak adil la u ni.."

kalau cucuk yang guna jarum besor sikit..

"aku tengok suami kau asyik sms je..
Aku rasa la suami kau tu tengah angau2 dengan
perempuan lain la..ko tak try ke check enpon dia ke..
check inbox facebook dia ke..mesti ada sesuatu kat situ.."

hati2 la ye dengan tukang cucuk ni..
kalau korang jenis mudah terpengaruh memangjadi mangsa dia je la..
kalau k…

SUKAHATI SAYA LA..

Assalamualaikum...
Letak harga murah dikatanya kita ni tak tahu nak letak harga. katanya lagi kita kena letak kan nilai penulisan kita ni dengan nilai yang tinggi..
Erm..awak ingat iklan kat blog ni  macam harga ayam ke?? satu kedai jual harga RM 7 sekilo.. semua kedai kena ikut macam tu..
Awak buat cara awak, saya buat cara saya..  Bila masa pulak saya kongsi blog ni dengan awak??
AGAKNYA SEMUA BENDA AWAK NILAI DENGAN DUIT YE?
#letak iklan dengan harga murah pun salah ke? pelik la manusia nih...

sekian..


KALAU MULUT BUSUK TAK BOLEH LA BUAT...

Assalamualaikum...


Saya nak tunjuk gambar ni.. Boleh la kalau awak dengan suami nak buat. tak pun dengan adik beradik ke.. dengan kawan2 sebilik ke..kan??

Tapi kalau mulut busuk jangan buat ye.. pengsan kawan sebelah.. satu kerja nak kena bawak gi spital dengan muka ber"ikan"2 gitu..

sekian..

MOOD HINDUSTAN LA KITA PETANG NI..

Assalamualaikum...

Tak de apa nak cerita petang ni.
Jom la kita menyanyi..saya suka lagu nih..
Siap lirik saya bagi nih..
masa ni la nak test try cuba tengok skill kita cakap indostan..
lagu  paling senang sekali nak ikut..
nak sebut pun senang..Jom nyanyi..
eekekek





Yeh sama sama hain yeh pyar kaa, kisee ke intajar kaa
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa
Yeh sama sama hain yeh pyar kaa, kisee ke intajar kaa
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa

Basane lage aakhon me kuchh aise sapne
Basane lage aakhon me kuchh aise sapne
Koyee bulaye jaise nainon se apane
Nainon se apane
Yeh sama sama hain didar kaa, kisike intjar kaa
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa

Mil ke khayalo me hee apane balam se
Mil ke khayalo me hee apane balam se
Nind gawayee apanee maine kasam se
Maine kasam se
Yeh sama sama hain khumar kaa, kisike intajar ka
Dil na chura le kahee meraa, mausam bahar kaa

Me to hu sapno ke raja ki rani
Me to hu sapno ke raja ki rani
Sach ho na jaae ye jothi kah…

LELAKI INI MENGUBAH MAYAT KANAK-KANAK MENJADI PATUNG

Assalamualaikum...



rasa terkejut dan geram jugak bila saya baca satu cerita tentang seorang lelaki gila.Namanya Anatoly Maskvin berusia 47 tahun di tahan di kediaman nya kerana menggali 29 kubur kanak-kanak dan menjadikan mereka patung.

Lelaki gila ini melakukan nya sejak tahun 2011 dan telah menggali 29 kubur kanak-kanak untuk di awet menjadi seperti mumia dan kemudian mengubah mereka menjadi patung dengan mengenakan solekan dan pakaian .Malah lekai ini tinggal bersama mereka di dalam kediaman nya.


Anatoly sebenarnya adalah seorang lelaki genius malah dia boleh menggunakan 13 bahasa.Namun kebijaksaanaan nya digunakn untuk cara yang salah dan berubah menjadi satu kejahtan.Anatoly percaya apa yang dilakukan nya boleh menghidupkan kembali kanak-kanak tersebut.



Salah seorang mangsa kegilaan Anatoly adalah Olga yang meninggal ketika berusia 10 tahun akibat di bunuh. Keluarga Olga berasa sangat sedih dengan apa yang berlalu malah ianya melukakan perasaan mereka.

sekian..

WAJAH PEMANDU TEKSI KURANG AJAR

Saya terbaca satu post di laman IG pelakon Fiza Halim tentang pemandu teksi. Saya raaa pemandu teksi ni adalah warga asing. Warga asing pun dah boleh bawak teksi di sini ye.. saya baru tahu ni sebab dah lama tak naik teksi..


Cerita pasal pemandu teksi ni saya teringat satu kisah masa saya menetap di Johor Bahru dulu. Saya baru balik dari Perak.Sampai kat stesyen Bas Larkin jam 7 30 pagi. Saya terus ke tempat teksi.Saya letak beg kat satu kerusi tiba2 datang sorang pemandu teksi duduk sebelah beg saya tu. Tau dia buat apa??? Kat belakang beg saya tu dia boleh membalut ganja.. saya sampai nak lari sebab terkejut sangat. Tapi masih buat muka rileks la konon tak peduli. Dalam hati memang nak menyumpah je rasa.
Sambil dia membalut tu boleh dia tanya saya "nak teksi dik..??kejap eik??abang ada keja sikit.."
Ceh!mati hidup balik pun tak kan saya nak pilih naik teksi dia.
Sekian..

BERAPA JUMLAH VISITOR DAN PAGEVIEW BLOG ?

Assalamuakikum...



Semalam ada yang  berminat untuk beriklan di blog saya bertanya berapa jumlah visitor dan pageview blog ini dalam sehari?Saya dah letak kan maklumat tersebut di dalam entry ini. Sebelum ni saya terlepas pandang benda ni.

Tak terfikir pun nak letak kan maklumat tersebut di post tu.Bila di tanya baru gelabah nak screen capture bagai.Harap2 ianya membantu anda2 yang berminat menggunakan blog sebagai medium pengiklanan  untuk memilih blog yang sesuai .

Tak pe la..lepas ni kena la rajin2 update prestasi blog kat entry tu.Mudah orang nak memilih dan memutuskan sama ada nak guna blog kita atau tak..kan??

Kalau dia tak tahu berapa jumlah pengunjung blog kita macam mana dia nak yakin blog kita mampu memperkenalkan produk nya pada orang lain..kan??kalau kita sendiri pun mesti lah nak beriklan di blog yang ramai pengunjung.baru lah berbaloi dia nak bayar.

sekian..




KUCING COMEL INI BERTUGAS DI KLINIK

Assalamualaikum...



Klinik la tempat paling malas sekali orang nak pergi..
kalau pergi pun sebab terpaksa..nak ambik ubat,dan
nak beli surat cuti sakit..ekekek..




Tapi ada satu klinik kesihatan tradisional di China ni yang mesti ramai suka pergi..
Sebab yang bertugas kat dalam tu adalah seekor kucing yang comel.
Dia bukan nurse atau doktor tapi dia sebagai bantal
untuk pesakit meletak kan tangan ketika doktor
memeriksa denyut nadi pesakit.


pesakit kena berada dalam keadan tenang dan selesa
waktu doktor nak periksa nadi .
jadi kucing ni juga bukan saja boleh jadi bantal
malah dia juga sebagai penenang untuk pesakit.hehehhe


comel la awak ni...!!
Mungkin yang takut dan geli  dengan kucing tak boleh masuk klinik ni.


sekian..

3 BLOGGER YANG SAYA KAGUMI

Assalamualaikum...



Dah masuk 4 tahun lebih saya dalam dunia blogging ni ,banyak juga la blog-blog yang saya ikut dari awal dulu sampai sekarang dan ada antara mereka yang saya sangat kagumi.Nak tahu siapa??

1-Lyaafrina
Siapa yang tak kagum dengan ketabahan wanita bersemangat waja ini.Dugaan apa yang dia tak tempuhi?Hinggakan rakan-rakan blogger yang lain pun turut sama merasa sakit nya bila dia dilanda kesusahan.tapi setiap coretan nya betul-betul mengajar kita untuk cekal kan hati,terus sabar dan tenang.

2-Blog coklateyes
Siapa kata wanita berbadan besar tak boleh berjaya?Dengan semangat dan keberanian gadis comel ini berjaya menapak dalam setiap bidang yang dia minati.Dari pengacaraan dan sekarang dah berjinak-jinak dalam perniagaan.

3-Dari jari-jari halus ku
Seorang lagi wanita hebat.Sentiasa bersikap positif dan selalu berkongsi rutin harian nya yang banyak memberi inspirasi pada wanita lain supaya walau sesibuk mana pun penampilan diri tetap perlu diutamakan.Siapa sangka wanita c…

KISAH PERJALANAN HIDUP SEORANG WAK DOYOK

Assalamualaikum....
Semalam memang hari yang panas untuk Wak Doyok. Dikecam hebat oleh peminat-peminat Firman Af. Sampai ada yang cakap Wak Doyok dah lupa diri.. dah senang terus pandang rendah pada orang lain.. Agaknya sebab tu lah Wak Doyok berkongsi kisah perjalanan hidup nya supaya orang tak salah anggap padanya lagi.. walaupun cerita nya tu ada selit2 bahasa jawa ,tapi saya masih faham lagi la.. maklum la..saya kan serba tahu..muahaahha... Jom baca kisah perjalanan hidup wak Doyok sehingga beliau berjaya mencapai impian nya...

"Aku arek takun kambik kabeh follower ku. Aku ne uwong susah jamam biyen wes kerjo basuh kereto uwong nengi upah aku dapat rm5 ojo. Ambil upah potong rumput dari rumah ke rumah, buat parit sampai 6 km buat rumah pasang tail,gali kubur, semua. Lepas aku di berhentikan kerja dari auto bavaria BMW kehidupan aku jadi susah sgt tahun 2007 kawan2 semua lari tinggal kan disebab kan aku jatuh miskin. Jadi aku mencari kerja tak dpt2 masa tu tgh gawat ekonomi ma…