Skip to main content

JOM TONTON A WELL-RAISED DAUGHTER

Assalamualaikum...




hari ni saya dengan anak2 dok kat rumah je..
tak kemana2 pun sebab suami kena kerja..
Jadinya melayan drama korea je la..
saya nak habiskan episod citer jang Ha Na ni..
kalau kat Ch393 astro Tajuk drama tu The Good Daughter Hana..
tapi kalau kat nak tengok online tajuk nya
A Well-raised Daughter..

Drama ni best tau..
Ianya tentang seorang wanita yang terpaksa
membesarkan anak perempuan nya menjadi seperti seorang lelaki
supaya anak nya dapat memwarisi syarikat keluarga.
Masa tu macam2 la terjadi
sampai la anak perempuan dia yang menyamar jadi lelaki tu
berjaya menjadi pewaris Syarikat tersebut..


Tapi tak lama selepas tu macam2  jadi dalam Syarikat tu
akibat hasad dengki keluarga tiri dia..
kalau siapa nak tau seterusnya apa jadi kena la tengok ye..
saya sekarang pun baru sampai episod 70.heheh..

siapa yang suka layan drama keluarag korea boleh la tengok sini ye..

ok..jom bw dulu..
malam tadi sempat jugak saya bw dan jumpa
banyak blog2 baru yang seronok untuk di baca..

sekian..

Comments

  1. Dah lamaxlyn korea .. asal kayan je nangis .tq !

    ReplyDelete
  2. Wah...sama..saya pun sekarang ni wajib tonton 2 je..citer hana ni dan angle's eyes.. hana ni panjangnya ...sejak sibuk ni saya mula mengilat.. tgk selang2 di drama fire.. dah nak episod 90.

    ReplyDelete
  3. Saya layan juga drama ni. Yang selalu mengingatkan dah tentu si Abang. Kalau saya mogok tak mahu tengok, mulalah dia tanyak kenapa Mommy tak tengok Good Daughter Hana malam ni? Kadang tu boleh pulak tukang ceritakan balik episod yang saya tak tengok :)

    Sekarang tengah layan Angel's Eye dan Temptation. Tengah dap dup dap dup jantung nak tahu kisah selanjutnya :D

    ReplyDelete
  4. mesti best ni. lama jugak tak tengok citer korea.

    ReplyDelete
  5. best citer ni...tapi sedih skit...skang tengah layan citer temptation...best jugak..

    ReplyDelete
  6. dah lama tak layan cerita korea kecuali running man..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …