Skip to main content

GIVEAWAY SEPANJANG HARI

Assalamualaikum...




Ambik masa dua hari saya nak menghabiskan jemputan dan tag untuk join giveaway ni.dah orang ajak kita join je la.ada jugak yang saja2 je saya join walaupun orang tak ajak.heheh.bukan rugi pun..tapi ni pun ada lagi yang mengajak..tak pe2..ada masa lapang nanti ahkak join ye adik2..

Saya ni memang dari dulu suka join giveaway ni.lagi2 kalau syaratnya tak macam2..kalau setakat suruh follow dan like tu apa sangat la..kan..

Asal jangan buat syarat mengarut dah la .contohnya..dia suruh letak gambar terbaik  kita dengan baby..lepas tu pemilihan pemenang melalui random.org..ataupun kena jawab soalan pasal blog dia...tapi pemilihan pemenang guna tin susu..anak dia cabut..katanya...nampak tak betapa mengarut punya giveaway..??



Ok la..jap lagi nak bw ni..saya dah tambah lebih banyak blog kat bloglist saya ni.boleh la kalau kawan2 nak ikut bw sama...tengok kat tab atas..ada bloglist.klik situ..ok.

Sekian..

Comments

  1. haha..
    setuju,,'nk pertaruh pic..last2 cabut undi or random..

    kesian org.. bsusah cari pic terbaik..

    ReplyDelete
  2. macam2 kerenah si penganjur kan kak

    ok lagi tu klo dia cakap soh letak gambar paling kreatif, paling tercantik di muka bumi, pemilihan pemenang melalui random. coz dia dah cakap awal2. tapi bunyinya sangat melucukan. macam tak munasabah kan kak. haha!

    part menyakitkan hati, soh buat entry terbaik. so kita usaha bagai nak rak. last2 dia cakap rambang mata nak pilih. pemenang dipilih melalui random. hadoi..sakit hati betul

    part yg 1 ni lagi la. anjur ga. katanya nak cari entry terbaik. di pertengahan ga berlangsung dia batalkan ga. betapa peserta yg terdahulu tu bersusah payah nak perah idea.

    ragam penganjur.

    ReplyDelete
  3. Saya rasa diri sudah terlalu tua untuk menyertainya.
    Kepada mereka yang menyertainya... gudluck...

    ReplyDelete
  4. Haha.. betul2 pendapat Diana pasal syarat pelik2 tu. Iti yg saya pun masuk segmen ke giveaway ni setahun sekali je. Mmg sengeh je biasanya.

    Good luck. Moga murah rezeki

    ReplyDelete
  5. PC pun baru berjinak jinak dengan giveaway..betul..syarat juga memainkan peranan penting..

    ReplyDelete
  6. btl tu.. klu GA yang takat follow and like boleh join laa
    tapi bile bab mengarang tu alahaiii tersmpan kt draft je penyudah

    ReplyDelete
  7. macam mn pulak kita sok join GA tiba2 nama kita naik pemenang dh pm detai hadiah tak juga muncul mcm mn tue..harus lah jujur n ikhlas kalau nak buat sesuatu tu..tak la org hampa kan..walaupun barang tu kecil tetap juga di hargai..huhuu

    ReplyDelete
  8. Betul tu, Diana. Saya pun tak suka kalau ada syarat-syarat pelik. Yang simple je saya akan buat. But then saya pun jarang join. Kalau kawan-kawan ajak tu, saya terjoin samalah demi menunjukkan sokongan :)

    ReplyDelete
  9. Masa mula mula berblogging dulu suka gak join GA tapi la ni dah malas....lebih lagi mcm yg awak cakap tu la....memacam syarat terus maleh hihi

    ReplyDelete
  10. ye, ros pun kalau nak join kena tengok syarat dulu. kadang-kadang banyak sungguh syaratnya yang tak masuk dek akal :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …