Skip to main content

GAMBAR: SELALUNYA INI LAH YANG KITA SANGKA....

Assalamualaikum...

selalu nya ini lah yang kita sangka ..
tapi yang sebaliknya lain pulak yang jadi..
heheheheh










Orang perempuan memang macam ni..
apa pun kami suka mencuba..
hasilnya tolak tepi dulu..
kan???



haahhaha..
ketawakan kat diri sendiri..




selagi kita tak cuba..kita tak tahu..ye dak??
Jadi pada semua perempuan,wanita,gadis ,mak orang,anak dara..
dan semua2 nye la..
jangan berhenti menCuba..


sekian..

Comments

  1. hihi... sekarang ada camera 360, apa saja jadi cantik..

    ReplyDelete
  2. hahaha... kehendak sangat tinggi orang ppuan xdapat di nafikan :D

    ReplyDelete
  3. hehe...kelakarlah plak
    betul sangat! =)
    saya teringat cerita frozen scene anna baru bangun tidur

    p/s-nampak soft imej baru blog ni

    ReplyDelete
  4. Salam, hahahaha...bab rambut tu mmg betul...semua produk tu menipu, nyampah! Hahaha..owh yg hairspray tu mak aku selalu guna utk rambut aku masa aku kecik2 dulu, hasilnya aku menjadi comel dengan rambut yg elok je terletak..hahaha..hmm, part selfie tu mmg tau....selalu terjadi, menci! menci! hahah

    ReplyDelete
  5. weyhh yang tempek eye shadow tu kengkonon nak buat smokey eyes
    tetiba jadi macam burung hantu
    rasa macam pernah try je haha

    ReplyDelete
  6. Expectation jarang nak sama dengan reality. Sama jugak macam time kita try resepi baru. Kadang jadi, kadang langsung tak sama macam dalam gambar.

    ReplyDelete
  7. hahaha..jgn pernah berhenti mencuba ;)

    ReplyDelete
  8. true...hahaha yg paling kerap terjadi pd saya bab make up.. eyeliner.. konon nak bagi nipis natural ikut tutorial, last entah apa jadi, tebal gila hihihi

    ReplyDelete
  9. ahhaaa . betol la. lawak . takleh berenti gelak .

    ReplyDelete
  10. Ngeri...haha..
    Bakal suami jgn tertipu denga n perempuan cantik ye...hee..

    Lawak!

    ReplyDelete
  11. hahaha...betol sesangat...macam mana tah model2 semua dalam tv tu gayakan rambut cecantik... :3

    ReplyDelete
  12. hahahaha...kadang tu bukan sebab benda tu...sebab kita sendiri yang tak reti :P

    ReplyDelete
  13. macam selalu je macam ni, cuba tengok cantik... last2 buruk jadinya... agagaga

    ReplyDelete
  14. Haha...tergelak sendiri..betul lah..lagi2 dua gambar terakhir..betul sangat! :-)



    p/s: salam kenal..first time dtg sini dr apps edisi blog :-)

    ReplyDelete
  15. dan juga tak pernah puas hati. dah cantik macam nora danish pun duk kata muka macam azwan haji ali..

    ReplyDelete
  16. pic last tu kak..selalu je terjd..haha

    ReplyDelete
  17. hahhah, makcik tak makeup laaaaaama dah...setiap kali letak "makeup" kat mata...anak akan kata..mak mata dah besaq...tak yah make up...padahal tak besaq mana pon mata

    ReplyDelete
  18. heheh... betoi la kan skrg realiti ngan gambar sangat lain... kikiki

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …