Skip to main content

REVIEW EGYPTIAN MAGIC CREAM (EMC)

Assalamualaikum..
Review Egyptian Magic Cream

Selamat hari raya..
masa raya hari tu memang makan biskut banyak betul.
bukan takat biskut,laksa,mee rebus,rendang..
yang minyak saja semua tu..
Sudahnya lepas raya tu muka aku di timpa bencana la..
habis naik jerawat sampai merah2 muka.
punya la malu nak tunjuk muka kat orang.
sampai suami aku tanya 
"kenapa muka jadi macam tu?'

gambar dari tepi..memang nampak pipi kembung..sebenarnya tak le kembung sangt..:p



Bila nak keluar,nak pi open house lama nye mekap.
nak tutup jerawat2 ni.
keluar bilik muka jadi gitu jugak..hahha..



Seminggu lepas sampai la bingkisan penyelamat ni..
ni aku dapat hadiah tau..pemenang bertuah..heheh
bukan beli..macam mengantuk di sorongkan bantal la.
aku try sapu EMC ni hari2.
Waktu paling sesuai untuk sapu Egyptian Magic Cream ni setiap kali lepas solat subuh aku sapu..
sebelum tidur sapu..
Sebab selepas waktu tu aku tak de sibuk nak cuci muka,
dan hari ni..jeng jeng jeng..
baru la ku berani nak kongsikan dengan korang
betapa  berkesan nya magic nya cream ni.
ku tutup lubang hidung tu supaya korang tak ghairah melihatnya..hahaha

Aku dapat 2 pek kecil ni je.
tapi 1 pek Egyptian Magic Cream tu boleh tahan seminggu lebih.
Aku sapu kat muka je..jadi lambat la habis nye..
sebab dia berminyak,jadi kena sapu nipis2..




harga Egyptian Magib Cream ni memang mahal sikit la.rujuk sini.
tapi berbaloi sebab cream ni kegunaan nya 
dari hujung rambut sampai hujung kaki
luka pun boleh sapu.
Parut2 jerawat pun boleh hilang.



Dan suami aku kata nanti dia belikan ..
sebab Cream ni wajib ada la kat rumah.
dibuat dari bahan semulajadi maknanya
untuk bayi dan kanak2 pun sesuai...
Aku syorkan sangt cream ni pada korang..
yang kulit muka sensitif tu memang patut cuba..

nah belanja 1 gambar hidung besar gigi jarang ..hahha..
maisara tak suka gambar ni sebab dia nampak gelap..:)
jadi masa post kat IG semalam aku pun edit la gambar tu jadi hitam putih ..kurang la sikit kecik hati nye tu..hahahha



sekian..

Comments

  1. Magic...? Kadang2 takut pun ada bila dengar nama ubat yg ada sebut perkataan magic2 ni... tapi kalau dah diluluskan KKM OKlah...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Amboi selepas pipi dah licin bukan main lagi belanja gambar anak beranak ye hehe.....Berapa harga cream tu DR?

    ReplyDelete
  4. Wahh ketara sekali magic nya kan?

    ReplyDelete
  5. Bila dah tahu kebaikan dia itu yg mahu memilikinya kan Dee..

    Dekat mana boleh diperolehinya Dee?

    ReplyDelete
  6. wahhhh...kulit dah cantik..dan2 share gambar yer..

    beli kat mane ni?

    ReplyDelete
  7. eh agaknya cream ni kot yg akak saya dapat, ada orang bagi untuk baby dia sebab kena ruam teruk..

    ReplyDelete
  8. Ni baru magik. Lepas pakai seminggu je dah berubah macam ni? Teruja pulak nak menggoggle untuk tahu lebih lanjut pasal krim ni.

    ReplyDelete
  9. wah wah, cantik macam cleopatra la pas ni..hehe

    ReplyDelete
  10. penah guna krim ni.. mmg berminyak sikit..

    ReplyDelete
  11. Kalau baby pun boleh guna okay lah tu...berapa harganya?...

    ReplyDelete
  12. fiza dah dapat ni tapi belum sempat cuba lagi..bestla kalau berkesan

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …