ZUL MUHAMMAD

REVIEW EGYPTIAN MAGIC CREAM (EMC)

Assalamualaikum..
Review Egyptian Magic Cream

Selamat hari raya..
masa raya hari tu memang makan biskut banyak betul.
bukan takat biskut,laksa,mee rebus,rendang..
yang minyak saja semua tu..
Sudahnya lepas raya tu muka aku di timpa bencana la..
habis naik jerawat sampai merah2 muka.
punya la malu nak tunjuk muka kat orang.
sampai suami aku tanya 
"kenapa muka jadi macam tu?'

gambar dari tepi..memang nampak pipi kembung..sebenarnya tak le kembung sangt..:p



Bila nak keluar,nak pi open house lama nye mekap.
nak tutup jerawat2 ni.
keluar bilik muka jadi gitu jugak..hahha..



Seminggu lepas sampai la bingkisan penyelamat ni..
ni aku dapat hadiah tau..pemenang bertuah..heheh
bukan beli..macam mengantuk di sorongkan bantal la.
aku try sapu EMC ni hari2.
Waktu paling sesuai untuk sapu Egyptian Magic Cream ni setiap kali lepas solat subuh aku sapu..
sebelum tidur sapu..
Sebab selepas waktu tu aku tak de sibuk nak cuci muka,
dan hari ni..jeng jeng jeng..
baru la ku berani nak kongsikan dengan korang
betapa  berkesan nya magic nya cream ni.
ku tutup lubang hidung tu supaya korang tak ghairah melihatnya..hahaha

Aku dapat 2 pek kecil ni je.
tapi 1 pek Egyptian Magic Cream tu boleh tahan seminggu lebih.
Aku sapu kat muka je..jadi lambat la habis nye..
sebab dia berminyak,jadi kena sapu nipis2..




harga Egyptian Magib Cream ni memang mahal sikit la.rujuk sini.
tapi berbaloi sebab cream ni kegunaan nya 
dari hujung rambut sampai hujung kaki
luka pun boleh sapu.
Parut2 jerawat pun boleh hilang.



Dan suami aku kata nanti dia belikan ..
sebab Cream ni wajib ada la kat rumah.
dibuat dari bahan semulajadi maknanya
untuk bayi dan kanak2 pun sesuai...
Aku syorkan sangt cream ni pada korang..
yang kulit muka sensitif tu memang patut cuba..

nah belanja 1 gambar hidung besar gigi jarang ..hahha..
maisara tak suka gambar ni sebab dia nampak gelap..:)
jadi masa post kat IG semalam aku pun edit la gambar tu jadi hitam putih ..kurang la sikit kecik hati nye tu..hahahha



sekian..

Post a comment

20 Comments

  1. Magic...? Kadang2 takut pun ada bila dengar nama ubat yg ada sebut perkataan magic2 ni... tapi kalau dah diluluskan KKM OKlah...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Amboi selepas pipi dah licin bukan main lagi belanja gambar anak beranak ye hehe.....Berapa harga cream tu DR?

    ReplyDelete
  4. Wahh ketara sekali magic nya kan?

    ReplyDelete
  5. Bila dah tahu kebaikan dia itu yg mahu memilikinya kan Dee..

    Dekat mana boleh diperolehinya Dee?

    ReplyDelete
  6. wahhhh...kulit dah cantik..dan2 share gambar yer..

    beli kat mane ni?

    ReplyDelete
  7. eh agaknya cream ni kot yg akak saya dapat, ada orang bagi untuk baby dia sebab kena ruam teruk..

    ReplyDelete
  8. Ni baru magik. Lepas pakai seminggu je dah berubah macam ni? Teruja pulak nak menggoggle untuk tahu lebih lanjut pasal krim ni.

    ReplyDelete
  9. wah wah, cantik macam cleopatra la pas ni..hehe

    ReplyDelete
  10. penah guna krim ni.. mmg berminyak sikit..

    ReplyDelete
  11. Kalau baby pun boleh guna okay lah tu...berapa harganya?...

    ReplyDelete
  12. fiza dah dapat ni tapi belum sempat cuba lagi..bestla kalau berkesan

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)