ZUL MUHAMMAD

RAHSIA DARI SAIZ 46 KEPADA 40 DALAM MASA 3 BULAN

Assalamualaikum...

Pagi ni aku nak cerita pasal lemak yang terbuang nih.
sebenarnya nak cerita apa aku makan untuk nampak kecik sikit.
tak berani nak sebut kurus sebab aku tengok kat cermin macam gemuk lagi je..hahah
bukan untuk kurus sebenarnya tapi lebih kepada nak sihat.
aku akui la,sebelum ni diet aku tak sihat.
tak makan nasik,tak ambik gula,
bersenam 2 kali je seminggu..
sudah nya badan jadi letih dan cepat marah.


awalnya aku cuma amalkan Tea mix ni..
eh!tak la amalkan sangt..
bila suami bancuh baru minum.hahhaha..
tapi tak gemar sebab kita asyik kencing..
boleh kata 15 minit sekali pi kencing.
berat memang turun.sampai turun 4kg dalam sebulan.
sakit tumit pun hilang.sebelum ambik tea Mix ni
aku beli baju mesti saiz 46..tapi kemudian nya
dalam sebulan lepas tu beli baju saiz 42..

jangan la di pandang sinis jenama baju saya tu..
saya suka beli kat situ sebab kompem ada saiz.haahha

bukan minum hari2 pun..
seminggu 2,3 kali je kot.


kemudian sejak awal puasa kami sekeluarga amalkan makan Herbalife soy powder drink ni.
dah tak ambik tea Mix lagi.ambik la jugak..
tapi kurang sebab siang puasa..kan??heheh..
mula2 memang tak boleh masuk sebab tak sedap.
tapi bila dah lama2,setiap kali sahur kami minum,
lama2 biasa dah..rasa sedap pulak.
cepat kenyang pulak tu.puasa pun tak letih..
ni lah antara rahsia Maisara boleh berpuasa tahun ni.:p

Saiz baju sebelum raya ~40


dan mengejutkan 4 hari sebelum raya,
aku pi beli baju raya ,
rupanya saiz dah berubah..dari 46,kemudian turun 42 kemudian jadi 40.
teruja sangat oi..hehe..
nak makan Herbalife ni kena ada peraturan nya.ikut kata coach la.
tapi aku tak ikut sangat la.aku kan degil.hahahah
terima kasih Herbalife..
Terima kasih suami sebab belikan herbalife untuk kita ye..:)

#sayabukanpenjual 
#sayacumapengguna

sekian...

Post a comment

9 Comments

  1. best tu kalau berat turun dengan jayanya..

    ReplyDelete
  2. teringin juga nak try herbalife dengan ephyra..ehee :)

    ReplyDelete
  3. wahhh..bestnye klu dapat turun cmtu..kene pantang mkn x kak?

    ReplyDelete
  4. Nk diet kena ikut ckp coach...bkn ikut kata sendiri..haha..apapun..tahniah!!

    ReplyDelete
  5. ramai y guna herba life ni.. mmg feedback bagus2.. kulit pon jd cantik kan

    ReplyDelete
  6. wah, seronoklah dapat kurangkan inci nya..

    ReplyDelete
  7. Wahh seriussss....tahniah, berjaya menjadi ke 40..hehehe

    ReplyDelete
  8. Ni yang macam nak join sekaki jadi pengguna ni. Macam enteng je boleh turun bersaiz-saiz dalam sekejapan. Tapi selalunya orang buat menjadi, kita buat tak jadi sebab banyak sangat menderhaka tak ikut peraturan. La, dahlah pagi tadi terkedu je mata merenung monitor pc ni dok berfikir nak cuba ke tidak Egyptian Magic Cream tu tetiba terbaca kisah kurus cepat gini... Jap nak gi check bank balance dulu :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)