Thursday, 28 August 2014

OLIVIA WILDE GUNA SUSU BADAN UNTUK ICE BUCKET CHALLENGE

Assalamualaikum....



Memang ramai yang dah buat Ice Bucket Challenge..
Kalau tengok kat Youtube dan Instagram tu
ada beratus Video Ice Bucket challenge.
Ada blogger yang ikut sama menyahut cabaran ni??

Untuk pengetahuan..
Ice Bucket Challenge ialah cabaran untuk seseorang menyiram dirinya
sendiri dengan menggunakan air ais
sebagai tanda keperihatinan untuk mengatasi
penyakit amyotrophic lateral sclerosis (ASL)



Ada juga yang buat Ice Bucket Challenge
dengan cara yang lain dari pada yang lain..
salah seorang nya ialah bintang Tron Legacy
yang baru sahaja menjadi ibu.

Dengan alasan dia tidak mempunyai air ,
Olicia Wilde menggunaka SI milik nya  nya sendiri
sebagai mengantikan air.

Menurut Olivia dia mengumpul susunya sepanjang malam
untuk menyahut cabaran ini.
Berdiri sambil berlatar belakangkan Bandar New York
Olivia  menyiram dirinya
dengan sebekas air bewarna putih dan menggigil kesejukan.



Tindakan Olivia menggunakan
SI nya untuk menggantikan air mengundang kritikan
dikalangan orang ramai yang mononyon video tersebut.

Saya tertanya-tanya betul ke itu susu dia sendiri.?/
sebab banyak sangat..kan??
Biasanya kalau satu malam tu nak pump
boleh dapat paling banyak 4-6 cawan je..
Tapi tak tahu la kot2 dia tambah air dan ais tu yang buat
susu tu nampak banyak..
Kesian kat anak je la.
dibuang2 je susu tu..

Sekian


10 comments:

  1. Banyaknya susu dia...agaknya dia ni keturunan gajah kot...?

    ReplyDelete
  2. uisshhh kalau susu sndri mmg byk gak la

    ReplyDelete
  3. Kesian kat anak dia aje la. Susu ibu dah dibuat mandi oleh ibu sendiri. Membazir tak patut.

    ReplyDelete
  4. membazir betul la..baik bg anak minum

    ReplyDelete
  5. Tipulah tu. Mane la larat nak mengepam byk tu. Haih!

    ReplyDelete
  6. pelik-pelik je orang putih ni kan...

    ReplyDelete
  7. Dah kenapa guna susu sendiri, susu sendiri ke? kot tambah air soya bean ke, vanilla ke..haha betul tu, sian anak dia..entah2 anak dia minum susu formula je..isk3...

    ReplyDelete
  8. sikap tak baik..membazir rezeki anak!

    jangan dicontohi pulak..

    Entri terbaru saya dalam Blog Hero Borneo

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();