Skip to main content

OLIVIA WILDE GUNA SUSU BADAN UNTUK ICE BUCKET CHALLENGE

Assalamualaikum....



Memang ramai yang dah buat Ice Bucket Challenge..
Kalau tengok kat Youtube dan Instagram tu
ada beratus Video Ice Bucket challenge.
Ada blogger yang ikut sama menyahut cabaran ni??

Untuk pengetahuan..
Ice Bucket Challenge ialah cabaran untuk seseorang menyiram dirinya
sendiri dengan menggunakan air ais
sebagai tanda keperihatinan untuk mengatasi
penyakit amyotrophic lateral sclerosis (ASL)



Ada juga yang buat Ice Bucket Challenge
dengan cara yang lain dari pada yang lain..
salah seorang nya ialah bintang Tron Legacy
yang baru sahaja menjadi ibu.

Dengan alasan dia tidak mempunyai air ,
Olicia Wilde menggunaka SI milik nya  nya sendiri
sebagai mengantikan air.

Menurut Olivia dia mengumpul susunya sepanjang malam
untuk menyahut cabaran ini.
Berdiri sambil berlatar belakangkan Bandar New York
Olivia  menyiram dirinya
dengan sebekas air bewarna putih dan menggigil kesejukan.



Tindakan Olivia menggunakan
SI nya untuk menggantikan air mengundang kritikan
dikalangan orang ramai yang mononyon video tersebut.

Saya tertanya-tanya betul ke itu susu dia sendiri.?/
sebab banyak sangat..kan??
Biasanya kalau satu malam tu nak pump
boleh dapat paling banyak 4-6 cawan je..
Tapi tak tahu la kot2 dia tambah air dan ais tu yang buat
susu tu nampak banyak..
Kesian kat anak je la.
dibuang2 je susu tu..

Sekian


Comments

  1. Banyaknya susu dia...agaknya dia ni keturunan gajah kot...?

    ReplyDelete
  2. uisshhh kalau susu sndri mmg byk gak la

    ReplyDelete
  3. Kesian kat anak dia aje la. Susu ibu dah dibuat mandi oleh ibu sendiri. Membazir tak patut.

    ReplyDelete
  4. membazir betul la..baik bg anak minum

    ReplyDelete
  5. Tipulah tu. Mane la larat nak mengepam byk tu. Haih!

    ReplyDelete
  6. pelik-pelik je orang putih ni kan...

    ReplyDelete
  7. Dah kenapa guna susu sendiri, susu sendiri ke? kot tambah air soya bean ke, vanilla ke..haha betul tu, sian anak dia..entah2 anak dia minum susu formula je..isk3...

    ReplyDelete
  8. sikap tak baik..membazir rezeki anak!

    jangan dicontohi pulak..

    Entri terbaru saya dalam Blog Hero Borneo

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …