Skip to main content

KENAPA SEKARANG LETAK GAMBAR?

Asalamualaikum...



Ada orang cakap kat aku dia rasa pelik
sejak akhir2 ni selalu upload gambar sendiri kat IG,fb dan blog.
Dulu tak pun..

Hahha..
kan?dulu tak de sebab rasa tak perlu..
sekarang orang kena tahu sebab
blog aku ni aku gunakan untuk menjana pendapatan sampingan
ceh!!bunyi macam masuk ribu2 sebulan.
hahah..jadi bila letak gambar sendiri
baru lah orang yakin nak berurusan dengan aku tanpa was2.

Aku pun pernah gunakan blog ni untuk berniaga biskut dulu.
lepas ni pun aku rasa nak berniaga lagi..tapi benda lain la..
bukan biskut makmur tapi Peach date Bar.
itu masih dalam perancangan..
sebab tu la aku kena jugak letak gambar aku.

tapi kan..
suami aku pantang nye satu je..
jangan letak gambar penuh..
memang mendapat le ceramah2 menusuk telinga dan hati kalau
berani2 letak gambar penuh..
Dia kata bahaya letak gambar penuh ni..
Ramai sangat orang sakit mental sekarang ni.

Contohnya macam yang kena kat Blogger ni..
menakutkan la..

sekian..



Comments

  1. saya suka upload kat instagram..hehe..tapi gambar sendiri jarang la...banyak gambar makanan je..huhu

    ReplyDelete
  2. erk..takut plak denga bila gamba penuh ni..

    suka jer tengok tuan blog letak gamba sendiri...hihi..

    ReplyDelete
  3. takpa yang penting blog kita selalu aktif..tapi tuan blog ni comey lotey, letak gambaq banyak2 pun orait ja :)

    ReplyDelete
  4. btol cara akk tu...klu sy sebg pembeli pn sy mesti nk kenal dulu dgn siapa sy berurusan..tmbh2 klu beli makanan...

    seram lak bc psl akk yg post gbr solo tu..adehh hati manusia mmg ssh nk jangka -.-'

    ReplyDelete
  5. iye lah sis...
    mcm2 ragam org luar sana kan...
    takut dpt yg mental, seriau oooo....

    ReplyDelete
  6. haah kak..skang ni mcm2..letak gmbr selfie je..

    ReplyDelete
  7. errm... orang sekarang macam-macam kes..

    ReplyDelete
  8. salam k.diana..
    cma tak suka letak gambaq penuh..samala.. hubby x suka..nk elak perkara2 yg tak diingini berlaku,,

    ReplyDelete
  9. saya setuju,utk tingkatkan kepercayaan potential customer kpd online seller, mmg kena letak gambar seller..tak letak penuh pun takpa..at least muka tu kena ada

    ReplyDelete
  10. hubs akk risau bini dia org nengok.hehehe

    ReplyDelete
  11. betul Diana..acik pun suka beli online dengan yang kenal muka pun jadi la..

    ReplyDelete
  12. Bunda setuju tentang apa yang di larang suami diana tentang letak gambar tu.

    ReplyDelete
  13. Owh yup! itu mmg betul..aku sendiri xberani nak letak gambar full aku..mmg bahya sebenarnya, mcm2 org boleh buat..okay jap, aku nak bace link tu..

    ReplyDelete
  14. Oh yea kan..Kita pun sebenarnya jarang nak upload gambar sendiri,kecuali macam raya la..Kat fb lagi la susah nak upload, more to instagram je kot.

    ReplyDelete
  15. Ye, betul tu.. bahaya letak gambar penuh sekarang ni..
    Kita tak tau niat orang kan

    ReplyDelete
  16. semoga jd businesswoman yg awesome! aminn..

    ReplyDelete
  17. Sebab saya cuma rajin menulis je dan tak reti cari pendapat sampingan, takdalah saya nak menonjolkan diri. Alahai, segan sebenarnya. Rasa macam syok sendiri pulak padahal gambar kita takda kaitan dengan apa-apa pun. Tapi itu pendapat masing-masingkan, Diana. Kalau dah buat bisnes, memanglah nak tahu juga rupa bentuk bakal businesswoman berjaya ni.

    ReplyDelete
  18. tulah kan..kena hati hati nak upload gmbar

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …