ZUL MUHAMMAD

KENAPA SEKARANG LETAK GAMBAR?

Asalamualaikum...



Ada orang cakap kat aku dia rasa pelik
sejak akhir2 ni selalu upload gambar sendiri kat IG,fb dan blog.
Dulu tak pun..

Hahha..
kan?dulu tak de sebab rasa tak perlu..
sekarang orang kena tahu sebab
blog aku ni aku gunakan untuk menjana pendapatan sampingan
ceh!!bunyi macam masuk ribu2 sebulan.
hahah..jadi bila letak gambar sendiri
baru lah orang yakin nak berurusan dengan aku tanpa was2.

Aku pun pernah gunakan blog ni untuk berniaga biskut dulu.
lepas ni pun aku rasa nak berniaga lagi..tapi benda lain la..
bukan biskut makmur tapi Peach date Bar.
itu masih dalam perancangan..
sebab tu la aku kena jugak letak gambar aku.

tapi kan..
suami aku pantang nye satu je..
jangan letak gambar penuh..
memang mendapat le ceramah2 menusuk telinga dan hati kalau
berani2 letak gambar penuh..
Dia kata bahaya letak gambar penuh ni..
Ramai sangat orang sakit mental sekarang ni.

Contohnya macam yang kena kat Blogger ni..
menakutkan la..

sekian..



Post a comment

19 Comments

  1. saya suka upload kat instagram..hehe..tapi gambar sendiri jarang la...banyak gambar makanan je..huhu

    ReplyDelete
  2. erk..takut plak denga bila gamba penuh ni..

    suka jer tengok tuan blog letak gamba sendiri...hihi..

    ReplyDelete
  3. takpa yang penting blog kita selalu aktif..tapi tuan blog ni comey lotey, letak gambaq banyak2 pun orait ja :)

    ReplyDelete
  4. btol cara akk tu...klu sy sebg pembeli pn sy mesti nk kenal dulu dgn siapa sy berurusan..tmbh2 klu beli makanan...

    seram lak bc psl akk yg post gbr solo tu..adehh hati manusia mmg ssh nk jangka -.-'

    ReplyDelete
  5. iye lah sis...
    mcm2 ragam org luar sana kan...
    takut dpt yg mental, seriau oooo....

    ReplyDelete
  6. haah kak..skang ni mcm2..letak gmbr selfie je..

    ReplyDelete
  7. errm... orang sekarang macam-macam kes..

    ReplyDelete
  8. salam k.diana..
    cma tak suka letak gambaq penuh..samala.. hubby x suka..nk elak perkara2 yg tak diingini berlaku,,

    ReplyDelete
  9. saya setuju,utk tingkatkan kepercayaan potential customer kpd online seller, mmg kena letak gambar seller..tak letak penuh pun takpa..at least muka tu kena ada

    ReplyDelete
  10. hubs akk risau bini dia org nengok.hehehe

    ReplyDelete
  11. betul Diana..acik pun suka beli online dengan yang kenal muka pun jadi la..

    ReplyDelete
  12. Bunda setuju tentang apa yang di larang suami diana tentang letak gambar tu.

    ReplyDelete
  13. Owh yup! itu mmg betul..aku sendiri xberani nak letak gambar full aku..mmg bahya sebenarnya, mcm2 org boleh buat..okay jap, aku nak bace link tu..

    ReplyDelete
  14. Oh yea kan..Kita pun sebenarnya jarang nak upload gambar sendiri,kecuali macam raya la..Kat fb lagi la susah nak upload, more to instagram je kot.

    ReplyDelete
  15. Ye, betul tu.. bahaya letak gambar penuh sekarang ni..
    Kita tak tau niat orang kan

    ReplyDelete
  16. semoga jd businesswoman yg awesome! aminn..

    ReplyDelete
  17. Sebab saya cuma rajin menulis je dan tak reti cari pendapat sampingan, takdalah saya nak menonjolkan diri. Alahai, segan sebenarnya. Rasa macam syok sendiri pulak padahal gambar kita takda kaitan dengan apa-apa pun. Tapi itu pendapat masing-masingkan, Diana. Kalau dah buat bisnes, memanglah nak tahu juga rupa bentuk bakal businesswoman berjaya ni.

    ReplyDelete
  18. tulah kan..kena hati hati nak upload gmbar

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)