ZUL MUHAMMAD

DAH TUA PUN BODOH

Assalamualaikum...



Setiap kali aku share  link blog aku kat facebook
aku tak pernah memaksa orang untuk klik dan baca apa yang aku tulis.
aku share dan sama ada orang nak baca atau tak
itu mereka punya suka..
tajuk post pun tak de yang mengelirukan.
sebagaimana tajuk,macam tu la isi ceritanya
terutamanya kalau cerita pasal artis.

Jadi bila orang baca tajuk,
orang tau cerita tu pasal apa.

tapi pelik sangat dengan sesetengah orang
yang suka baca cerita yang dia tak suka.
kalau aku la,
bila aku tak suka,aku tak baca,klik pun idak sesekali..

Dah klik,dah baca dah telek gambar puas2 lepas tu nak komen..
"buang masa baca cerita ni.."
"berita ni tak penting.."
"cerita tak berfaedah.."



kalau rasa apa yang aku tulis tu tak berfaedah,tak penting..
yang hang pi klik baca buat apa??
satgi aku cakap hang bodoh hang marah pulak.
tapi dok tunjuk jugak bodoh tu bagi orang tengok.
sorok la sikit ...
bak kata P.Ramlee..

"DAH TUA PUN BODOH.."
  sekian...

Post a comment

19 Comments

  1. huh... tu nama sebenar ke. heheh... hambik tepat kena kt dia awk jawab komen tu.

    ReplyDelete
  2. pilihan di tangan kitakan??
    tak suka jangan klik bukak
    jangan baca

    ReplyDelete
  3. kita lah pilih apa yg kita nak baca, kan?

    ReplyDelete
  4. laaaaa.
    tak suka diam2 sudah
    nk baca cita bes buat sndri

    ReplyDelete
  5. Tulah.Keyboard warrior bersepah kt fb..tak suka takyah baca..like pon jgn..

    ReplyDelete
  6. Tulah.Keyboard warrior bersepah kt fb..tak suka takyah baca..like pon jgn..

    ReplyDelete
  7. Salam, haaaa tau xpe..kalau xsuka, xpayah baca...hahaha..

    ReplyDelete
  8. kannn...adoyaii..kn dh kena setepek tu...huhu

    ReplyDelete
  9. Niat tu yang tak betul :) Walaupun tak suka tapi tetap juga nak baca sebab bolehlah tinggal komen menyakitkan hati dan telinga bila orang baca. Dia sah-sah tak suka Fasha Sanda tapi saja nak baca sebab nak ambil tahu juga. Kepohcilah ni...

    ReplyDelete
  10. Freedom of choice. Nak baca, baca. Tak nak baca, senyap aje la. Pelik betul perangai orang macam ni kan.

    ReplyDelete
  11. klu sy, sy baca ttp baca. tp klu sy rs x best, sy simpan sndri je. x pyh la nk komen ape2. <.<"

    ReplyDelete
  12. huhu amik nama sbnr trus ada..ekeke..

    itula..tak suka xpyh bc.tak pyh komen

    diam2 udah..

    ReplyDelete
  13. Macam2 perangai ada ... Masing2 dah dewasa, pilihan di tangan anda sendiri ...

    Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi

    ReplyDelete
  14. salam. huohoho..tak suka then why not abaikan saja kan sis..tak perlu nak kata itu ini ..

    ReplyDelete
  15. hahaha..saya suka sangat entry ni kak diana.selalu gak dapat komen macam ni kat blog :)

    ReplyDelete
  16. hahaha...sengal sangat tu namanya...padan kan muka..apeda...

    ReplyDelete
  17. x suka jangan baca, full stop

    kan kak ^^

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)