Skip to main content

DAH TUA PUN BODOH

Assalamualaikum...



Setiap kali aku share  link blog aku kat facebook
aku tak pernah memaksa orang untuk klik dan baca apa yang aku tulis.
aku share dan sama ada orang nak baca atau tak
itu mereka punya suka..
tajuk post pun tak de yang mengelirukan.
sebagaimana tajuk,macam tu la isi ceritanya
terutamanya kalau cerita pasal artis.

Jadi bila orang baca tajuk,
orang tau cerita tu pasal apa.

tapi pelik sangat dengan sesetengah orang
yang suka baca cerita yang dia tak suka.
kalau aku la,
bila aku tak suka,aku tak baca,klik pun idak sesekali..

Dah klik,dah baca dah telek gambar puas2 lepas tu nak komen..
"buang masa baca cerita ni.."
"berita ni tak penting.."
"cerita tak berfaedah.."



kalau rasa apa yang aku tulis tu tak berfaedah,tak penting..
yang hang pi klik baca buat apa??
satgi aku cakap hang bodoh hang marah pulak.
tapi dok tunjuk jugak bodoh tu bagi orang tengok.
sorok la sikit ...
bak kata P.Ramlee..

"DAH TUA PUN BODOH.."
  sekian...

Comments

  1. huh... tu nama sebenar ke. heheh... hambik tepat kena kt dia awk jawab komen tu.

    ReplyDelete
  2. pilihan di tangan kitakan??
    tak suka jangan klik bukak
    jangan baca

    ReplyDelete
  3. kita lah pilih apa yg kita nak baca, kan?

    ReplyDelete
  4. laaaaa.
    tak suka diam2 sudah
    nk baca cita bes buat sndri

    ReplyDelete
  5. Tulah.Keyboard warrior bersepah kt fb..tak suka takyah baca..like pon jgn..

    ReplyDelete
  6. Tulah.Keyboard warrior bersepah kt fb..tak suka takyah baca..like pon jgn..

    ReplyDelete
  7. Salam, haaaa tau xpe..kalau xsuka, xpayah baca...hahaha..

    ReplyDelete
  8. kannn...adoyaii..kn dh kena setepek tu...huhu

    ReplyDelete
  9. Niat tu yang tak betul :) Walaupun tak suka tapi tetap juga nak baca sebab bolehlah tinggal komen menyakitkan hati dan telinga bila orang baca. Dia sah-sah tak suka Fasha Sanda tapi saja nak baca sebab nak ambil tahu juga. Kepohcilah ni...

    ReplyDelete
  10. Freedom of choice. Nak baca, baca. Tak nak baca, senyap aje la. Pelik betul perangai orang macam ni kan.

    ReplyDelete
  11. klu sy, sy baca ttp baca. tp klu sy rs x best, sy simpan sndri je. x pyh la nk komen ape2. <.<"

    ReplyDelete
  12. huhu amik nama sbnr trus ada..ekeke..

    itula..tak suka xpyh bc.tak pyh komen

    diam2 udah..

    ReplyDelete
  13. Macam2 perangai ada ... Masing2 dah dewasa, pilihan di tangan anda sendiri ...

    Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi

    ReplyDelete
  14. salam. huohoho..tak suka then why not abaikan saja kan sis..tak perlu nak kata itu ini ..

    ReplyDelete
  15. hahaha..saya suka sangat entry ni kak diana.selalu gak dapat komen macam ni kat blog :)

    ReplyDelete
  16. hahaha...sengal sangat tu namanya...padan kan muka..apeda...

    ReplyDelete
  17. x suka jangan baca, full stop

    kan kak ^^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …