Skip to main content

PERANG IG SHARNAAZ AHMAD DAN PESERTA THE BAND

-Assalamualaikum...

Semua nya bermula dari satu gamba yang dimuat naik Sharnaz..








Lepas tu perang Ig ni berlarutan sampai ke ig peserta the band ni..








aku pernah tengok rancangan the Band ni sekali.
tak tau la minggu keberapa..
tapi memang rasa nak tutup telinga je dengar depa nyanyi..
ingatkan satu group je yang nyanyi tak sedap..
dok tunggu jugak..
rupanya boleh kata semua nyayi kelaut..
apa lagi bab menari..heheheh...

Tapi kan yang kes anjing kurap tu..bukan ke satu malaysia tau..manyalak sampai 1 malaysia singapura brunei tau..hehe...

#siapa nak sewa kotak iklan kat sidebar tu sila pm ye..


Sekian...

Comments

  1. haish..tak habis2 ye..perang mulut..

    the band tu ada juga kt malaysia ye..tak payah le kut..

    ReplyDelete
  2. hehe...terasa kelakar pula tengok retis perangai begini
    saya pun ada tengok the band
    memang kejab aje, tak layan pun
    tukar tengok kilauan emas, lagi menarik
    terus melekat sampai habis =)

    ReplyDelete
  3. hehe...terasa kelakar pula tengok retis perangai begini
    saya pun ada tengok the band
    memang kejab aje, tak layan pun
    tukar tengok kilauan emas, lagi menarik
    terus melekat sampai habis =)

    ReplyDelete
  4. tapi shanaz ni mmg kuat bergaduh la. Nampak budka yg jawab tu agak cool.

    ReplyDelete
  5. Sy dr dlu xsuke sharnaaz.poyo gile.ckp pn nk poyo.ok mmg the band tu ntah pape.but kilauan emas? Really?
    Mcm mane nk didik anak2 utk jauhi hedonisme klau y tue pn bile di beri peluang terus tak fikir pjg?
    Sy bukan ustazah. Cume seorang ibu y concern persekitrn ank nk membesar

    ReplyDelete
  6. hehe rsa rancangan ni xbntu sgt pn..mcm hancur skt tgk..

    ReplyDelete
  7. cam yang paknik cakap dlm the band la...belum pun jadi artis dah nak blagak...n plis la...patutnya astrok yang kene melenting...bukanya dia...hehehehe...tah dapat jadi the band ke idok budak ni...

    ReplyDelete
  8. the band penah tengok sekali je tu pon kejap..mmg agak xbest la

    ReplyDelete
  9. kilauan emas ke the band ke dua² pun sy x suka...yg kilauan emas tu sy duk terbyg nenek sy tetibe karoke atas pentas..pitam okeh! patut usia gitu ingat mati je...nauzubillah

    the band...herm pnh gak tgk sekali..adik ipar bukak hr tu..sama ngan akak..pening kepala tgk...xde unsur mengagungkan seni mcm sharnaz ckp..lbh pada nk popular je...

    oke tu pendpt saya semata..peace! :)

    ReplyDelete
  10. Dua-dua pun tak tengok so no komen. Tang si Sharnaaz ni, memang suka pun 'berperang'. Harus dihantar ke Palestine kalau gini. Barulah perang betul-betul!

    ReplyDelete
  11. mmg pun..sore peserta kilauan emas lagi bagus dari peserta the band tu. tapi tulah, eloknya yang dah veteren tak perlu nak aktif sgt kat atas pentas rasanya..

    ReplyDelete
  12. Astro eh tak, semua industri dlm malaysia ni patut pentingkan kualiti terutamanya kualiti suara dlm industri musik. Like in kpop , they did hv an impressive voices even when dancing bukan sekadar melalak sana sini suara tak dengar musik je berkepuk kepuk dlm tv. btw, kalau x suka jgn tengok mcm sy ni terus tutup tv hahaha tak pun tune channel lain so, takde hal n masalah kan ? btw, let the experts talk :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …