Skip to main content

CERITA PASAL BISKUT PULAK DAH...

Assalamualaikum...

Aduhai..kesian blog kesayangan ku ini..
dari hari rabu lagi dah kekurangan entry..
tak sempat sebenarnya..
minggu ni tempahan biskut makmur comel aku tu
banyak pulak..eh!!sedap sangat ke pun??
muahahahah...aku rasa orang beli sebab nak test kot..kan??
kan raya dah tak lama je lagi..
mesti la orang nak test2 sedap ke tak biskut aku..
hahah..jadah nye nak test sampai satu balang..
Syukur Alhamdulillah..
boleh la buat beli laptop baru nanti..ekekek...



Siapa yang nak order jangan malu2 pm aku ye..
nampak kat atas tu ada email,facebook,klik je..
ok..nanti kita bincang2..
harga??
setakat ni harga biskut makmur aku la yang paling murah..
50 biji cuma 23 ringgit termasuk pos..murah kan??
aku isi dalam bekas macam ni.
Tapi yang dalam gambar ni bukan 50 biji..
Ada dekat 70 lebih..
Harga lain dah..:p


Yang bawahnya popia kacang..
bukan nestum..
memang ada buat jugak popia nestum tapi yang dalam gambar ni bukan la nestum..
dia di campur kacang tanah..jadi rasa kacang la..
harga nya pun sama macam biskut makmur tu 
satu bekas  rm20 termasuk pos.
kalau tak masuk harga pos cuma RM13 je..
Yang dalam gambar tu bekas besar punya..
Harga pun besar sikit..hehe..



hari tu kan ada orang call nak tempah banyak..
dia nak 300 biji biskut makmur.
lepas tu dia nak aku packing sekali..
bubuh 4 biji dalam bekas plastik
kecik2 yang macam kotak kita boh coklat tu.
Untuk kenduri kawen la kot..
tapi aku tak nak la sebab banyak lak keja nak packing nak hias kotak pulak..
dah la aku buat biskut time Mikhail tidur je..
silap2 aku yang tak tidur..hehhe

Eh!!cemana boleh cerita pasal biskut pukak ni..
tadi aku nak cerita pasal  tip kasut..
entry lepas ni la..

#biskut lain jangan suruh aku buat.
biskut ni je yang aku pandai..
biskut lain untuk makan sendiri
dan jamu jiran2 je..heheh

sekian...

Comments

  1. Macam hari raya semakin menghmapiri tu Diana :)

    ReplyDelete
  2. waahhh x mng tangan akk kite ni ;-)

    ReplyDelete
  3. terliur plak dah tengok makmur..
    diana dok mana??
    mana la tau kot kot boleh cod jer terus..

    ReplyDelete
  4. Biskut makmur., PC fanatik la..pernah pergi beraya..setengah balang PC habiskan., atas meja makan sambil tersenyum..bawah meja mama cubit peha..senyum makan dan tahan sakit.,

    ReplyDelete
  5. murah rezeki..best pandai buat kuih..
    saya suka biskut makmur tau

    ReplyDelete
  6. kalo saya, saya suka dpt job yg packing2 kecik2 comel2 tu.heheh.. tp bagus le kalo diana tak beri harapan kepada customer, nnt tak berjaya nak penuhi marah plak dia.

    ReplyDelete
  7. moga biz biskut akak terus maju ye..aminnn

    ReplyDelete
  8. renyah kan nak kena packing kecik2 comel tu..
    pa pon good luck :)

    ReplyDelete
  9. Wah tokei biskut makmur upenye...dh nk dekat raya nih memg elok mik tempahan biskut skang kan

    ReplyDelete
  10. Wah tokei biskut makmur upenye....elok sgt mik tempahan biskut skang sbb lg braoe bln aje nk puasa kan

    ReplyDelete
  11. Sedapnya biskut makmur. My feveret.

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …