Skip to main content

LELAKI CUBA LETUPKAN TEMAN WANITA YANG SEDANG HAMIL

Assalamualaikum..



Xu Fan  sedang mengandung hasil dari hubungan cinta dengan kekasihnya Li Moulian sejak 6 bulan lalu .Pada awalnya mereka memutuskan untuk tinggal bersama dan akan membesarkan anak itu.Namun perasaan untuk  menjadi ayah mula menghilang dan menjadi tekanan bagi Li Moulian. lelaki ini tekad membunuh kekasihnya dan bayi yang dikandung.


ketika Xu Fan sedang tidur, Li Moulian menyerangnya dan memasuk kan wanita tersebut kedalam keretanya. Xu Fan memberontak, namun Li Moulian mengikatnya bersama tong gas di dalam kereta dan memandu sambil mengatakan akan membunuh Xu Fan.

Apa yang lebih mengerikan adalah tabung gas itu dibakar ketika kereta sedang bergerak. keadaan tersebut menyebabkan beberapa kenderaan jugak terkena tempias api dari tong gas didalam kereta yang sedang bergerak itu.

Mujur lah kereta tersebut tidak meletup dan pihak polis berjaya memberhentikan kereta mereka. Polis menyelamatkan Xu Fan dan memadan api  didalam kereta. Namun Xu Fan mengalami luka terbakar. Li Moulian pula sebaliknya apabila keadaan nya  lebih serius dan mengancam nyawanya.Dia menjadi mangsa dalam senario pembunuhannya sendiri.


Petugas perubatan berusaha menyelamatkan Xu Fan dan Li Moulian akibat kejadian percubaan membunuh itu. Namun lelaki yang hendak membunuh bayi dalam kandungan Xu Fan itu kini sedang bertarung nyawa dengan keadaan yang lebih parah di samping kekasihnya itu.


Wlaupun Xu Yan juga mengalami luka terbakar namun  bayi dalam kandungan Xu Fan dalam keadaan baik.
Keluarga Xu Fan yang mengetahui kejadian malang tersebut mengatakan pada polis bahawa sebenarnya mereka sudah menasihati Xu Fan supaya tidak mudah  percaya pada Li Moulian.

sekian..

Comments

  1. ish3.. donia, donia.. apa la nk jadi..

    ReplyDelete
  2. Adeh. ...akhir zaman. Macam2 benda pelik terjadi. Apasala sampai nak letup letup...

    ReplyDelete
  3. Wowoooo~ sampai nak bakar2 bunuh2 bagai...hadoi lah~

    ReplyDelete
  4. Kalaulah si Xu Fan ni still nak balik semula kepada Li Moulian lepas masing-masing dah sembuh, tak tahu nak kata apa!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak, kejamnya depa ni.. kesian betul kat baby tak bersalah tu T____________T"

    ReplyDelete
  6. alahai, sampai camni
    tak tahulah nak kata apa

    ReplyDelete
  7. jarang ada penjenayah yg cerdik. biasanya kurang cerdik.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …