Skip to main content

GAMBAR MAJLIS HARI JADI ANAK KEMBAR SAZZY FALAK DENGAN TEMA FROZEN

Assalamualaikum...

meriah sungguh majlis harijadi anak kembar Sazzy Falak 
yang ke 3 tahun dengan 
tema Frozen..
Memang filem Frozen ni tengah jadi fenomena la pada anak2 perempuan kita..kan??
semua nak ada gambar Elsa dan Anna sekarang ni..
dari baju sampai ke bantal busuk.heheh..




Jom la kita tengok  apa lagi yang menarik kat majlis 
Iman Lily dan Tiara Rose ni..




dalam banyak2 tu,
ini yang paling aku suka...
heheheh..Kue tiaw...



eh!!apa tu???







comel; nye...







yang last sekali..
sesi buka hadiah..
banyak nye..best betul jadi budak2..

boleh tiru  tema nih..kan??
:p

sekian...

Comments

  1. MERIAHNYA
    ANAK ARTIS KAN
    HEHE
    SUKA FAMILY DIA ORG NIE

    ReplyDelete
  2. huaaaa bestnyaaa.nk tiru nk tiru!

    ReplyDelete
  3. Meriah!!
    Cuma mak dia tu klu pkai seluar shud b better kot..kikiki

    ReplyDelete
  4. linda rafar pun ada. cantik linda rafar.

    ReplyDelete
  5. Meriah!
    Hadiah sure yang best2 kan.. :)

    ReplyDelete
  6. kuetiaw tu nmpak menyelerakannn..part bukak hadiah tu yg paling best^^

    ReplyDelete
  7. Kuey teow tu mmg mintak soh masukkan dia dalam mulut jer kan...hehehe

    Bestnya ada anak kembar kan!! Hapenning tol besday diorg!!

    ReplyDelete
  8. Budak2 paling seronok dgn majlis harijadi, maklumlah ada hadiah2 menarik menanti..

    ReplyDelete
  9. kiut betul twins. tema party pun kiut!

    ReplyDelete
  10. ada salju turun x?hehe
    bestnya ada anak kembar..
    majlis pun meriah tp klau mak ayah birthday girl pkai lg sopan msti lg menarik

    ReplyDelete
  11. Haha alahai tgk kuey tiow tu rase lapar lah pulak~ haha..menarik majlis tema frozen, paling best mmg budak2 sbb byk dpt hadiah..:D
    (kesian kat diri sendiri yg belum tgk citer Frozen lagi~ hahaha)

    ReplyDelete
  12. Enjoynya jadi budak-budak ni. Birthday party pun ikut tema the latest tak macam kita dulu-dulu.

    ReplyDelete
  13. dah lama tak nampak budak kembar ni
    cam tak seiras kan?
    tap majlis memang awesome!

    ReplyDelete
  14. Meriah btl majlis.. kalau ada baby gegirl boleh la buat tema frozen jugak.. =D

    ReplyDelete
  15. wahh meriah betol..comel twin dorang..

    Assalamualaikum semua..nak jemput datang pada 27-29 Nov 2015 ke MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR di SACC MALL SHAH ALAM, ada macam2 aktiviti untuk anak2 MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …