Skip to main content

BOLEH LA BLOGWALKING SAMPAI LEBAM...KAN??

Jom join segman deno ..
boleh bw sampai lebam..

sekian..

Comments

  1. fuh.

    saya dah lama tak buat aktiviti tu.

    blogwalking sampai lebam.

    siyes dah lama!

    ReplyDelete
  2. Cantik Banner Mata Kelip2..Hehe

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2014/04/senarai-tawaran-biasiswa-malaysia.html

    ReplyDelete
  3. sis..kite pun join jgk..jom BW sampai lebam ;)

    http://mammadanish.blogspot.com/2014/04/segmen-jom-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  4. singgah sini dari segmen yg sama..done follow awak ;)

    http://nadiaadnan90.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. sy lama tertinggal bab blogwalking sampai lebam... huwahuwa

    ReplyDelete
  6. Tu dia...sampai lebam, tu yg seriau tu nanti tak pasal2 kena report polis...

    Apa pun, selamat bersegmen & gud luck!!

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak join segmen + BW sampai lebam..
    Kalau BW pun setakat yang termampu..

    Apa-apapun selamat bersegmen.. ;)

    ReplyDelete
  8. nnt dtg kat umh sy plk ye..haha!

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak lebam masa blogwalking nieh... :)
    Rindu tul :D

    ReplyDelete
  10. dah join..pasni memang lebam berblogwalking..hehehe

    ReplyDelete
  11. bz, bz. tak sempat sampai lebam.

    ReplyDelete
  12. singgah sini dari segmen yang sama...done follow awak...ada masa jemput ke blog saya jugak ye :)

    http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html

    ReplyDelete
  13. Salam ziarah dari segmen yang sama.. (^_^)

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    All the best... :-)

    ReplyDelete
  14. salam mesra..

    datang singgah dari segmen yang sama.
    semoga berjaya ye.

    http://syuhadabaharudin.com/2014/04/15/segmen-blogwalking-dayangdeno/

    ReplyDelete
  15. Salam mesra, datang singgah dari segmen yang sama...salam ukhwah dari Mycherita

    ReplyDelete
  16. salam, dari segmen yang sama :)
    http://izahdiary.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum , mulakan pagi ini dengan senyuman ^^
    Singgah dari segmen yg sama >_<
    http://youismysoul.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-bersama-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  18. singgah & follow sini.. :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  19. dr segmen yg sama
    http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  20. Assalam, datang dari segmen yang sama :)
    http://cikaadhirah.blogspot.com/2014/04/blogwalking-with-dayang-deno.html

    ReplyDelete
  21. singgah blogwalking sini dari blog pihak penganjur... :)

    ReplyDelete
  22. Salam. Saya datang blogwalking dari segmen yang sama juga... Selamat berhujung minggu =) Jom melawat blog Bicara Nasuha dan sertai Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

    ReplyDelete
  23. Assalam. Hi. Saya dari segmen yg sama. Jom Singgah dan follow back :D

    http://nota-nurhayyati.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  24. Salam Perkenalan!

    http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2014/04/riang-ria-blogwalking-bersama-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum, Abe Kie datang dari segmen yg sama dan terus follow blog yg menarik ini. Jemputlah ke blog Abe Kie pula. TQ. http://jukdin.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  26. ayu datang dari segmen yg sama... ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/04/segmen-blogwalking-bersama-dayang-deno.html

    ReplyDelete
  27. Assalam.. singgah sini dari segmen yg sama..:)
    http://husnazahidi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  29. segmen yang sama menyerbu ke sini
    http://dinahumblelady.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  30. Hiiii. Qila singgah ni dari segmen kak deno jugak ni heee :D

    Jom blogwalking jom hihihi♥♥

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum datang singgah sini
    http://milikallahsepenuhnya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. hi,Singgah sini dari segmen yang sama :)
    done follow awak :)

    ReplyDelete
  33. Hai Tuan Blog, apa khabar? sihat? singgah blog walking sini. Jemput la singgah blog saya pula. Tuan blog boleh tahan handsome dia. Hahahahaha =P

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …