Skip to main content

BOLEH LA BLOGWALKING SAMPAI LEBAM...KAN??

Jom join segman deno ..
boleh bw sampai lebam..

sekian..

Comments

  1. fuh.

    saya dah lama tak buat aktiviti tu.

    blogwalking sampai lebam.

    siyes dah lama!

    ReplyDelete
  2. Cantik Banner Mata Kelip2..Hehe

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2014/04/senarai-tawaran-biasiswa-malaysia.html

    ReplyDelete
  3. sis..kite pun join jgk..jom BW sampai lebam ;)

    http://mammadanish.blogspot.com/2014/04/segmen-jom-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  4. singgah sini dari segmen yg sama..done follow awak ;)

    http://nadiaadnan90.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. sy lama tertinggal bab blogwalking sampai lebam... huwahuwa

    ReplyDelete
  6. Tu dia...sampai lebam, tu yg seriau tu nanti tak pasal2 kena report polis...

    Apa pun, selamat bersegmen & gud luck!!

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak join segmen + BW sampai lebam..
    Kalau BW pun setakat yang termampu..

    Apa-apapun selamat bersegmen.. ;)

    ReplyDelete
  8. nnt dtg kat umh sy plk ye..haha!

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak lebam masa blogwalking nieh... :)
    Rindu tul :D

    ReplyDelete
  10. dah join..pasni memang lebam berblogwalking..hehehe

    ReplyDelete
  11. Jom jalan-jalan dari Segmen yg sama ...

    ReplyDelete
  12. bz, bz. tak sempat sampai lebam.

    ReplyDelete
  13. singgah sini dari segmen yang sama...done follow awak...ada masa jemput ke blog saya jugak ye :)

    http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html

    ReplyDelete
  14. Salam ziarah dari segmen yang sama.. (^_^)

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    All the best... :-)

    ReplyDelete
  15. salam mesra..

    datang singgah dari segmen yang sama.
    semoga berjaya ye.

    http://syuhadabaharudin.com/2014/04/15/segmen-blogwalking-dayangdeno/

    ReplyDelete
  16. Salam mesra, datang singgah dari segmen yang sama...salam ukhwah dari Mycherita

    ReplyDelete
  17. salam, dari segmen yang sama :)
    http://izahdiary.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum , mulakan pagi ini dengan senyuman ^^
    Singgah dari segmen yg sama >_<
    http://youismysoul.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-bersama-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  19. singgah & follow sini.. :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  20. dr segmen yg sama
    http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  21. Assalam, datang dari segmen yang sama :)
    http://cikaadhirah.blogspot.com/2014/04/blogwalking-with-dayang-deno.html

    ReplyDelete
  22. singgah blogwalking sini dari blog pihak penganjur... :)

    ReplyDelete
  23. Salam. Saya datang blogwalking dari segmen yang sama juga... Selamat berhujung minggu =) Jom melawat blog Bicara Nasuha dan sertai Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

    ReplyDelete
  24. Assalam. Hi. Saya dari segmen yg sama. Jom Singgah dan follow back :D

    http://nota-nurhayyati.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  25. Salam Perkenalan!

    http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2014/04/riang-ria-blogwalking-bersama-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum, Abe Kie datang dari segmen yg sama dan terus follow blog yg menarik ini. Jemputlah ke blog Abe Kie pula. TQ. http://jukdin.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  27. ayu datang dari segmen yg sama... ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/04/segmen-blogwalking-bersama-dayang-deno.html

    ReplyDelete
  28. Assalam.. singgah sini dari segmen yg sama..:)
    http://husnazahidi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  30. segmen yang sama menyerbu ke sini
    http://dinahumblelady.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    ReplyDelete
  31. Hiiii. Qila singgah ni dari segmen kak deno jugak ni heee :D

    Jom blogwalking jom hihihi♥♥

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum datang singgah sini
    http://milikallahsepenuhnya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. hi,Singgah sini dari segmen yang sama :)
    done follow awak :)

    ReplyDelete
  34. Hai Tuan Blog, apa khabar? sihat? singgah blog walking sini. Jemput la singgah blog saya pula. Tuan blog boleh tahan handsome dia. Hahahahaha =P

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…