Skip to main content

1st GIVEAWAY BY DIANARASHID.COM

Assalamualaikum..



Seperti yang dijanjikan hari ni aku nak anjurkan satu Giveaway.Terima kasih sebab ramai yang  murah hati nak jadi penaja untuk Giveaway kali ni.Walau pun tak boleh pilih semua sebab nanti orang malas nak join kalau kena like dan follow banyak sangt blog/fb.,tapi jangan kecik hati ye..kalau dapat sambutan hebat nanti2 kita boleh buat lagi..ok..setiap Giveaway kena la ada syarat nya.dan semua yang nak join mesti patuhi syarat yang dah ditetapkan.Syarat mudah dan tak perlu buat entry berjela-jela.

syarat:-

1-Blogger dalam malaysia dan beralamat di malaysia

2-buat entry tajuk "1st GIVEAWAY  BY DIANARASHID.COM"

3-letak banner kat atas didalam entry tersebut dan link kan ke entry ini.

4-like facebook page dan follow blog semua penaja termasuk blog ini..


*senarai penaja.sila follow blog dan like facebook page penaja:-

Anies-
blog-anies and You


izwa-
blog-Nurulizwa


Ujie- 
facebook -almari baju aisyah
blog-almari baju Aisyah


Azlan -
blog-stridebuzz



Ekin-
blog-Queen of colour

sara-
blog-petak bunga berblog


nurul ain-
facebook-cahaya ain
Blog-Nur cahaya




Nor Baizura-
Facebook-Nor Baizurah
Instagram (jika ada)-Zubaizura



Blog-Ini blog kami aje



Iza ismail
Blog-msredcheesecake
dan like facebook


Uni-
Blog-My story my life
dan 
www.colourfulcraft.com


Mirza Syazwina
blog-mirza syazwina


5-Tinggalkan  link entry di kotak komen di bawah.

Semua penaja boleh sertai Giveaway ini.Tarikh tutup penyertan adalah pada 1-5-2014 jam  12 malam.pemenang akan diumumkan seminggu kemudian berdasarkan random.org.untuk senarai hadiah sila rujuk sini.



sekian.

Comments

  1. Pesan penaja..

    Masuk lah.. senang nak blogwalking..

    ReplyDelete
  2. MG joined :)

    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. wahh bestnya hadiah2 dia. in shaa Allah akan join kemudian. hehe singgah menabung digi sini~~~

    ReplyDelete
  4. saya join ;)))

    http://mammadanish.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  5. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  6. ehhh nak join jugak..
    tunggu lapang skit..

    ReplyDelete
  7. Wahh...lumayan gak hadiahnya..
    Selamat bersegmen & gud luck...

    ReplyDelete
  8. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  9. p/s kak rs nyer date utk entry ni ubah ke tarikh akhir... jd sticky note

    ReplyDelete
  10. http://rynaluvie.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  11. Joined :D
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  12. salamm..saya join^^

    http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  13. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  14. Kak diana!^^

    http://www.dayangdeno.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  15. i'm joining! :)

    http://chocolatefreeze.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  16. saya joinnn ;)

    http://aireynhistorylife.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  17. http://celotehgadistwitter.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  18. Salam, saya join ye ^^

    http://syahiraceri.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum *-* saya join!!!


    http://notiputipumiow.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  20. ecah join =)
    http://ecahkhalili.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  21. joined.
    http://humairalee.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  22. Good luck kepada mereka yang join.. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. salam...

    ummi join sekaki....moga rezeki jatuh kt ummi...amin....

    http://ummitieha8384.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  24. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  25. Salam Diana.... Saya ikut join juga.

    http://dielacraft.blogspot.com/2014/04/1st-givveaway-by-dianarashidcom.html

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  26. saya join

    http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  27. Saya join ...

    http://jombercontest.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  28. http://ibuaqif.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  29. http://cenderahation9.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  30. http://aisyasakura.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    joined ^^
    p/s: tiada instagram

    ReplyDelete
  31. Salam...Cik Hijau join ^_^

    http://planetcikhijau.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  32. saya join :)

    http://wheniaminyourthoughts.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  33. http://walkstatic.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  34. saya join GA ni :)

    http://sarahairudin.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  35. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  36. http://slaveofthealmightyallah.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  37. SY JOIN :)

    http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  38. http://prettycosmos.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  39. joined!

    http://tiefiqs34.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  40. salam...done join

    http://arzmoha.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  41. Fiza joined :)

    http://www.azhafizah.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  42. join :)
    http://spongebobsayapunya.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  43. http://lipslikesugar87.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html


    join jugakkk!

    ReplyDelete
  44. Ira join sekali...

    http://ifyouknowwhatimean21.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    p/s: fb n ig xde....hmmm hrp diterima

    ReplyDelete
  45. salam..done join
    http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  46. salam.. joined

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  47. as salam..bismillah..saya join
    http://jnjikita.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  48. Saya join : http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  49. http://eelleebeautyhealth.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    join^^

    ReplyDelete
  50. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  51. Salam, joined.

    http://sumanya-lillah.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  52. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  53. eita mat saad

    tak rasa nak join tak payah la join.saya pun tak pernah paksa orang join GA kat blog saya.

    ReplyDelete
  54. http://umikasum.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  55. http://herba-tihara.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  56. Saya Join :)

    http://kaiwifey.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  57. anis join.. :)
    http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum,

    sy join http://ciksitionline.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  59. CN join yer

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  60. Joined :)
    http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum sis Diana,

    saya join...

    http://izzaraamani01.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    *tiada acc instagram

    ReplyDelete
  62. slm..join

    http://imaneeda.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  63. joint

    http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  64. saya join http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  65. join !

    http://kakyongzatie.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  66. assalamualaikum, bismillahirahmanirahim. saya join :)


    http://tengkushira.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom_20.html

    ReplyDelete
  67. Lya join

    http://blogashalya.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  68. salam... huda joinn yer :)
    http://hudaabasri.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  69. salam... huda joinn yer :)
    http://hudaabasri.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  70. saya join :)

    http://paishblog.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  71. join ;)

    http://haura-daieyah.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  72. Assalammualaikum . Ainur joinn di tengahari .. Doakan saya berjaya ye . Hehe .
    http://impossibletothinknow.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  73. sy join..:)

    http://cikmiew.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  74. JOIN :)

    http://adichiee.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  75. Intan join!
    http://intan-heartypewriting.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  76. Join.

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  77. join jugak

    http://auntummawar.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  78. PCL join :

    http://www.nazlee.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  79. mama join juga..

    http://www.mamaniza.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  80. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  81. http://blogjoingiveawaycontest.blogspot.com/2014/04/tekan-banner-nak-join-tamat-1-may.html

    ReplyDelete
  82. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  83. bismillah, saya join ya =)

    http://amirahamer.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  84. Join. :)
    http://izzahyukiko.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  85. salam..iqha join ur GA ;)
    http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  86. salam...saya join... http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom_26.html

    ReplyDelete
  87. nana join:)

    http://nanakimie.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  88. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  89. Salam perkenalan, ABM join :)

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  90. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  91. salam kak diana ..shida join ye :)
    http://www.duniashida.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  92. Salam. Esok siang masih ada peluang untuk join kn?

    ReplyDelete
  93. Assalamualaikum tuan rumah,
    saya join
    http://asyiqin89.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  94. salam .. dengan lafaz bismillah , saya join yea .. ^^ http://lovehim30.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  95. Join...
    http://naniedean.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  96. joined :)
    http://cikshuhada.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  97. salam join

    http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  98. http://sayasyiera.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  99. http://nadbrutal.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    join!

    ReplyDelete
  100. http://nadbrutal.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    join!

    ReplyDelete
  101. joined . http://iammuhamadhuzairi.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  102. joined . http://iammuhamadhuzairi.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  103. joined . http://iammuhamadhuzairi.blogspot.com/2014/05/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html

    ReplyDelete
  104. Wasalam kak Diana..terima kasih sbb inform kn ^^..sya sdah tuntut

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…