Wednesday, 30 April 2014

LELAKI INI ADA WAJAH YANG MENGERIKAN

Assalamualaikum...

Bersedia semua..
nak tengok tak wajah ngeri sorang lelaki nih..??
seriau tengok..
Nak kata entah apa2 pun boleh..



jom tengok...
jangan terkejut ye...






eiii...
apa kena la dia ni kan??
masalah mental ke apa??

sekian..


sumber:klyker.com



RITA RUDAINI: DIA LAH SATRIA KU DIALAH ARJUNA KU

Assalamualaikum...



Bila baca luahan hati Rita Rudaini
sempena harijadi anak bongsu dia yang ke 3 tahun
baru2 ni rasa sebak pulak.
Baca pun dapat rasa kepayahan dia waktu tu
yang dalam masa sama mengalami krisis rumahtangga
dengan bekas suami nya.




ritrud727
2 days ago
Hadirmu xdijangka dan x dipinta..hadirmu di kala waktu yg salah,di kala waktu gundah gulana ku..'membawamu' brsamaku dlm keadaan yg xsepatutnya kau terima...tp aku pujuk hati gundah ku utk menerima hadirmu..aku kuatkn hati sedihku..mungkin ada 'sesuatu' drNYA...aku redha dan hati gundahku sedikit demi sedikit,hari demi hari berbunga walaupon dlm hiba..hari2ku menjadi kuat kerana ada 'dia' dlm setiap denyut nadi ku...dlm hati aku 'mungkin inilah 'sesuatu' yg MAHA ESA ingin berikn pdku' ...KEKUATAN....ye..kekuatan utk melawan segala gundah ku....'dia' memberi semangat pdku dr 'dalam'...'dia' memberi kekuatan pdku dr 'dalam'...sehinggalah 'dia' lahir ke dunia..aku sambutnya dgn penuh kesyukuran pd YG MAHA ESA kerana mengHADIAHkan ku 'sang ARJUNA' yg bermaksud 'kesatria' ..'dia' lah 'satria' ku..'dia' lah 'ARJUNA' ku...kerana itu ku namakan 'dia' AIRIT QAQA ARJUNA...29/4/2011...SELAMAT HARI LAHIR SAYANG..adik lah penyeri dan penghibur hati mommy dan abg ryan..mommy dan abg ryan syg sgt adik..cinta kita adalah cinta yg paling ikhlas dan suci...kita adalah 3nyawa yg saling melengkapi dan saling memerlukan...moga ALLAH selalu lindungi adik,mommy akn persembahkan yg terbaik utk adik..luv dr mommy dan abg ryan ❤❤❤#cinta3nyawa #ryanarjunarudaini




Semoga Rita dan anak2
hidup bahagia bersama..
seronok tengok gambar2 anak dia kat Ig..


dua2 comel la..
Tak banyak karenah pulak tu..
mungkin paham kot yang maknya dah
banyak bersedih.

jemput like ye..http://on.fb.me/1jp3GSp

sekian...

MESRANYA NEDIM MELAYAN ANAK NORA DANISH

Assalamualaikum...

Aku suka betul tengok drama Ugly alert..drama korea..
sebab muka hero dia iras2 muka Mikhail.
ada masa2 nye la keluar muka mikhail tu..
kalau tengok betul2 tak la sama..heheh

Agaknya tu la salah satu sebab Nora Danish suka kat Nedim ni..
Muka Nedim ni ada iras2 muka anak dia,Rayqal..
hahahah...tak caya jom tengok
gambar2 Nedim bersama Rayqal..
mesra dia melayan anak wanita yang dia cintai ini..
wah..!





Nampak mesra kan diaorang ni..
bagus2..nanti dah kawen tak de masalah 
untuk masing2 sesuaikan diri..


sekian..

INI TANDA ANDA ADALAH WANITA YANG MEMBOSANKAN

Assalamualaikum...



Pernah tak korang kerap terasa hidup sangt membosankan..
tak ramai kawan,tak de lelaki yang nak dekat,
mungkin bukan sebab hidup korang yang membosankan..
tapi sebab korang sindiri adalah orang
yanmg membosankan..

cuba check..
ada tak ciri2 ni pada diri korang..
kalau ada memangsah la korang sangt membosankan.

1-Rasa senang hati bila kawan batalkan temujanji.
Bila kawan lama ajak keluar mula rasa runsing,rimas.
tapi nak cakap tak mau ,tak sedap pulak.
tiba2 kawan tu batalkan temu janji..
lega nya rasa..tak payah pening2 kepala dah..

2-Jarang keluar berjalan2..
Rasa lebih seronok,lebih tenang  duduk kat rumah,
terperuk dalam bilik dan layan fb je..
kerap menolak bila kawan2 lain ajak keluar atau makan angin.



3-"saya biasa2 je.."
ni lah jawapan nya bila ada yang
tanya "awak apa khabar.?"
seolah2 hidup korang tu tak de apa
yang beubah dari dulu sampai sekarang

4-terlalu serius
Ada banyak benda yang kita tak payah nak fikir serius sangt.kadang2
kita jugak perlu ketawa dan bergurau senda.
tapi bagi orang yang terlalu serius dia nak
semuanya berjalan macam yang dia fikir dan bayangkan.
hidup ini ada warna warni nya..jangan sia2kan ..

5-selalu mengkritik..
oleh sebab tak sukakan perubahan ,
maka kerap sangat mengkritik orang.
bagi orang lain perubahan adalah sesuatu yang menggembirakan
tapi sebaliknya pada kita yang rasa perubahan adalah
sesuatu yang negatif..


Ada tak salah satu ciri2 kat atas ni
ada dalam diri kita..
kalau ada itu bermakna korang
memang seorang yang membosankan..
cuba ubah ye..

sekian..

Tuesday, 29 April 2014

PERHATIAN UNTUK PESERTA GIVEAWAY DAN RAKAN BLOGGER YANG CANTIK,YANG ENSEM..YANG..BLA..BLA..BLA...

Assalamualaikum...

Aku sibuk sikit hari ni..
sibuk memasak sebab kena  masak banyak  untuk
sesuatu yang special sikit hari ni..
jadi tak sempat nak update macam selalu lah.
Malam nanti aku bw macam biasa ye,.

Cuma nak pesan
siapa yang join Giveaway tu
boleh check senarai nama korang kat sidebar ni ye.
kat bawah sekali..
tak check pun tak pe..
nanti kalau menang pandai2 la
aku cari korang ye...
jangan risau ok..

Yang namanya tak de maknanya aku tak update lagi la..
jap2 lagi ada masa ku update
senarai nama yang lain..

Giveaway ni dah nak tamat pun..
tapi baru perasan ada banyak mesej yang inbox kat fb
mintak nak jadi sponser..
tapi mesej tu masuk dalam "0ther"
jadi tak perasan la mesej tu..
senang2 sebelum mesej tu add je aku ok..

Jangan risau..
nanti bila2 aku buat GA atau apa2 je
aku contact korang ok..
kita buat hadiah untuk seratus peserta pulak..
besar2 punya GA..
heheheheh...
tunggu habis GA ni dulu la ye..

Pada semua sponser ,
pastikan peserta ikut syarat yang korang nak tu ye..
nak follow ke,nak like ke..
mana yang rasa macam
dia belum like belum follow ke apa,
bagitau la kat dia ikut syarat..
bukan apa..pemilihan ni melalui random..
kalau yang tak ikut syarat tu yang menang,
sangt tak adil la bagi mereka yang jujur dan ikut syarat tu..kan??

ok la..
bye..

#jangan lupa bw kat blog peserta ok..
tinggal komen kat blog diaorang.
untung2 naik jugak rank alexa korang..:)

sekian....



MAISARA::indah water

Assalamualaikum....

Petang semalam sampai surat Indah water ni...


Maisara: Ibu..surat untuk ayah ni..

Ibu: surat apa?

Maisara: tak pe..kami bacakan..
bla..bla..bla..bla....
"Bil ini adalah untuk harta yang beralamat berikut"
ibu..ayah ada simpan harta apa??

Ibu: ada lah..rahsia..

Maisara: dia sorok harta tu dari kita ke??

Ibu: harta tu memang kena sorok..kalau tak sorok habis la 
kita semua..

Maisara: kenapa ??harta yang sangt bahayaa ke??tak boleh orang lain tahu..??

Ibu: ye..serba tu harta karun..

heheheeh...harta la sangt...!!

sekian..



Monday, 28 April 2014

LELAKI CUBA LETUPKAN TEMAN WANITA YANG SEDANG HAMIL

Assalamualaikum..



Xu Fan  sedang mengandung hasil dari hubungan cinta dengan kekasihnya Li Moulian sejak 6 bulan lalu .Pada awalnya mereka memutuskan untuk tinggal bersama dan akan membesarkan anak itu.Namun perasaan untuk  menjadi ayah mula menghilang dan menjadi tekanan bagi Li Moulian. lelaki ini tekad membunuh kekasihnya dan bayi yang dikandung.


ketika Xu Fan sedang tidur, Li Moulian menyerangnya dan memasuk kan wanita tersebut kedalam keretanya. Xu Fan memberontak, namun Li Moulian mengikatnya bersama tong gas di dalam kereta dan memandu sambil mengatakan akan membunuh Xu Fan.

Apa yang lebih mengerikan adalah tabung gas itu dibakar ketika kereta sedang bergerak. keadaan tersebut menyebabkan beberapa kenderaan jugak terkena tempias api dari tong gas didalam kereta yang sedang bergerak itu.

Mujur lah kereta tersebut tidak meletup dan pihak polis berjaya memberhentikan kereta mereka. Polis menyelamatkan Xu Fan dan memadan api  didalam kereta. Namun Xu Fan mengalami luka terbakar. Li Moulian pula sebaliknya apabila keadaan nya  lebih serius dan mengancam nyawanya.Dia menjadi mangsa dalam senario pembunuhannya sendiri.


Petugas perubatan berusaha menyelamatkan Xu Fan dan Li Moulian akibat kejadian percubaan membunuh itu. Namun lelaki yang hendak membunuh bayi dalam kandungan Xu Fan itu kini sedang bertarung nyawa dengan keadaan yang lebih parah di samping kekasihnya itu.


Wlaupun Xu Yan juga mengalami luka terbakar namun  bayi dalam kandungan Xu Fan dalam keadaan baik.
Keluarga Xu Fan yang mengetahui kejadian malang tersebut mengatakan pada polis bahawa sebenarnya mereka sudah menasihati Xu Fan supaya tidak mudah  percaya pada Li Moulian.

sekian..

GAMBAR MAJLIS HARI JADI ANAK KEMBAR SAZZY FALAK DENGAN TEMA FROZEN

Assalamualaikum...

meriah sungguh majlis harijadi anak kembar Sazzy Falak 
yang ke 3 tahun dengan 
tema Frozen..
Memang filem Frozen ni tengah jadi fenomena la pada anak2 perempuan kita..kan??
semua nak ada gambar Elsa dan Anna sekarang ni..
dari baju sampai ke bantal busuk.heheh..




Jom la kita tengok  apa lagi yang menarik kat majlis 
Iman Lily dan Tiara Rose ni..




dalam banyak2 tu,
ini yang paling aku suka...
heheheh..Kue tiaw...



eh!!apa tu???







comel; nye...







yang last sekali..
sesi buka hadiah..
banyak nye..best betul jadi budak2..

boleh tiru  tema nih..kan??
:p

sekian...

TIPS UNTUK JIMAT CARA DIANA RASHID

Assalamualaikum...



zaman sekarang cukup berbeza dengan zaman dulu2..
Lagi2 bila kita cakap pasal berjimat..
nak suruh jimat elektrik,
bukan macam dulu2..
sekarang kalau dalam satu rumah tu,
boleh dikatakan penggunaan elektriknya 24 jam sehari.tak de henti..
begitu jugak dengan bab perbelanjaan harian..
jadi kita kongsi2 kat sini sama2 apa yang boleh kita buat
untuk berjimat dizaman yang serba serbi guna duit nih..



1-Had kan penggunaan internet.
yang guna topup2 tu kena pastikan sebulan jangan lebih dari budget yang dah korang tetapkan.
kalau tidak memang kerjanya nak topup je la..
Bagi yang hidup memang tak boleh jauh dari internet disebabkan kerja
yang menggunakan internet,adalah lebih baik langgan terus pakej internet,misalnya
streamyx ke,unifi ke,kan??
ianya lebih murah daripada tetiap hari nak kena topup kuota internet kita.


2-bayar hutang.
jangan la tangguh2 bayar hutang.duit ni tak denye dia nak datang sebungkus besar dari langit.
kalau asyik bertangguh je bila nak bayarnya...hutang makin bertambah.
yang bertambah tu la yang membebankan kita..kalau la satu hari kemudian ada orang bagi kita duit,
kita tak dapat nak beli benda lain.habis bayar hutang je..
rugi.kan??time ada duit tau nak seronok je...huhu..



3-senaraikan perbelanjaan..
kalau pergi beli barang kat pasaraya jangan buang resit tu.nanti bulan depan nak beli barang cek harga kat resit dulu.jadi kita dah boleh agak berapa akan kita keluar duit.cuma bawak la lebih dalam rm10-20 ringgit.
cara ni jugak buat kita tahu apa yang kita beli bulan lepas dan perlu atau tidak bulan ni kita beli.


4-tabung
balik dari berbelanja,duit lebih yang kita dah peruntukan untuk beli barang tu masuk kan dalam tabung kecil.biasa kat rumah ada bekas2 kecil,kita masuk kan duit dalam tu.
jangan tak tau masa bujang dulu,
duit tu la banyak bantu aku beli mee segera dan susu kotak  time hujung bulan..heheh

korang ada tips lain??meh kongsi kat komen ye..

sekian...

10 FAKTA TENTANG MIMPI YANG ANDA PERLU TAHU

Assalamualaikum...




Aku paling suka kalau mimpi aku boleh terbang..
lepas tu dalam mimpi tu aku pandai kung fu..
wah..seronok sangt..
tambah pulak dalam mimpi tu aku bergandingan dengan Jet Li.
amboih..tak mau bangkit aih..
yhahahah...

Kita ada ramai pentafsir mimpi..
termasuk encik google..
tapi....
ada sesuatu tentang mimpi
yang tak ramai orang tahu...:-

-Anda tidak bermimpi ketika sedang tidur

-90% dari mimpi tidak dapat diingat lagi selepas terbangun dari tidur

-Orang buta juga dapat bermimpi

-Kita hanya melihat wajah-wajah yang sudah kita kenali ketikat bermimpi

-Binatang juga dapat bermimpi ketika tidur

-Anda dapat mengalami orgasme yang nyata ketika bermimpi

-Tidak semua mimpi orang berwarna, sebahagianya memiliki mimpi hitam-putih

-Semua orang pernah bermimpi, mungkin cuma ingat atau tidak sahaja..

-Kita dapat memiliki 4 hingga ke 7 mimpi dalam satu malam.

-ketika tidur badan kita seakan lumpuh dan tidak bergerak ketika bermimpi

sekian...

Sunday, 27 April 2014

GAMBAR-GAMBAR MEMILUKAN KANAK-KANAK MANGSA PENYEMBURAN SENJATA KIMIA 40 TAHUN LALU

Assalamualaikum...

40 tahun sudah berlalu sejak terjadinya konflik Amerika dengan Vietnam. Agent Orange merupakan senjata kimia yang disemburkan pada pasukan Vietnam, selain itu juga mereka menyembur pada tanaman dan pokok-pokok untuk menghentikan  pejuang gerilya Vietnam. Malang sekali sehingga kini masih ramai  bayi yang lahir tidak sempurna kerana  pengaruh senjata kimia yang masih membekas.




Keadaan yang nemilukan ini di rakam  oleh seorang fotografer , Francis Wade ketika melakukan perjalanan ke Vietnam. Di sebuah desa di Vietnam Selatan, di mana dulunya merupakan salah satu daerah sasaran penyemburan Agent Orange, ramai kanak-kanak yang ditinggalkan ibu bapa mereka akibat  lahir dengan kecacatan atau memiliki penyakit yang kronik. gambar-gambar ini menyentap hati setiap yang melihatnya..










sekian...