Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

LELAKI INI ADA WAJAH YANG MENGERIKAN

Assalamualaikum...
Bersedia semua.. nak tengok tak wajah ngeri sorang lelaki nih..?? seriau tengok.. Nak kata entah apa2 pun boleh..


jom tengok... jangan terkejut ye...





eiii... apa kena la dia ni kan?? masalah mental ke apa??
sekian..

sumber:klyker.com



RITA RUDAINI: DIA LAH SATRIA KU DIALAH ARJUNA KU

Assalamualaikum...



Bila baca luahan hati Rita Rudaini
sempena harijadi anak bongsu dia yang ke 3 tahun
baru2 ni rasa sebak pulak.
Baca pun dapat rasa kepayahan dia waktu tu
yang dalam masa sama mengalami krisis rumahtangga
dengan bekas suami nya.




ritrud727
2 days ago Hadirmu xdijangka dan x dipinta..hadirmu di kala waktu yg salah,di kala waktu gundah gulana ku..'membawamu' brsamaku dlm keadaan yg xsepatutnya kau terima...tp aku pujuk hati gundah ku utk menerima hadirmu..aku kuatkn hati sedihku..mungkin ada 'sesuatu' drNYA...aku redha dan hati gundahku sedikit demi sedikit,hari demi hari berbunga walaupon dlm hiba..hari2ku menjadi kuat kerana ada 'dia' dlm setiap denyut nadi ku...dlm hati aku 'mungkin inilah 'sesuatu' yg MAHA ESA ingin berikn pdku' ...KEKUATAN....ye..kekuatan utk melawan segala gundah ku....'dia' memberi semangat pdku dr 'dalam'...'dia' memberi kekuatan pdku dr 'dalam'...sehinggalah 'dia' lahi…

MESRANYA NEDIM MELAYAN ANAK NORA DANISH

Assalamualaikum...
Aku suka betul tengok drama Ugly alert..drama korea.. sebab muka hero dia iras2 muka Mikhail. ada masa2 nye la keluar muka mikhail tu.. kalau tengok betul2 tak la sama..heheh
Agaknya tu la salah satu sebab Nora Danish suka kat Nedim ni.. Muka Nedim ni ada iras2 muka anak dia,Rayqal.. hahahah...tak caya jom tengok gambar2 Nedim bersama Rayqal.. mesra dia melayan anak wanita yang dia cintai ini.. wah..!




Nampak mesra kan diaorang ni.. bagus2..nanti dah kawen tak de masalah  untuk masing2 sesuaikan diri..

sekian..

INI TANDA ANDA ADALAH WANITA YANG MEMBOSANKAN

Assalamualaikum...



Pernah tak korang kerap terasa hidup sangt membosankan..
tak ramai kawan,tak de lelaki yang nak dekat,
mungkin bukan sebab hidup korang yang membosankan..
tapi sebab korang sindiri adalah orang
yanmg membosankan..

cuba check..
ada tak ciri2 ni pada diri korang..
kalau ada memangsah la korang sangt membosankan.

1-Rasa senang hati bila kawan batalkan temujanji.
Bila kawan lama ajak keluar mula rasa runsing,rimas.
tapi nak cakap tak mau ,tak sedap pulak.
tiba2 kawan tu batalkan temu janji..
lega nya rasa..tak payah pening2 kepala dah..

2-Jarang keluar berjalan2..
Rasa lebih seronok,lebih tenang  duduk kat rumah,
terperuk dalam bilik dan layan fb je..
kerap menolak bila kawan2 lain ajak keluar atau makan angin.



3-"saya biasa2 je.."
ni lah jawapan nya bila ada yang
tanya "awak apa khabar.?"
seolah2 hidup korang tu tak de apa
yang beubah dari dulu sampai sekarang

4-terlalu serius
Ada banyak benda yang kita tak payah nak fikir serius sangt.kadang2
kita …

PERHATIAN UNTUK PESERTA GIVEAWAY DAN RAKAN BLOGGER YANG CANTIK,YANG ENSEM..YANG..BLA..BLA..BLA...

Assalamualaikum...

Aku sibuk sikit hari ni..
sibuk memasak sebab kena  masak banyak  untuk
sesuatu yang special sikit hari ni..
jadi tak sempat nak update macam selalu lah.
Malam nanti aku bw macam biasa ye,.

Cuma nak pesan
siapa yang join Giveaway tu
boleh check senarai nama korang kat sidebar ni ye.
kat bawah sekali..
tak check pun tak pe..
nanti kalau menang pandai2 la
aku cari korang ye...
jangan risau ok..

Yang namanya tak de maknanya aku tak update lagi la..
jap2 lagi ada masa ku update
senarai nama yang lain..

Giveaway ni dah nak tamat pun..
tapi baru perasan ada banyak mesej yang inbox kat fb
mintak nak jadi sponser..
tapi mesej tu masuk dalam "0ther"
jadi tak perasan la mesej tu..
senang2 sebelum mesej tu add je aku ok..

Jangan risau..
nanti bila2 aku buat GA atau apa2 je
aku contact korang ok..
kita buat hadiah untuk seratus peserta pulak..
besar2 punya GA..
heheheheh...
tunggu habis GA ni dulu la ye..

Pada semua sponser ,
pastikan peserta ikut syarat yang korang n…

MAISARA::indah water

Assalamualaikum....
Petang semalam sampai surat Indah water ni...

Maisara: Ibu..surat untuk ayah ni..
Ibu: surat apa?
Maisara: tak pe..kami bacakan.. bla..bla..bla..bla.... "Bil ini adalah untuk harta yang beralamat berikut" ibu..ayah ada simpan harta apa??
Ibu: ada lah..rahsia..
Maisara: dia sorok harta tu dari kita ke??
Ibu: harta tu memang kena sorok..kalau tak sorok habis la  kita semua..
Maisara: kenapa ??harta yang sangt bahayaa ke??tak boleh orang lain tahu..??
Ibu: ye..serba tu harta karun..
heheheeh...harta la sangt...!!
sekian..


LELAKI CUBA LETUPKAN TEMAN WANITA YANG SEDANG HAMIL

Assalamualaikum..



Xu Fan  sedang mengandung hasil dari hubungan cinta dengan kekasihnya Li Moulian sejak 6 bulan lalu .Pada awalnya mereka memutuskan untuk tinggal bersama dan akan membesarkan anak itu.Namun perasaan untuk  menjadi ayah mula menghilang dan menjadi tekanan bagi Li Moulian. lelaki ini tekad membunuh kekasihnya dan bayi yang dikandung.


ketika Xu Fan sedang tidur, Li Moulian menyerangnya dan memasuk kan wanita tersebut kedalam keretanya. Xu Fan memberontak, namun Li Moulian mengikatnya bersama tong gas di dalam kereta dan memandu sambil mengatakan akan membunuh Xu Fan.

Apa yang lebih mengerikan adalah tabung gas itu dibakar ketika kereta sedang bergerak. keadaan tersebut menyebabkan beberapa kenderaan jugak terkena tempias api dari tong gas didalam kereta yang sedang bergerak itu.

Mujur lah kereta tersebut tidak meletup dan pihak polis berjaya memberhentikan kereta mereka. Polis menyelamatkan Xu Fan dan memadan api  didalam kereta. Namun Xu Fan mengalami luka terbakar. Li…

GAMBAR MAJLIS HARI JADI ANAK KEMBAR SAZZY FALAK DENGAN TEMA FROZEN

Assalamualaikum...
meriah sungguh majlis harijadi anak kembar Sazzy Falak  yang ke 3 tahun dengan  tema Frozen.. Memang filem Frozen ni tengah jadi fenomena la pada anak2 perempuan kita..kan?? semua nak ada gambar Elsa dan Anna sekarang ni.. dari baju sampai ke bantal busuk.heheh..



Jom la kita tengok  apa lagi yang menarik kat majlis  Iman Lily dan Tiara Rose ni..



dalam banyak2 tu, ini yang paling aku suka... heheheh..Kue tiaw...


eh!!apa tu???






comel; nye...






yang last sekali.. sesi buka hadiah.. banyak nye..best betul jadi budak2..
boleh tiru  tema nih..kan?? :p
sekian...

TIPS UNTUK JIMAT CARA DIANA RASHID

Assalamualaikum...



zaman sekarang cukup berbeza dengan zaman dulu2..
Lagi2 bila kita cakap pasal berjimat..
nak suruh jimat elektrik,
bukan macam dulu2..
sekarang kalau dalam satu rumah tu,
boleh dikatakan penggunaan elektriknya 24 jam sehari.tak de henti..
begitu jugak dengan bab perbelanjaan harian..
jadi kita kongsi2 kat sini sama2 apa yang boleh kita buat
untuk berjimat dizaman yang serba serbi guna duit nih..



1-Had kan penggunaan internet.
yang guna topup2 tu kena pastikan sebulan jangan lebih dari budget yang dah korang tetapkan.
kalau tidak memang kerjanya nak topup je la..
Bagi yang hidup memang tak boleh jauh dari internet disebabkan kerja
yang menggunakan internet,adalah lebih baik langgan terus pakej internet,misalnya
streamyx ke,unifi ke,kan??
ianya lebih murah daripada tetiap hari nak kena topup kuota internet kita.


2-bayar hutang.
jangan la tangguh2 bayar hutang.duit ni tak denye dia nak datang sebungkus besar dari langit.
kalau asyik bertangguh je bila nak bayarnya...hu…

10 FAKTA TENTANG MIMPI YANG ANDA PERLU TAHU

Assalamualaikum...




Aku paling suka kalau mimpi aku boleh terbang..
lepas tu dalam mimpi tu aku pandai kung fu..
wah..seronok sangt..
tambah pulak dalam mimpi tu aku bergandingan dengan Jet Li.
amboih..tak mau bangkit aih..
yhahahah...

Kita ada ramai pentafsir mimpi..
termasuk encik google..
tapi....
ada sesuatu tentang mimpi
yang tak ramai orang tahu...:-

-Anda tidak bermimpi ketika sedang tidur

-90% dari mimpi tidak dapat diingat lagi selepas terbangun dari tidur

-Orang buta juga dapat bermimpi

-Kita hanya melihat wajah-wajah yang sudah kita kenali ketikat bermimpi

-Binatang juga dapat bermimpi ketika tidur

-Anda dapat mengalami orgasme yang nyata ketika bermimpi

-Tidak semua mimpi orang berwarna, sebahagianya memiliki mimpi hitam-putih

-Semua orang pernah bermimpi, mungkin cuma ingat atau tidak sahaja..

-Kita dapat memiliki 4 hingga ke 7 mimpi dalam satu malam.

-ketika tidur badan kita seakan lumpuh dan tidak bergerak ketika bermimpi

sekian...

GAMBAR-GAMBAR MEMILUKAN KANAK-KANAK MANGSA PENYEMBURAN SENJATA KIMIA 40 TAHUN LALU

Assalamualaikum...

40 tahun sudah berlalu sejak terjadinya konflik Amerika dengan Vietnam. Agent Orange merupakan senjata kimia yang disemburkan pada pasukan Vietnam, selain itu juga mereka menyembur pada tanaman dan pokok-pokok untuk menghentikan  pejuang gerilya Vietnam. Malang sekali sehingga kini masih ramai  bayi yang lahir tidak sempurna kerana  pengaruh senjata kimia yang masih membekas.




Keadaan yang nemilukan ini di rakam  oleh seorang fotografer , Francis Wade ketika melakukan perjalanan ke Vietnam. Di sebuah desa di Vietnam Selatan, di mana dulunya merupakan salah satu daerah sasaran penyemburan Agent Orange, ramai kanak-kanak yang ditinggalkan ibu bapa mereka akibat  lahir dengan kecacatan atau memiliki penyakit yang kronik. gambar-gambar ini menyentap hati setiap yang melihatnya..










sekian...