TIDUR HANYA 1 JAM SEHARI

Assalamualaikum...



Apa rasa bila kita tidur sejam sehari..
1 jam saja??aduh..
tak pernah buat..
paling kurang aku tidur 4 jam je..
Tu pun jarang2 la..
hahahah...

'Jenn Scwaner, seorang rakyat Florida mengaku
hanya memerlukan  4 jam satu hari untuk tidur.
lagi yang lebih mengejutkan, Pat Pallentino,
ayah  Jenn Scwaner  kadang-kadang hanya tidur selama 1 jam sehari.

Kajian ada menyatakan manusia  dengan kemampuan
 ini hanya ada 1% dari jumlah populasi.
Mereka memiliki kelainan gen yang membuat
tidur mereka tidak seperti manusia normal lainnya
yang memerlukan 7-8 jam sehari untuk tidur.'

-nydailynews.com-

Bagi orang kuat tidur macam aku ni
bagi 24 jam untuk tidur pun kami boleh kot..
tapi tak pernah cuba lagi la..
hahahah

sebenarnya kan hidup kita ni bukan untuk tidur..
tapi untuk kerja...ini kenyataan,..
kita bangun pagi jam 6.
balik kerja jam 6..
12 jam dah..
tak kan jam 6 tu balik2 terus tidur ..kan??
buat itu ini dah jam 10 malam..
baring2 paling cepat kita tidur 11 malam..
11-6 = 7 jam..

7 jam je kita rehat kan diri dengan cara tidur.,
guna tenaga 16-17 jam..
patut la ramai orang sakit mental..kan??

sekian..

Post a comment

7 Comments

  1. Memang. Qila pun rasa mah mental dah ni ehehehe.
    Hm. Haritu qila ada baca, manusia patut bekerja 40 jam je seminggu tapi hm *angkat bahu*

    cewah hehe.
    Patut lah ramai mental xD hihi

    ReplyDelete
  2. acik setiap hari tidur 2 jam sebab tak boleh tidur.. ya Allah sakti kepala

    ReplyDelete
  3. Org yg kuat mental je bleh tahan ni.

    ReplyDelete
  4. Kalu ikut doktor pun nasihat kena 7,8 jam tido. Baru betul rehat.

    Tapi Kak Aziee pernah la tido sejam, kadang 2 jam jer. Masa outstation dan kena stayback projek urgent dulu dulu.

    Skang dah tua, tak larat dah rasanya.

    ReplyDelete
  5. Hadui, jap nye dia tidur..hmm tp klw waktu dia tak tidur tu dia duk berehatttt je, boleh lah agaknya..haha..
    mase study dulu, 3 hari xtidur sebb buat assignment, siang keluar shooting, blik malam edit smpai ke subuh, jumpe lecturer, REJECT !! time tu jugak terus keluar lagi shooting, hantar reject lagi ! Ya allah, mcm nak mati and mental time tu..haha

    ReplyDelete
  6. ciktom pernah tido 2 jam..mmg sepanjang hari rs bengong semcam je...sib baik shari...kalau sminggu mmg blh jd giler agaknya..huhu...

    ReplyDelete
  7. masa kerja lagi banyak dari rehat kan..kalau 1jam mmg tak cukup laa

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)