Skip to main content

THE MOST BEAUTIFUL MIRACLE

Assalamualaikum...
Mikhail masa umur berapa bulan entah..hehehe


Satu tabiat Mikhail dia suka tidur atas aku..
kalau baring2 tengok tv dia kan datang dan tidur kat atas badan aku ni..
kadang2 tengah malam dia terjaga pun
sambil pejam mata dia tidur atas aku.
Suami aku pernah kata
mungkin dia nak rasa yang sama macam masa dia
dok dalam perut dulu.hahahh...

Tu yang buat aku kadang2 tak nyenyak tidur.
dah ada seketoi Mikhail atas perut aku ni,
mau tak semput aku time tidur.
tapi tak pernah pulak rasa nak ubah tabiat huduh dia tu.:p

nak cerita pasal video ni sebenarnya...

Pernah tak tengok video nih..
Baby baru lahir yang
tak mau lepas kan ibu dia..
senyum aku tengok video ni..
mesti hilang terus rasa sakit ibu dia tu..

Bila dia dekat ibu dia senyap,
bila diangkat nak bersih kan dia,dia menangis..
heheheh..mesti anak manja nih..

aku,ni bukan boleh tengok benda2 gini.
mula la berangan nak anak lagi..
eh!!


sekian...


Comments

  1. hehehe mak2 mmg gitula selalunyer kan

    ReplyDelete
  2. hehehe mak2 mmg gitula selalunyer kan

    ReplyDelete
  3. ekeke..kannnnnnnnnnnn...

    Kita mak2 ni tak bleh tau tgk gamba2/video/kesah2 baby ni. Mmg terliur tetiba nak baby.

    :p

    ReplyDelete
  4. sejak ada anak memang x pernah tdur lena

    ReplyDelete
  5. Kakak ada tengok video itu diana. Memang terharu. Agaknya anakanda Mikhael macam itulah.. kalau boleh nak menempek atas mama dia:) Manja sangat...

    ps: cumiil betullah geram kakak tengok.

    ReplyDelete
  6. seronok kalo dah ade anak ne..time penat pun tak rasa.tak sabar nak ada anak jugak..haha

    ReplyDelete
  7. sama macam aisy
    suka dok baring atas saya =)

    ReplyDelete
  8. wah...bestnya..saya pun suka kalau anak2 buah sy datang baring atas sy..kekadang sy yang pi amik dorang letak atas badan..tapi yang kecik2 laa..dah besar2 nanti senak plak perut..hehehe

    p/s: kuiz mingguan tu memang ada kak..tajaan al-ikhsan..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. sweetnya video ni,
    aura seorang ibu,
    bestnya diana nak dapat anak lagi
    seronok tengok anak diana comel2 :)

    ReplyDelete
  10. comelnya anak dalam video tu ^_^ sayang betul anaknya

    ReplyDelete
  11. comel je tengok perangai anak camtu.memang manja la mikhail ni :)

    ReplyDelete
  12. Masa anak-anak kecik2 memang best..manja sangat dengan ibu bapa macam tak nak lepaskan ibu bapa berenggang. Bila dah besar2 semua nak freedom, ibu bapa ajak keluar pun tak nak, lebih suka layan tab dan henset. Agaknya evolusi kehidupan dan tersurat begitu kan...?

    ReplyDelete
  13. mesti best kan feeling tu? seronok sangat tengok baby yg manja dengan mak dia..

    ReplyDelete
  14. Comelnya mikhail.... bila nak ade baby lagi ni

    ReplyDelete
  15. alaaa, comel pulak budak nih hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …