Skip to main content

KAU DAH KENAPA DIK...???

Assalamualaikum....

Macam2 budak2 sekarang ni kan??
aku rasa kelakar je baca komen budak nih..
terbaca kat IG Nellydia Senrose




Mula2 ingtkan dia melawak je..
tapi tak kan la..kan??
hahah..

entah la...
budak2 kan??
zaman kita dulu pun masa budak2 mesti minat artis itu ini...
cuma masa tu kita tak de FB tak de IG tak de Wechat  macam 
sekarang yang membolehkan 
kita berhubung terus dengan artis yang kita minat..

cuma..
harap2 dia pilih la cita2 yang lain..
hehehe

sekian...



Comments

  1. budak2 kalau trlbh teknologi cmni la gayanya..org tua pun sama..huhuh

    ReplyDelete
  2. hahha..kekadang sy pun pelik, kalau artis tu follow apa dia dapat??mungkin dia nak berlagak yang artis follow dia kot..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. normal la tu hehe :P

    btw, sy dtg sini nak jemput u join segmen yg baru bbrp minit dilancarkan

    http://walkstatic.blogspot.com/2014/03/segmen-ku-sayang-kamu.html

    ReplyDelete
  4. hehe...kelakar lah budak ni
    apalah dia dapat kalau artis tu follow dia
    musykil =)

    ReplyDelete
  5. Hahahahaha ! Macam ni pun boleh ke ?

    ReplyDelete
  6. Macam-macam.. sian adik tu. hihihi

    ReplyDelete
  7. ahaks... ketawa bahak bahak ni.

    tetiba teringat kat anak jiran saya. cita citanya nak jadi hantu. sebab utama kerana dia nak kenakan saya selalu sangat nyakat dia.


    kahakahkah

    ReplyDelete
  8. macam2

    follow u, follow me back key..

    ReplyDelete
  9. seb baik yg cakap camtu budak... kalau mak budak kita babab je...hhee

    ReplyDelete
  10. macam-macam hal budak-budak sekarang ni..

    ReplyDelete
  11. alamk..cita2 dr kecik nak artis follow je..hehe..cian adik ni..maybe slh faham antara cita2 dgn hrpn tue sis..kena blaja sungguh balik BM ni dik..hehe

    ReplyDelete
  12. ermmm mcm2 hal lah !

    ReplyDelete
  13. o.O! hahahaha.. serius, zara ketawa kat ofis bca entry ni.. hahahaha. adooiiiii.. ada jg mcm ni ek..

    ReplyDelete
  14. HAHAHAHHAHAHHHAHA macam2 hahahha adeihh ayt terakhir smoga adik mncari la cita cita lein tu errr hahahaha pdan muke die!

    ReplyDelete
  15. hahaha sgt lawak dan kehsian ok kt ini budak..
    haduiii! teruja sgt dgn retis2 ni pehal -,-

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …