ARTIS BERHIJAB LEBIH SELESA DENGAN PENAMPILAN BARU TANPA HIJAB

sesiapa yang nak produk jualan nya di review si pm ..

Selalunya artis awal2 nya tak berhijab kemudia berubah
kepada penampilan berhijab..
Tapi kat indonesia lain pulak jadi nya...
Penampilan seorang artis dangdut yang awalnya
bertudung kini tampil tanpa mengenakan hijabnya.
malah dia mengakui dia lebih selesa
dengan penampilan barunya.



"Ya Alhamdulillah sebenarnya sih ini
mau merefresh saja. Saya cari kenyamanan saja,
apa yang bisa bikin saya nyaman. Saat ini saya nyaman seperti ini,
ya sudah jalani saja seperti itu," kata Septy Sanustika .

"Di sini saya nggak ada niatan macam-macam,
atau niatan apa-apa. Dan tentunya semua ini atas
izin dan persetujuan suami saya," ujarnya lagi...



Menurut Septy suaminya yang kini yang ditahan atas
kesalahan rasuah hanya berpesan agar dia tetap
menjalankan kewajipan dan batas-batas sebagai seorang isteri dan
membiarkan isterinya menentukan sendiri
apa yang selesa untuk dipakai..

Septy menyatakan ini merupakan pilihannya sendiri dan bukan
dari tuntutan kerjayanya sebagai pedangdut.
Dia hanya merasa lebih selesa tampil tanpa hijab di kepalanya.

rambaut karat lagi tuh...(sumber gambar:merdeka.com)


Nah..ambik kau..
laki dia pun izinkan..nak kata apa?
Ni la jadi nya bila kita ajar anak kita
pakai tudung,tanpa jelaskan kenapa kena pakai tudung.
Memang ada setengah mak ayah yang
suruh anak pakai tudng sebab..
"pakai tudung baru la comel.."

Lagipun zaman sekarang ni tak pe tak pakai tudung..
kalau nak bogel pun tak pe yang penting
kau baik hati,rajin sedekah..
ha!ini prinsip hidup wanita2 zaman sekarang..
bogel tak pe asal hati baik ..katanya..
kitab mana dia baca pun tak tahu la..heheheh

sekian..

Post a comment

10 Comments

  1. Assalamualaikum,
    Wah! kemain lagi perbandingannya "bogel pun tak apa asal hati mau baik" huhuh uhu

    macam2 pesen sekarang ni kan?

    ReplyDelete
  2. rasa dekat indonesia aje yang jadi lagu ni =)

    ReplyDelete
  3. Haru sgt haih..semoga dia mndpt hidayah driNya...

    ReplyDelete
  4. memang senak bulu hati membaca ni..

    tambah tambah pulak perbandingan ko tu. alahai... bogel + baik hati. waduh waduh....

    ReplyDelete
  5. erk, kenapa komen first tu Alhamdulillah? dia bace entry ke tak? hehe..haa mcm2 skang ni, tp paling setuju dgn perenggan2 akhir tu, mmg skang ramai org ckp, xpakai tdung xpe, dpd pakai tudung tp bcakap kata2 kesat lah, buat maksiat dgn sbginya..yg penting, aku rasa selamat bila pakai yg sopan2 dan tak terdedah..hehe

    ReplyDelete
  6. amboi peribahsa huhuhu
    Di jemput join giveaway. I LOVE MAKEUP. BrAND UK & USA. 1 set makeup untuk di menangi :D
    http://notamanjaku.blogspot.com/2014/03/giveaway-i-love-makeup.html

    ReplyDelete
  7. Hmmmm..

    No komen.

    Ikhlas,
    profhariz

    ReplyDelete
  8. Diana, kenapa bila setipa kali saya click komen kt blog ni akan keluar pop up window H12 Media Smart Advertizing? Mmg awk subscribe atau pun spam?

    Yg pasal penyanyi dangdut ni, speechless plak rasanya. Manusia ni ada macam2. Ada yg berubah ke lebih baik, ada yg sebaliknya.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)