Skip to main content

ARTIS BERHIJAB LEBIH SELESA DENGAN PENAMPILAN BARU TANPA HIJAB

sesiapa yang nak produk jualan nya di review si pm ..

Selalunya artis awal2 nya tak berhijab kemudia berubah
kepada penampilan berhijab..
Tapi kat indonesia lain pulak jadi nya...
Penampilan seorang artis dangdut yang awalnya
bertudung kini tampil tanpa mengenakan hijabnya.
malah dia mengakui dia lebih selesa
dengan penampilan barunya.



"Ya Alhamdulillah sebenarnya sih ini
mau merefresh saja. Saya cari kenyamanan saja,
apa yang bisa bikin saya nyaman. Saat ini saya nyaman seperti ini,
ya sudah jalani saja seperti itu," kata Septy Sanustika .

"Di sini saya nggak ada niatan macam-macam,
atau niatan apa-apa. Dan tentunya semua ini atas
izin dan persetujuan suami saya," ujarnya lagi...



Menurut Septy suaminya yang kini yang ditahan atas
kesalahan rasuah hanya berpesan agar dia tetap
menjalankan kewajipan dan batas-batas sebagai seorang isteri dan
membiarkan isterinya menentukan sendiri
apa yang selesa untuk dipakai..

Septy menyatakan ini merupakan pilihannya sendiri dan bukan
dari tuntutan kerjayanya sebagai pedangdut.
Dia hanya merasa lebih selesa tampil tanpa hijab di kepalanya.

rambaut karat lagi tuh...(sumber gambar:merdeka.com)


Nah..ambik kau..
laki dia pun izinkan..nak kata apa?
Ni la jadi nya bila kita ajar anak kita
pakai tudung,tanpa jelaskan kenapa kena pakai tudung.
Memang ada setengah mak ayah yang
suruh anak pakai tudng sebab..
"pakai tudung baru la comel.."

Lagipun zaman sekarang ni tak pe tak pakai tudung..
kalau nak bogel pun tak pe yang penting
kau baik hati,rajin sedekah..
ha!ini prinsip hidup wanita2 zaman sekarang..
bogel tak pe asal hati baik ..katanya..
kitab mana dia baca pun tak tahu la..heheheh

sekian..

Comments

  1. Assalamualaikum,
    Wah! kemain lagi perbandingannya "bogel pun tak apa asal hati mau baik" huhuh uhu

    macam2 pesen sekarang ni kan?

    ReplyDelete
  2. rasa dekat indonesia aje yang jadi lagu ni =)

    ReplyDelete
  3. Haru sgt haih..semoga dia mndpt hidayah driNya...

    ReplyDelete
  4. memang senak bulu hati membaca ni..

    tambah tambah pulak perbandingan ko tu. alahai... bogel + baik hati. waduh waduh....

    ReplyDelete
  5. erk, kenapa komen first tu Alhamdulillah? dia bace entry ke tak? hehe..haa mcm2 skang ni, tp paling setuju dgn perenggan2 akhir tu, mmg skang ramai org ckp, xpakai tdung xpe, dpd pakai tudung tp bcakap kata2 kesat lah, buat maksiat dgn sbginya..yg penting, aku rasa selamat bila pakai yg sopan2 dan tak terdedah..hehe

    ReplyDelete
  6. amboi peribahsa huhuhu
    Di jemput join giveaway. I LOVE MAKEUP. BrAND UK & USA. 1 set makeup untuk di menangi :D
    http://notamanjaku.blogspot.com/2014/03/giveaway-i-love-makeup.html

    ReplyDelete
  7. Hmmmm..

    No komen.

    Ikhlas,
    profhariz

    ReplyDelete
  8. Diana, kenapa bila setipa kali saya click komen kt blog ni akan keluar pop up window H12 Media Smart Advertizing? Mmg awk subscribe atau pun spam?

    Yg pasal penyanyi dangdut ni, speechless plak rasanya. Manusia ni ada macam2. Ada yg berubah ke lebih baik, ada yg sebaliknya.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …