Skip to main content

NAMPAK MACAM SENANG 4

Assalamualaikum....

Comel kan??kalau buat ni mesti orang tengok kita je...
(giler perhatian)
hahahha


Buat la..
Buat banyak2 letak kat opis..
Bos tengok mesti dapat naik gaji..
muahahahh

sekian..

Comments

  1. Wah , idea yang meanrik. karang buleh lah buat kalau daha masuk sekolah balik.hihi salam jumaat kak diana, xdapat pulak saya nak bawa travel satu family. hihi

    ReplyDelete
  2. comel sgt ! byk klip ni kat meja zaraa. nk try buat ribbon tuu then letak kat paperwork..xla bosan tgk kertas keja tu.. nmpk ceria sket.. hoho. nak buat mcm ni la !

    ReplyDelete
  3. haah senang. dan berguna. Saya biasanya penanda buku, saya gunakan tag harga kalau beli baju. Biasanya dia ada tag brand tu sendiri yg biasanya cantik-cantik dan guna kertas berkualiti. Sayang nak buang so, buat le penanda buku.

    ReplyDelete
  4. hehe comel la..kreatif betul..^^

    ReplyDelete
  5. hahaha...klo naik gji blh blnja sorg satu pin tu..haha..

    ReplyDelete
  6. meamng comel.. jdi penanda buku .. boleh bagi kawan sekelas anak2...

    ReplyDelete
  7. abis aa pin kat pejabat beriben

    ReplyDelete
  8. comelnya.. kreatif je buat penanda buku..

    ReplyDelete
  9. kalau dapat naik gaji kan!haha

    ReplyDelete
  10. *lupe nk jwb soklan ri tu..dah pindah kaka..seminggu baru.masih misi mengemas yang tak hbs dan membeli perabot baru..

    ReplyDelete
  11. kalau suruh sy buat memang tak jadi laa..memang dari kecik takde bakat seni..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. comeinya... guna kertas ke kain tue...

    ReplyDelete
  13. kalau terlebih rajin bolehlah buat ni kak :)

    ReplyDelete
  14. ADOIII KREATIFNYA..KALAU LA ADA MASA BLEH BUAT SEMUA TU..MESTI BANGGA KAN?

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …