Friday, 7 February 2014

LELAKI TAK SUKA BILA WANITA PAKAI INI

Assalamualaikum....



Kita kata itu fesyen,..
tapi bagi lelaki fesyen ke,apa ke..
kalau tak elok memang dia tak suka...
Jadi apa pakaian yang kita kena elak kan
untuk buat lelaki fikir yang kita ni cantik dan bergaya?

1-legging


bagi sesetengah lelaki legging adalah pakaian murahan,
dan tidak menarik,bukan hanya kerana ianya terlalu ketat
malah ianya membuatkan kita nampak lebih gemuk.
Kebanyakan lelaki menganggap
wanita yang memakai legging sebenarnya ketandusan idea untuk berfesyen
dan kurang bersedia untuk keluar.

2-seluar pendek/hot pants

Seksi?tidak bagi lelaki..
mereka kurang selesa berjalan dengan
wanita yang memakai seluar pendek
kerana tidak mahu kita menjadi tatapan lelaki lain.

4-jumpsuit

memang selesa..bagi kita.
tapi bagi lelaki kita tak ubah seperti memakai pakaian bayi.

5-skiny jeans

Bagi wanita yang mempunyai kaki yang panjang
mereka sesuai memakai skinny jeans.tapi jika kita mempunyai
bentuk badan yang rendah dan gempal,
skinny jeans tidak sesuai digayakan.
iakan menyerlakan lagi lemak2 yang terdapat di tubuh kita..:P

6-Aksesori rambut

Sebahagian besar lelaki menganggap aksesori rambut hanya sesuai untuk
kanak-kanak.

sekian..

20 comments:

  1. pernah ritu nina tny pasal jumpsuit, sb teringin nak pakai. tgh hot kan time tu. sekali kena boo dgn husby. hahaha. mcm2 dia keji pasal jumpsuit tu. hakhak. xjadi nk try

    ReplyDelete
  2. 2 jns diatas guna time tido je..hahah

    ReplyDelete
  3. husb saya ok je kalau nak pakai jumpsuit and legging tu. sbb dia mesti akan tanya, saya selesa x..kalau selesa pakai je la, dia ok je. hehehe

    ReplyDelete
  4. Tapi jumpsuit tu cantik ☺☺

    Legging tu buat pakai dlm umah boleh lah.

    ReplyDelete
  5. suka gambar yang atas sekali tu.. ehh tetiba.. hahaha

    ReplyDelete
  6. pakai kat rumah je xkacau pandangan org..untuk pandangan suami je..hehe

    ReplyDelete
  7. Pakai kat rumah ok kot :) Tapi jumpsuit tu nampak cantik pulak!

    ReplyDelete
  8. Alamak, saya suka pakai skinny jeans. Heheh.

    ReplyDelete
  9. As-salam diana..

    klu suami tak suka tgk kita pakai pakaian tu mmg nampak gayanya kena tukarlah kepada pakaian lain kan.. pandangan dari suami lagi penting..

    ReplyDelete
  10. Sy pakai legging je... Tupun kat umah je buat tido...heee...

    Sy tengok drama korea tu kat drama fever atau good drama... Mana up dulu...hheee

    ReplyDelete
  11. bagi saya, kalau perempuan nak pilih seluar kena laa mengikut kesesuaian diri..ini ada yang peha lagi besar dari peha saya tapi still ada hati nak pakai legging..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. acik lebih suka wanita yang seluar yang tidak terlalu ketat...

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  13. Apa macam kalau isteri pi supermarket pakai kain batik...tentu suami suka kan..kerana pemakaian kain batik makin menyerlah sifat2 wanita Melayu terakhir...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. hhhmmm... br teringin nak cari jumpsuit.. kita tgk cam cumil jew.. hihi..

    ReplyDelete
  15. kalau badan comel okjer.. tapi kalau badan tak berapa nak comel semuapun tak kena...

    ReplyDelete
  16. yup.. hati2 bila berfesyen kan..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();