Skip to main content

LELAKI TAK SUKA BILA WANITA PAKAI INI

Assalamualaikum....



Kita kata itu fesyen,..
tapi bagi lelaki fesyen ke,apa ke..
kalau tak elok memang dia tak suka...
Jadi apa pakaian yang kita kena elak kan
untuk buat lelaki fikir yang kita ni cantik dan bergaya?

1-legging


bagi sesetengah lelaki legging adalah pakaian murahan,
dan tidak menarik,bukan hanya kerana ianya terlalu ketat
malah ianya membuatkan kita nampak lebih gemuk.
Kebanyakan lelaki menganggap
wanita yang memakai legging sebenarnya ketandusan idea untuk berfesyen
dan kurang bersedia untuk keluar.

2-seluar pendek/hot pants

Seksi?tidak bagi lelaki..
mereka kurang selesa berjalan dengan
wanita yang memakai seluar pendek
kerana tidak mahu kita menjadi tatapan lelaki lain.

4-jumpsuit

memang selesa..bagi kita.
tapi bagi lelaki kita tak ubah seperti memakai pakaian bayi.

5-skiny jeans

Bagi wanita yang mempunyai kaki yang panjang
mereka sesuai memakai skinny jeans.tapi jika kita mempunyai
bentuk badan yang rendah dan gempal,
skinny jeans tidak sesuai digayakan.
iakan menyerlakan lagi lemak2 yang terdapat di tubuh kita..:P

6-Aksesori rambut

Sebahagian besar lelaki menganggap aksesori rambut hanya sesuai untuk
kanak-kanak.

sekian..

Comments

  1. pernah ritu nina tny pasal jumpsuit, sb teringin nak pakai. tgh hot kan time tu. sekali kena boo dgn husby. hahaha. mcm2 dia keji pasal jumpsuit tu. hakhak. xjadi nk try

    ReplyDelete
  2. 2 jns diatas guna time tido je..hahah

    ReplyDelete
  3. husb saya ok je kalau nak pakai jumpsuit and legging tu. sbb dia mesti akan tanya, saya selesa x..kalau selesa pakai je la, dia ok je. hehehe

    ReplyDelete
  4. Tapi jumpsuit tu cantik ☺☺

    Legging tu buat pakai dlm umah boleh lah.

    ReplyDelete
  5. suka gambar yang atas sekali tu.. ehh tetiba.. hahaha

    ReplyDelete
  6. pakai kat rumah je xkacau pandangan org..untuk pandangan suami je..hehe

    ReplyDelete
  7. Pakai kat rumah ok kot :) Tapi jumpsuit tu nampak cantik pulak!

    ReplyDelete
  8. Alamak, saya suka pakai skinny jeans. Heheh.

    ReplyDelete
  9. As-salam diana..

    klu suami tak suka tgk kita pakai pakaian tu mmg nampak gayanya kena tukarlah kepada pakaian lain kan.. pandangan dari suami lagi penting..

    ReplyDelete
  10. Sy pakai legging je... Tupun kat umah je buat tido...heee...

    Sy tengok drama korea tu kat drama fever atau good drama... Mana up dulu...hheee

    ReplyDelete
  11. bagi saya, kalau perempuan nak pilih seluar kena laa mengikut kesesuaian diri..ini ada yang peha lagi besar dari peha saya tapi still ada hati nak pakai legging..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. acik lebih suka wanita yang seluar yang tidak terlalu ketat...

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  13. Apa macam kalau isteri pi supermarket pakai kain batik...tentu suami suka kan..kerana pemakaian kain batik makin menyerlah sifat2 wanita Melayu terakhir...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. hhhmmm... br teringin nak cari jumpsuit.. kita tgk cam cumil jew.. hihi..

    ReplyDelete
  15. kalau badan comel okjer.. tapi kalau badan tak berapa nak comel semuapun tak kena...

    ReplyDelete
  16. yup.. hati2 bila berfesyen kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …