Skip to main content

INI TANDA AIDIL DAN ZAREMA BAKAL BERNIKAH DALAM MASA TERDEKAT

Assalamualaikum....

Bila tengok gambar ni rasanya tak lama je lagi majlis perkahwinan  bekas suami Rita Rudaini , Aidil akan berlangsung dengan si cantik manis Zarema Zainal..

Tak cepat sangt ke??? hikhik...
Gurau je...



"Food testing wedding diner of Emma"

Ni gambar semalam tau ..


3 hari lepas Zarema zainal siap buat hen party lagi..
Temanya pinkkk!!!




Kat belah Aidil tu,Mesti la majlis nya meriah..
Dulu tak dapat buat kenduri sakan punya..
Kali ni mesti meletop letop majlis nya..

Jangan ada yang marah sudah..

Hehehh
Pada yang tak tahu,
Zarema Zainal ni bukan artis ye...
Nak tau dia siapa sila google..
Heheh

Sekian...

Comments

  1. huhu..dulu igtkan dia artis..

    ReplyDelete
  2. bAGUS LA kawen cepat. Benda baik biar la dipercepatkan.

    ReplyDelete
  3. saya dah agk daa... abang ipar dia khalid jamlus...ank bekas adun klang yg da meninggal tu...
    elok la tu akk pilih pemain bola adik pun plh pemain bola jg..

    ReplyDelete
  4. cm familiar je kan zarema ni..slalu ade dlm instagram nora danish

    ReplyDelete
  5. p/s kalu nk guna bloglist tu..ambil la... ;-)

    ReplyDelete
  6. Biarlah dia kawin, tapi satu je saya harap aidil tak lupa bagi nafkah pada anak2 dia..Rita berkorban banyak sangat sebab jaga anak2 dia..

    ReplyDelete
  7. hen party tu apa...?hhee


    brg yg lepas jgn dikenang...tetiba

    ReplyDelete
  8. salam perkeanlan :) ros singgah sini dan follow.. dari blog Rara.. :)

    ReplyDelete
  9. mcmc mcm dorg ni.kak.dh berlangsung dh GA.hehehe

    ReplyDelete
  10. masa kesahnya mula2 meletop dulu, dah google dah siapa dia ni.

    Boleh laaaa..harta kan berjota2. Tido, makan,mandi semua atas duhet.

    ReplyDelete
  11. moga mjlis yg dorg rncgkn bjalan lancar.. ^^

    ReplyDelete
  12. Moga Aidil tak lupa nafkah terhadap anak2 beliau. Jangan sebab dapat yang baru, yang lama dilupakan terus :(

    ReplyDelete
  13. elok lah tu..doakan yg elok2 dah ler

    ReplyDelete
  14. sebenarnya saya masih eksian kan kak rita. tapi apa boleh buat dah jodoh kan

    ReplyDelete
  15. confirm meriah majlisnya kan..untunglah

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …