Friday, 21 February 2014

4 TANDA BLOG ANDA BAKAL BERKUBUR

Assalamualaikum....



Ada Tak yang makin hari makin
bosan dah dengan blog?
Itu tanda2 blog nak berkubur le tu tak lama lagi..
Kalau masa mula2 buat blog dulu teruja je nak update.
sekarang ni ..erm..
fikir pasal blog pun tidak..

Tanda-tanda lain yang menunjuk kan blog korang bakal berkubur..

1-rasa malas update yang membuak2
kalau sebelum ni jangan kan kerap update,
header dan layout blog pun asyik la bertukar..
tapi makin lama makin malas nak update blog..
last post "september 2013"

2-Blogwalking bukan lagi menjadi rutin
Berhenti blogwalking bukan sebab UV dari teknik
SEO bagai..tapi berhenti bw sebab tak kose nak jenguk blog orang.

3-Jarang-jarang buka blog.
Lebih banyak buka fb je..
kejap chat,kejap like kejap share..
Blog??"biar la dulu,tak de citer nak update.."
padahal sebelum ni pakai baju apa pi kerja
pun dia citer kat blog.heheh..



4-lupa pasword
Yang ni kes berat nih..
sampai lupa pasword disebabkan punya lama tak buka blog.
dok garu sana garu sini nak
ingat pasword.last2.."biar la dulu..
esok2 la fikir."
esok lepas esok lepas esok..
sampai lalang,sawang,burung layang2 pun buat sarang..


jadi sebelum blog kita berkubur
dan segala kenangan lama ikut berkarat,
lebih baik kita jengah2 blog kita ni..
tak de masa tak pe.
peruntuk kan sekurang2 nya seminggu sekali untuk
kemas kini blog kita..

sekian...

22 comments:

  1. Betul sangat-sangat tu, tapi bila bayang rekod memori, rasa ok jugak la, tu pun taktentu lagi :)

    ReplyDelete
  2. no 3 tu klaka sampai baju pegi keja pun up dlm blog.. hehehe..
    jangan la macam tu kan.. blog ni nnt dah ada cucu cicik .. ha bg je link..minta cucu cicik baca nenek awak dulu org macam mana.. hehehe

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum SS. ..betul2 tu sokong sgt2...:)

    ReplyDelete
  4. kesian kat blog sampai paswed pun lupo..kih3 :)

    ReplyDelete
  5. hoh..no 3 tu macam iols je...haha....

    tak update sebab takde masa sesangat...

    ReplyDelete
  6. licha sekarang ni sejak bz kat opis dah berat ati nak update. yelah. xnak la buat entri cincai2 .. huhu

    ReplyDelete
  7. hahaha betol sangat nih..malas tu yang sebabkan blog terkubur cm sy haha

    ReplyDelete
  8. betul tu.. tapi mintak jauh no 4 tu.. lain tu ade terapi lagi.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. ada antara sebab tu terkena kat aiza.. hehe..

    ReplyDelete
  10. Eh eh!! Macam terasa je..hehee
    hopefully blogku tak berkubur.. sekarang memang mood kemalasan..

    ReplyDelete
  11. hehe..kelakar
    tapi belum terjadi lagi pada saya =)

    ReplyDelete
  12. yerr betul. dulu sikit lagi nak terkubur dah nih. nasib baik lahh teangah cuti spm lepasan lah katakan. ada juga la masa. hewhew

    ReplyDelete
  13. yesss, sy dh nmpk tanda2 tuuu..haha
    so baddd! -.-

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. betul tu.... blog munna hampir2 terkubur nasib baik dah sedar balik

    ReplyDelete
  16. yup betul.. deno masalah tenet skrg ni... kejap2 ok kejap2 tak okey..

    ReplyDelete
  17. huhu..samalah dengan saya..mood ada tapi bila nak start menaip boleh menaip separuh je lepas tu..huhu....xmo mood terkubuq lagi..hehehe

    ReplyDelete
  18. Ena dulu pernah putus asa dengan dunia blog ni, sekarang tak dah.. Bulan 9 ni cukup 6 tahun ena berblog ekekeke

    ReplyDelete
  19. Scaryy...so far syg sgt blog even dah 2hari xupdate...huwaa...ceq busy kt sek...huhu

    ReplyDelete
  20. Scaryy...so far syg sgt blog even dah 2hari xupdate...huwaa...ceq busy kt sek...huhu

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();