Skip to main content

4 TANDA BLOG ANDA BAKAL BERKUBUR

Assalamualaikum....



Ada Tak yang makin hari makin
bosan dah dengan blog?
Itu tanda2 blog nak berkubur le tu tak lama lagi..
Kalau masa mula2 buat blog dulu teruja je nak update.
sekarang ni ..erm..
fikir pasal blog pun tidak..

Tanda-tanda lain yang menunjuk kan blog korang bakal berkubur..

1-rasa malas update yang membuak2
kalau sebelum ni jangan kan kerap update,
header dan layout blog pun asyik la bertukar..
tapi makin lama makin malas nak update blog..
last post "september 2013"

2-Blogwalking bukan lagi menjadi rutin
Berhenti blogwalking bukan sebab UV dari teknik
SEO bagai..tapi berhenti bw sebab tak kose nak jenguk blog orang.

3-Jarang-jarang buka blog.
Lebih banyak buka fb je..
kejap chat,kejap like kejap share..
Blog??"biar la dulu,tak de citer nak update.."
padahal sebelum ni pakai baju apa pi kerja
pun dia citer kat blog.heheh..



4-lupa pasword
Yang ni kes berat nih..
sampai lupa pasword disebabkan punya lama tak buka blog.
dok garu sana garu sini nak
ingat pasword.last2.."biar la dulu..
esok2 la fikir."
esok lepas esok lepas esok..
sampai lalang,sawang,burung layang2 pun buat sarang..


jadi sebelum blog kita berkubur
dan segala kenangan lama ikut berkarat,
lebih baik kita jengah2 blog kita ni..
tak de masa tak pe.
peruntuk kan sekurang2 nya seminggu sekali untuk
kemas kini blog kita..

sekian...

Comments

  1. Betul sangat-sangat tu, tapi bila bayang rekod memori, rasa ok jugak la, tu pun taktentu lagi :)

    ReplyDelete
  2. no 3 tu klaka sampai baju pegi keja pun up dlm blog.. hehehe..
    jangan la macam tu kan.. blog ni nnt dah ada cucu cicik .. ha bg je link..minta cucu cicik baca nenek awak dulu org macam mana.. hehehe

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum SS. ..betul2 tu sokong sgt2...:)

    ReplyDelete
  4. kesian kat blog sampai paswed pun lupo..kih3 :)

    ReplyDelete
  5. hoh..no 3 tu macam iols je...haha....

    tak update sebab takde masa sesangat...

    ReplyDelete
  6. licha sekarang ni sejak bz kat opis dah berat ati nak update. yelah. xnak la buat entri cincai2 .. huhu

    ReplyDelete
  7. hahaha betol sangat nih..malas tu yang sebabkan blog terkubur cm sy haha

    ReplyDelete
  8. betul tu.. tapi mintak jauh no 4 tu.. lain tu ade terapi lagi.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. ada antara sebab tu terkena kat aiza.. hehe..

    ReplyDelete
  10. Eh eh!! Macam terasa je..hehee
    hopefully blogku tak berkubur.. sekarang memang mood kemalasan..

    ReplyDelete
  11. hehe..kelakar
    tapi belum terjadi lagi pada saya =)

    ReplyDelete
  12. yerr betul. dulu sikit lagi nak terkubur dah nih. nasib baik lahh teangah cuti spm lepasan lah katakan. ada juga la masa. hewhew

    ReplyDelete
  13. yesss, sy dh nmpk tanda2 tuuu..haha
    so baddd! -.-

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. betul tu.... blog munna hampir2 terkubur nasib baik dah sedar balik

    ReplyDelete
  16. yup betul.. deno masalah tenet skrg ni... kejap2 ok kejap2 tak okey..

    ReplyDelete
  17. huhu..samalah dengan saya..mood ada tapi bila nak start menaip boleh menaip separuh je lepas tu..huhu....xmo mood terkubuq lagi..hehehe

    ReplyDelete
  18. Ena dulu pernah putus asa dengan dunia blog ni, sekarang tak dah.. Bulan 9 ni cukup 6 tahun ena berblog ekekeke

    ReplyDelete
  19. Scaryy...so far syg sgt blog even dah 2hari xupdate...huwaa...ceq busy kt sek...huhu

    ReplyDelete
  20. Scaryy...so far syg sgt blog even dah 2hari xupdate...huwaa...ceq busy kt sek...huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …