Skip to main content

RAMAI WANITA TAK PERNAH PUAS DENGAN PENAMPILAN SENDIRI



Betul tak kalau aku kata
kebanyakan wanita yang bersiap untuk keluar,jalan2 ke,
shoping ke,pi kedai ke,pi kerja ke,kebanyakan nya
tidak pernah puas dengan penampilan mereka.
maknanya bila depa keluar tu ,sebelum nak tinggal meja solek tu
depa sekadar.."ok la dah ni.."
tak ramai pun yang "ok siap..saya nampak hebat"

Sebuah kajian menyatakan seorang wanita
memerlukan paling kurang  12 jam 4 minit dalam seminggu,
hanya untuk memikirkan tentang
bentuk tubuh, berat badan, apa yang akan dipakai
untuk pergi ke suatu tempat dan sebagainya.
Bila dijumlah waktu yang mereka perlukan adalah
 627 jam 28 minit dalam setahun.



Kadang2 tu waktu pagi nak bersiap pergi kerja tu habis
masa dengan test baju je..
banyak baju pun dia dok pusing2 depan cermin
lepas tu.."baju ni tak sesuai la "
cuba satu lagi,..."tak de baju la nak pakai ni.."
sedar2 dari jam 6-jam 7 pagi dok depan cermin je la..

kadang2 tu pilih pakaian dalam pun lama sangat..
sambil hati tu dok bercakap..
"eh..dah gemuk la ku ni.."
terus sampai ke otak ,buka baju dalam tu,
tukar lain.esoknya baju dalam tu la
yang dia pakai tetiba "rasa ok pulak baju dalam ni.."
huh!!perempuan sungguh la..

Seorang wanita memang mementingkan
penampilan diri dihadapan orang lain hinggakan
kadang2 dia terlupa pada kehendak diri nya sendiri.
Cuma jangan la sampai menghabiskan waktu
hanya dengan memikirkan tentang penampilan diri .
Ianya adalah sikap yang sangt buruk yang sukar
dikikis dalam sesetengah diri wanita.

Mulai sekarang berhias la untuk diri sendiri.bukan untuk orang lain.

sekian..

Comments

  1. setuju sangat tu.. haha.. pantang ada sales je mesti beli. kalau tak baju make up. ada je..

    ReplyDelete
  2. lumrah wanita suka pada kecantikan, ke'glamour'an...

    ReplyDelete
  3. hehehe..itulah perempuan..kdg2 baju banyak tapi still cakap xde baju and baju yang same jugak pakai nye..

    ReplyDelete
  4. hehe...hakikat yang memang
    tak dinafikan =)

    ReplyDelete
  5. kebanyakan wanita obses dengan kesempurnaan dan kecantikan..

    ReplyDelete
  6. Selalu baju dlm almari banyak, tapi masih termenung depan almari pk nak pakai baju apa.

    ReplyDelete
  7. yg dh kawin tu berhiaslah utk suami ajer.. lg byk pahala.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Perkahwinan adalah satu latihan terbaik utk membentuk suami menjadi insan penyabar kerana hari2 terpaksa berhadapan dengan kerenah wanita yg menjadi isterinya yg membuang masa berjam2 di depan cermin...Hehehehe...

    ReplyDelete
  9. Lumrah wanita.. Huhu.. Nasib baik diri ini x cmtu.. Huhu

    ReplyDelete
  10. kalau mcm tu....den terpaksa menunggu 13 jam wife den bersiap seminggu....ahakz

    ReplyDelete
  11. akak takde la macam tu sangat..cheyyy ;)

    ReplyDelete
  12. betul2... tapi mcm deno, deno tak suka bersolek, hanya sekadar bedak dan lipbum, pakaian pun suka simple

    ReplyDelete
  13. ciktom suka jgk berhias tp simple je..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …