RAMAI WANITA TAK PERNAH PUAS DENGAN PENAMPILAN SENDIRI



Betul tak kalau aku kata
kebanyakan wanita yang bersiap untuk keluar,jalan2 ke,
shoping ke,pi kedai ke,pi kerja ke,kebanyakan nya
tidak pernah puas dengan penampilan mereka.
maknanya bila depa keluar tu ,sebelum nak tinggal meja solek tu
depa sekadar.."ok la dah ni.."
tak ramai pun yang "ok siap..saya nampak hebat"

Sebuah kajian menyatakan seorang wanita
memerlukan paling kurang  12 jam 4 minit dalam seminggu,
hanya untuk memikirkan tentang
bentuk tubuh, berat badan, apa yang akan dipakai
untuk pergi ke suatu tempat dan sebagainya.
Bila dijumlah waktu yang mereka perlukan adalah
 627 jam 28 minit dalam setahun.



Kadang2 tu waktu pagi nak bersiap pergi kerja tu habis
masa dengan test baju je..
banyak baju pun dia dok pusing2 depan cermin
lepas tu.."baju ni tak sesuai la "
cuba satu lagi,..."tak de baju la nak pakai ni.."
sedar2 dari jam 6-jam 7 pagi dok depan cermin je la..

kadang2 tu pilih pakaian dalam pun lama sangat..
sambil hati tu dok bercakap..
"eh..dah gemuk la ku ni.."
terus sampai ke otak ,buka baju dalam tu,
tukar lain.esoknya baju dalam tu la
yang dia pakai tetiba "rasa ok pulak baju dalam ni.."
huh!!perempuan sungguh la..

Seorang wanita memang mementingkan
penampilan diri dihadapan orang lain hinggakan
kadang2 dia terlupa pada kehendak diri nya sendiri.
Cuma jangan la sampai menghabiskan waktu
hanya dengan memikirkan tentang penampilan diri .
Ianya adalah sikap yang sangt buruk yang sukar
dikikis dalam sesetengah diri wanita.

Mulai sekarang berhias la untuk diri sendiri.bukan untuk orang lain.

sekian..

Post a comment

14 Comments

  1. setuju sangat tu.. haha.. pantang ada sales je mesti beli. kalau tak baju make up. ada je..

    ReplyDelete
  2. lumrah wanita suka pada kecantikan, ke'glamour'an...

    ReplyDelete
  3. hehehe..itulah perempuan..kdg2 baju banyak tapi still cakap xde baju and baju yang same jugak pakai nye..

    ReplyDelete
  4. hehe...hakikat yang memang
    tak dinafikan =)

    ReplyDelete
  5. kebanyakan wanita obses dengan kesempurnaan dan kecantikan..

    ReplyDelete
  6. Selalu baju dlm almari banyak, tapi masih termenung depan almari pk nak pakai baju apa.

    ReplyDelete
  7. yg dh kawin tu berhiaslah utk suami ajer.. lg byk pahala.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Perkahwinan adalah satu latihan terbaik utk membentuk suami menjadi insan penyabar kerana hari2 terpaksa berhadapan dengan kerenah wanita yg menjadi isterinya yg membuang masa berjam2 di depan cermin...Hehehehe...

    ReplyDelete
  9. Lumrah wanita.. Huhu.. Nasib baik diri ini x cmtu.. Huhu

    ReplyDelete
  10. kalau mcm tu....den terpaksa menunggu 13 jam wife den bersiap seminggu....ahakz

    ReplyDelete
  11. akak takde la macam tu sangat..cheyyy ;)

    ReplyDelete
  12. betul2... tapi mcm deno, deno tak suka bersolek, hanya sekadar bedak dan lipbum, pakaian pun suka simple

    ReplyDelete
  13. ciktom suka jgk berhias tp simple je..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)