ZUL MUHAMMAD

TIPS MENJAGA PENSIL EYELINER

Assalamualaikum..





Aku ada sebatang je Eyeliner..tu pun dah kemetot..
Eyeliner tu hadiah dari Myra J.
lama dah tu..dari tahun lepas kot..
jarang pakai..pakai time nak keluar je..
Walaupun dia dah kemetot tapi aku suka ..
sebab lebih kemetot lebih senang nak pegang dan guna.

Aku ada cara sendiri untuk jaga eyeliner..
ada tips supaya masa kita letak kat mata ni dia tak patah..
bila patah tu yang tak best..dah kena asah dia.
kerap sangat asah cepat la dia habis.

salah satu cara yang aku buat..
sebelum make up aku letak eyeliner kat
dalam peti sejuk..kat bahagian sejuk beku tu.

sempat la mandi dulu,
nak pakai bawak keluar je dan
dia dah keras sikit kan..
boleh la guna..
dulu akuada satu yang macam ni..tapi dah tamat riwayatnya sebab maisara boh kat mata bear dia.

lagi satu jangan asah guna pengasah pensil.
guna pengasah khas dia tu..
sebab dia kan lembut..
Bila asah guna pengasah pensil atau pisau,
isi dia tu terbuang banyak ,rugi je..

ok..tu je..

sekian...

Post a comment

2 Comments

  1. prefer yg pulas tu sbb x sememeh ;-)

    ReplyDelete
  2. suka gune eyeliner jenis kayu..senang dari gune liquid..nak try lah tips akak tu.hihi

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)