ZUL MUHAMMAD

KAU TULIS SENDIRI JE LA DIK OI..MEH AKAK COPY PASTE JE.!

Assalamualaikum..


manusia ni ada macam2 ragam..
walaupun kita jugak manusia tapi susah nak paham
apa la yang ada dalam kepala otak manusia lain.

Ni cerita semalam..
aku ada dapat email dari sorang peniaga online ni..
dia nak suruh aku buat satu post untuk
iklan kan produk dia..

Lepas tu aku kata ok la...boleh ..
dia pun tanya la harganya berapa?
dan aku pun bagitau berapa harga untuk satu post..

dah pulak dia marah2 dia kata
"hari tu dalam post ini cakap iklan percuma..bla..bla..jangan tipu.."

yang percuma tu kotak iklan je dik oi..
dalam post tu pun dah aku bagi tau jarang update blog..
kau fikir aku ada masa ke
nak karang post iklan pulak..
lagipun post pasal iklan ni kena ambik masa..
tak boleh pakai hentam je tulis..

kalau kotak iklan tu aku bagi percuma sebab code banner nya
aku cuma copy dan paste je yang korang bagi tu....
kalau post pun nak percuma apa
kata kau tulis sendiri je dik..
lepas tu email post kau tu kat akak..
akak copy dan paste je..nak gitu??
yang itu kompem akak bagi kat kau percuma je..

oleh sebab aku malas nak bertekak dengan dia
aku delete je semua email dia yang masuk..
tak kose dah nak baca..
kau baca kat sini je lah dik apa akak nak bagi tau ni..

kalau kau nak percuma sangt,
apasal awal2 kau tanya berapa harganya..
ke,kau saja nak mengena aku je nih??


sekian..

Post a comment

16 Comments

  1. ahaha..macam2 betul kan kak..

    pst.. kak..sorry.. saya tak terbuat lagi banner tu nak hantar kat akak.. kalau ada orang lain nak banner tu akak bagi je kat dia.. kalau ada rezeki saya tu adalah.. tq ye kak

    ReplyDelete
  2. Macam2 orang ni.. yang jenis gitu pun ada. Nak meniaga apa tu.. xada berfikiran panjang langsung..

    ReplyDelete
  3. nak meniaga tapi dia je nak untung..buat dunni je klu org mcm tu..ehehhe :D

    ReplyDelete
  4. sabo2..jgn marah2..nanti cepat tua..hihi..gurau jer..

    ade lagi tak yang free tu? hihi..

    ReplyDelete
  5. bill internet pun kena bayar ckp kat dia.. dia nak jual barang tp nak suruh org kerja utk dia free2 mana blh. Untung la org review dlm blog byr cuma sekali tp post tu ada sampai bila2. Nak dpt untung atas angin je ckp kt dia tulis blog sendiri sendiri post pasal produk tak payah nak tumpang blog org

    ReplyDelete
  6. ahhaha tetiba sentapp kan .. adehh macam2 hal eekkee

    ReplyDelete
  7. kalau nak free takyah tanye harga.nak beramah mesra kot kak

    ReplyDelete
  8. alahai macam-macam orang kan. dneo ada customer yag cerewet sangat2.. penat layan dia... mujurlah kite ni sabor...

    ReplyDelete
  9. hahaha yg dia tu cepat sgt melatah apesal jugak kan, nak marah2 akak pulak..ckp elok2 sudah, xbace betul2 siapa suruh..kotak iklan dgn post jauh beza kot..haha..sabar je lah kak, kadg2 benda mcm ni klw xtegur or luah mcm ni boleh naik darah juga, hihi :)

    ReplyDelete
  10. Kadang2 org meniaga ni cuma nampak dan paham ++++, kalau tentang - - - - dia blur sikit....

    ReplyDelete
  11. Free salah. Berbayar pun salah. Kekeke.

    ReplyDelete
  12. Kahkahkah. Baca post akak ni baru saye teringt sy nk letak iklan. Tapi terlupe. Dah campur bz kerja and anak demam seminggu.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)