Skip to main content

MAISARA:tindik telinga


Assalamualaikum...

dah petang ni baru nak update blog..
elok sangt la tu ..hahhaha

sebenarnya hari ni memang sibuk sikit.
sibuk kat luar..
suami keja jam 4 nanti..
jadi semua urusan kena buat pagi2..

bawak maisara pergi tindik telinga..
dah lama suruh dia tindik telinga.
tapi dulu dia tak nak..
sakit katanya..

tapi hari ni beriya2 nak tindik telinga.
kami pun bawak la..
lepas tindik menangis sakit pulak..

peliknya..
cabut gigi,
tampal gigi,
tak de pulak dia menangis sakit.
tindik telinga sakit pulak..

Ayah dia boh minyak gamat sikit..
buat syarat je..hahah..
lepas tu suruh dia tidur..

harap2 bila bangun satgi
dia tak merungut sakit lagi..
selalunya berapa hari ye rasa sakit sengal2 tu??

sekian..



Comments

  1. cemana bleh nak plak tindik telinga? Ari tu bukan ye-ye guna kertas buat anting2.

    ReplyDelete
  2. jap je tu kak..

    dia nak biasakan mmg cmtu.. =)

    ReplyDelete
  3. pasni comey lagi la maisarah...suka tgk budak2 gegirl yg tindik telinga..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum,

    ala..la..kakak nangis..malu ah :)

    sat ja tu diana

    maisara ..cuti ka?

    ReplyDelete
  5. mana lagi bagus tindik masa baby ke atau umur 4tahun?

    ReplyDelete
  6. stengah budak tak sakit, maybe maisara ubat kebas tu kejap je kot tu yg dia rasa sakit tu

    ReplyDelete
  7. teringat masa kecik dulu..rasanya sehari dua je. kalau orang yang buat tindik tu tak cukup pakar, memang sakit sikit. sabar ye dak maisara...nak shantek kannn.. ;-)

    ReplyDelete
  8. alahai sian maisara...

    sekejap je tu sayang sakit dia...

    ReplyDelete
  9. kalau dh tindik boleh pakai subang cantik :)

    ReplyDelete
  10. sakit kejap je tu..hehe teringat dulu kecik p tindik telinga..sakit tp nt okey la..

    ReplyDelete
  11. sat ja tu sakit cuma jgn bagi dia bernanah & berair je

    ReplyDelete
  12. insyaa allah nnt bagun tido nnt ok lah tu :)

    ReplyDelete
  13. klu xde minyak gamat, minyak kelapa pun boleh. nk elak dr b'kudis.

    ReplyDelete
  14. sehari dua hari ok la .. diana gigi tak sakit sbb akar tunjang dia tk dalam lg .

    ReplyDelete
  15. tak lama.. sekejap je sakit...

    ReplyDelete
  16. Kesian dia. Tak ingat pulak yang tindik telinga ni sakit. Dulu saya tindik, memang nangis, tapi tak ingat pulak sakit.. Takpelah.Nanti dah bangun, harap-harap dia lupalah tu..

    ReplyDelete
  17. xpernah kena tindik tembak tu.. dulu masa kecik saya tindik pkai jarum.. mak bidan buat.. xrasa pape pn..

    ReplyDelete
  18. Sakit gak.. Berdenyut. Sbb masa dulu lubang tertutup sebelah,sy tindik semula masa lps spm. Perghh rasa nak lempang orang gak sakitnya. Hahahaha

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …