Skip to main content

UV CIPUT PUN DAPAT CPUV

Assalamualaikum..


Pelik kan...
Aku antara blogger yang jarang blogwaking
Tapi bila orang lain dapat cpuv aku pun dapat..
Pelik tak?

Tapi tu la..
Bila dapat tak tahan lama pun..
Tak sempat nak kumpul banyak2
Dah takat tu je..
Hehehh..

Macam suami aku kata..
Masa aku mula2 buat blog Maisara dah umur 3 tahun.
Dah besar..time tu tak de dia nak kacau2
Ibu buat blog..
Mikhail baru umur setahun..
Memang dia akan kacau la..
Kena tunggu umur dia 2,3 tahun
La baru ibu boleh aktif buat blog macam dulu..
Betul kugak..kan??

Sekarang ni fokus untuk membesarkan
Anak-anak je dulu..
Buat blog bila sempat je...

Terima kasih nuffnang untuk cpuv ni..
Harap kerap2 la bagi  lagi supaya
Dapat kerap2 cashout..
Hehe..

Sekian...

Comments

  1. kalau tanya jawapan nuffnang bergantung pada advertising nak bagi cpuv tu.. bukan bergantung pada traffic katanya. saya pernah jugak tanya takkan advertiser minat nak iklan kat blog yang traffic rendah sedangkan dia ada pilihan utk blog yg traffic tinggi. saya tanya sebab saya ada 2 blog 1 tak berapa aktif tp selalu dapat BE berbanding blog yg aktif susah nak dapat BE. jadi saya anggap bergantung pada rezeki la. kalau tanya pun tak dapat jawapan yg logik sangat. kekekeke

    ReplyDelete
  2. Hehhhe ok lah tu kak.tp jgn senyap lama sgt kak.rindu ahhh.

    ReplyDelete
  3. tahniah kak.. aiza dapat yang sama juga.. :D

    ReplyDelete
  4. Ada le jugak daripada langsung takde.

    ReplyDelete
  5. best tu kak.. lekat dari bulan 5..

    ReplyDelete
  6. kita serupa diana... cpuv yg ada ni kira penyeri dlm berblog. sikit2 pun rezeki kan.

    ReplyDelete
  7. bnyk yng on going.. bestnya kak..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …