Skip to main content

TAYANG GAMBAR KAKI!RAFIDAH IBRAHIM SEKALI LAGI DI KECAM

Assalamuaalaikum..

Penampilan bertudung biasanya akan menjaga kita
dari berkelakuan kurang sopan..
Bila dah bertudung nak duduk pun 
kena la sopan..
nak bercakap pun kena hati2..
kalau tidak .tak manis la..

Agaknya sebab tu la ramai yang kecewa dan marah bila 
Fida atau Rafidah Ibrahim memuat naik 
gambar kaki dengan caption yang 
tak boleh diterima sesetengah pengikutnya dia Instagram..



"thinking of having a cup of coffee with 'biskut mentega' :)*coffee..antara minuman kegemaran nabi "



**sekarang artis2 kena la jaga tingkah laku..
orang boleh kritik terus je..
dulu zaman aku kecik2 dulu lain la..
nak komplain ke apa,setakat sembang2 dengan kawan2 je..
kan?/?heheh

sekian..

Comments

  1. hahahaha tu la betapa x best jadi retis ni kan??

    ReplyDelete
  2. Makin lm makin xfhm dgn perangai si fida ni

    ReplyDelete
  3. Adeh..
    Kaki pn kne bidas.
    Hehe.
    mmg ksian cik fida ni

    ReplyDelete
  4. fida ni ekna benti jadi retis..macam2

    ReplyDelete
  5. Hmm, tak tau nak komen apa kat Fida ni, tak tau dia fikir macam mana... Hmm...

    #jahattaksaya

    ReplyDelete
  6. artis kene behave. esp artis b'tudung. bnyk natijahnye klu t'silap langkah. maybe tu la harga yg perlu dibayar bile amik keputusan nk jadik artis. hmm..

    ReplyDelete
  7. mmg tak sesuai caption dgn gambar tu.. huhu..

    ReplyDelete
  8. dah jadi public figure cepat je kena hentam..so be careful la kalau xnak di hentam kan :)

    ReplyDelete
  9. Kesiannn...sume nya tk kena...hehe

    ReplyDelete
  10. post lepas tu ko baca?
    dia kata x kisah org nak kata apa
    sbb dia x peduli pasal ko pun

    bila bawak imej bertudung,banyak benda ko kena fikir,apa je yg ko buat org akan cakap

    aku pun x setuju ngan gambar tu
    dia patut fikir sblum upload
    tp bila di tegur marah pulak..
    emmm entahlah

    ReplyDelete
  11. Itu yg tutup aurat (kira tutup la kan?) pun dah kena hentam. Jadi public figure ni bukannya best pun. Baiklah cari kerja yang sesuai, takyah nyanyi.
    Teringat dulu ada sorang artis tayang kaki atas dashboard kereta, Yuna eh? kan terok kena komen.

    ReplyDelete
  12. molek la gitu ea.. susah nak cakap la artis ni...

    ReplyDelete
  13. hehe..silap bila semua nak dikongsikan dalam media sosial..kena sebijik!

    letak gamba coffee pon dah ok..dari letak gamba kaki..

    kalau letak caption nak terajang orang sesuai la jugak..hahahaha..

    ReplyDelete
  14. Artis pon satu. Dah tau awk tu public figure, kena jaga kelakuan.

    ReplyDelete
  15. Selalu jark kena hentam. Hahaha. Control ler sikit perangai tu.

    ReplyDelete
  16. Payah la minah ni isk2. Saya plak rasa malu

    ReplyDelete
  17. kalau dia tak bertudung tak ada org nak kondem kan..sebab dia artis bertudung...so, kenalah pandai jaga kelakuan sikit..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …