Skip to main content

SEMUA ORANG TAHU

Assalamualaikum...



Aku rasa sekarang ni
facebook dah macam tak de privacy dah..
semua benda orang nampak walaupun kita dok
dalam umah tutup pintu tingkap..
heheh..

Aku like page masak2
orang tau aku tengah cari resepi.
aku like page jual ubat kurus
orang tau aku gemuk..
aku tengah main candy crush pun orang tau.,..

heheh..

*selalu bila tengok kawan2 yang like page
ubat kurus ke,page ubat cantik ke,
hati aku ni mesti berkata2..

"dia memang gemuk masa sekolah dulu.."
"mesti dia tengah cari ubat nak hilangkan jerawat batu dia tu.."

korang macam tu tak??
tak,kan??hahaahah

sekian..

Comments

  1. kena check balik kat security option, kalau tak org skodeng kat tetingkap ticker tu....

    ReplyDelete
  2. bias akalau tengok apa yg org like deno buat tak tahu je... hihi^^

    p/s: tak sempat2 nak bank in lagi kak... sori sgt2... dah cakap kat mak tadi.. nanti dah bank in deno msj akak ya... maaf again kak...

    ReplyDelete
  3. Kakcik setakat tengok dan 'lalu'... :)

    ReplyDelete
  4. kadang2 like bkn kerana nak beli produk tu...saja gatal tgn nak tekan like hehe

    ReplyDelete
  5. sebab tu la, saya dah log out fb utk candy crush saya. saya masih main. :)

    ReplyDelete
  6. alamak, akak ada like page diet atkin..
    hahak :)

    ReplyDelete
  7. Hahaha, teruklah kalau selalu sangat kantoi.

    ReplyDelete
  8. hahahahaha... pernah kot.. tapi kadang2 fb kejam tau.. sbb saya perasan ada member muslim melayu like page arak.. bila saya tanya dia, dia kata tak pun.. so kadang2 fb tu menipu..

    ReplyDelete
  9. Haah memang pun, sebab tu nak like benda yang molek2 je haha..Tapi kadang like je page artis2 lantaklah kalau bos tau pun sebab dia pun friend dengan kita hehehe..Kalau nak beli barang sekalipun lebih rela pm kalau tanya kat situ confirm bos tau kita nak beli beg ke atau produk baru huhu

    ReplyDelete
  10. mmg xde fb...so xtau sgt pe yg terjd dlm fb ;-)

    ReplyDelete
  11. Kan???

    Adoii main candi keras pun org leh tau. Uhukk

    Awak, ada kwn sy dia like alat pencegah kehamilan. Ekeke sy guling2 gelak.

    ReplyDelete
  12. dunia internet luas..yg xtahu jadi tahu..kann.kalau tak nak sape tahu xyah online terus..hihihi

    ReplyDelete
  13. tu sebab nad x buh ape2 kat fb skrg nie huhu

    ReplyDelete
  14. sy kalau page tuk like tu mmng hati2.. sebab dlu pernah kna pergi ngn kawan llki.. malu..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …