Monday, 30 September 2013

OH WANITA!JANGAN SEBARANGAN SUMBAT VAGINA ANDA

Assalamualaiukum...



Entry ni khas untuk orang perempuan.
Dulu masa aku belum kawen dulu
ada kawan serumah.dia janda..
dia memang suka beli ubat ketat la..ubat keputihan la..
padahal dia tak de la sakit apa pun..
tapi sebab terpengaruh dia mudah je membeli dan mencuba ubat2  tu..
salah satu yang aku ingat dia beli benda  yang
panjang,bentuk macam batu giling.tapi kecik je..
cara guna nya kena masuk kan benda tu kat vagina..
sudahnya vagina yang tak de sakit apa2 jadi gatal..
ha..ambik kau..

Sekarang ni aku tengok benda tu yang harga rm5
masa kawan aku beli dulu tu dah
belambak2 orang jual kat facebook.
harga mahal pulak tu..

Bukan tu je..
siap ada yang jenis serbuk2 lagi..
cara guna,masuk kan kat vagina..

aduhai..jangan la suka-suka hati je
nak sumbat anu korang dengan benda yang bukan2 .
ada tu siap kata sesuai untuk wanita dan anak dara..
Oh anak dara..jangan main sumbat2 ja anu tu ye..
karang tak de malam pertama kot..ha!!
kalau sakit atau ada masalah pi la jumpa pakar..
jangan pakai percaya je dengan ubat2 sumbat nih..

kalau tengok ayat orang jual ni
memang depa semua guna taktik nak takut2 kan orang..

"jangan sampai suami anda merungut tak ketat.."
"jangan nanti suami cari lain.."
"jangan nanti suami anda merungut bau busuk..'
'jangan biarkan malam pertama anda hambar.."

suami yang baik,penyayang dia tak kan merungut
korang punya tak bagus,tak ketat,tak lawa,tak comel..
dia pun tau..kalau anak dah 3,4 orang nak merungut apa..
hang punya kerja,hang nak merungut??
bukan kata nak kena tunggu dia merungut baru nak perbetui..baru nak berubat..
cuma bila ada masalah sakit ka apa, jumpa lah pakar..

eh!tak payah ubat pun boleh bagi ketat la..
cer try buat senaman kagel tu..
seminggu dah ketat..

ada orang yang dah sakit2,pedih2,gatai2..
malu nak jumpa doktor pakar..

"malu la nak jumpa doktor pakar..
satgi nak kena kangkang pulak ..segan aih.."

tok sah dok malu la..
nama pun dokor pakar..
tu memang kerja dia..
dari dia belajaq dulu dia dah tengok benda2 ni..
entah yang ampa punya tu yang keberapa ratus ribu dah dia tengok..

*semalam tengok ada iklan
untuk merahkan anu pulak..
sudah2 la tu....

sekian...

20 comments:

  1. ikhtiar tu boleh, tapi jgnla guna benda yg takde kajian saintifik utk benda sesulit gitu.

    dan..hidup suami isteri bknlah seks semata. sampai terpaksa guna segala cara...

    ReplyDelete
  2. akk,saya tau tu ubat apa.wakakaka.sy pon xberani kak.ich lantak lah kan.pandai2 lah buat benda lain..risau gak sy nk sumbat2 benda bukan2.xtau apa benda nya nk main sumbat je.senaman kagel? jap nk serach.,

    ReplyDelete
  3. org2 kita ni x de penyakit cari penyakit...

    ReplyDelete
  4. mmg kan..kalau kita nih jenis obsess leh terpengaruh ngan iklan2 gini kan..sabaq ja la...

    ReplyDelete
  5. Takut bab2 nak sumbat bhgn bawah, kita xtau long effect kan :D

    Ada member berkali2 dok pujuk try, sebab dia mmg guna at last ngndung, dia dok pujuk myra sumbat2 ni la, katanya mana tau lps sumbat leh ngndung..

    Tp cheq masih 'takut' nak mmbeli apatah lg nak sumbat ;D

    ReplyDelete
  6. setuju setuju.. banyak sangat jual jamu-jamu ubat-ubat kat facebook.. tengok cara guna je dah menimbulkan kemusykilan.. D. Zubaidi pun siap tulis kat facebook dia cakap kena hati-hati.. tak ada ubat kena sumbat-sumbat macam tu.. bahaya!

    ReplyDelete
  7. betul tu.. saya bab yg insert2 dalam tut tu memang x berani la nak cuba.kang nak ketat2 langsung tak boleh guna menyesal pun tak guna.Setakat pencuci peribadi wanita tu biasa la kita guna.. sekarang cuma baru cuba2 makan jamu.produk tu pun ada jual yg insert2 tapi setakat ni belum berani & minat nak cuba.bab ketat2 ni kadang2 faktor pemakanan kita jugak.. cuba pantang makan.

    ReplyDelete
  8. Salam, owh ye betul tu, sy belum kawen, tp mmg tahu byk gila ntah apa2 produk kt pasaran skang ni, siap dgn tagline yg menakutkan mcm awk bg contoh dlm entry tadi tu, huh..bhaya sebenarnya..paling xbleh blah yg last tu, ade pulak nak merahkan bagai~~~hadoiiii, gila betul...

    ReplyDelete
  9. euw..terus rasa ngeri. sumbat2 kat tempat lain pun takut..inikan kat bawah....oh nooo...tamau la...ngeri wooo

    ReplyDelete
  10. pelik pelik ajelah sampai nak masuk kan ke anu tu..

    ReplyDelete
  11. tak sanggup nak sumbat macam2 wei.. ade ke nak cuba gitu jew.. bahaya sgt..

    tp me pernah beli krim sapu nak besarkan payudara.. hahaha.. tp pastu takut nak sapu takut nnt payudara lak teus bantut.. hahaha

    ReplyDelete
  12. suka entry kak ni..bagi sedar depa yang jual..dan depa yg dok beli...vagina kita kalau sat lagi kena penyakit jangan nyesal..

    ReplyDelete
  13. rasanya yang macam batu giling yang dimaksudkan tu namanya 'tampon' melalui pencarian google, bende tu tak elok utk selaput dara heheh

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum
    hai dah lunch ke?
    hari ini anum bz sangat2

    ReplyDelete
  15. kot yer nak jaga benda dalaman..jangn biar hingga menyusahkan diri

    ReplyDelete
  16. Oooo..benda tirus pjg macam batu giling tu "vibrator" namanya. Benda ni untuk memuaskan nafsu wanita dgn kate lain guna nya untuk pompuan melancap.
    Benda ni guna bateri dan akan bergetar dalam faraj. Semasa melancap kenala praktis kemut2kan faraj supaya otot menjadi kuat dan lubang faraj akan mengetat.
    Takleh lama2 kan lesu jadinya!!

    ReplyDelete
  17. ngerinya kak.. macam mana mereka sanggup kan..

    ReplyDelete
  18. erm.. belum kawin, dan ubat ke apa2 ke yang berkaitan mmng dielakkan.. xberani..

    ReplyDelete
  19. kebetulan hari ni kita tulis isu yang sama hahaha... Pesanan untuk semua jangan jadikan po** anda macam ikan cencaru sumbat.. main sumbat jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry lama ni..3 tahun lepas punya entry.. Tetiba je view naik mendadak..rupanya ada isu dah...

      Delete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();