Skip to main content

KLOUT:MENYEMAK KAN MATA AKU JE...


tadi dapat notification dai rakan kat fb
mintak try KLOUT..
Bila klik je notification tu dia bawak aku 
ke satu page nama KLOUT ni la..

lepas tu tetiba je semua page aku buka keluar gini pulak..
macam kat gambar atas..
menyemak betul mata aku tengok..
satu keja lak nak tekan x..

Aku tak kisah pun kalau menatang tu nak keluatr
kat page2 tertentu je..ni tak..
sepuluh tab aku buka,sepuluh2 tab dia keluar
menggangu betul..

Bagi yang tak tau KLOUT ni 
macam tempat untuk kita check 
kita punya pengaruh kat laman sosial..
lebih kurang gitu la..

Tak payah la nak pengaruh2 sangt..
semak mata aku je..
ada tak sapa2 boleh tolong aku
cemana nak buat supaya aku tak 
nampak menatang tu lagi bila aku buka 
mana2 page??

sudah2 la dok ajak2 aku join page entah apa2 nih..
aku ni bukan nya hantu laman sosial pun..



update:// berjaya delete akaun KLOUT..
bila masa aku register menatang ni pun entah la..

sekian..


Comments

  1. pernah dengar tak pernah join & tak study pulak apa function dia.

    ReplyDelete
  2. baru tahu pasal KLOUT ni..dah macam kelaut pulak bunyinye..hee

    ReplyDelete
  3. nampak cam serabut gak ...ade jugak bg pandangan macam ni..huhuh

    ReplyDelete
  4. tu lah. banyak sangat benda adverts mcm tu. sy cukup meluat lah klu asyik keluar camtu T_T

    nasib pasang lah jgk ads block . huhu

    ReplyDelete
  5. sy pun kurang gemar jenis kuar benda2 gitu.. semak jew.. hehehe

    ReplyDelete
  6. oh ada jugak eh mende2 mcm tu....

    ReplyDelete
  7. nad baru first time dgr klout nie huhu

    ReplyDelete
  8. hehehe...tu yang kekadang malas nak click sign-up tak tentu pasal tu..biar maintain aje, senang.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,
    Kalau guna benda alah ni...alamat ke laut la blog...nyesakkan nafas je. Trus klik pangkah hu hu hu

    ReplyDelete
  10. kalau semak kasi buang jer kak kan...:)

    ReplyDelete
  11. Bunyi pun dah macam 'Ke Laut' hehe.

    ReplyDelete
  12. Saya pun tak suka tengok benda tu. Macam spam jer saya tengok.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …