Skip to main content

JANGAN MAIN KOMEN JE!!

Assalamualaikum...

Penting sebenarnya untuk kita selidik dulu satu2 perkara yang orang lain kongsi di facebook.lagi2 kalau cerita tu melibatkan aib seseorang.kita yang baca ni jangan la pakai komen je..

Contoh la...

Abu beli barang kat kedai Siti..Siti pulangkan duit baki tak cukup.Ali pun citer kat orang ,Siti tu berniaga suka tipu pelanggan.Orang yang dengar pulak memang mulut gian nak memaki je..

"  @#%&*&% betul Siti ni..dasar perempuan #%#**#&#/# .."

Padahal sebelum tu Siti dah minta maaf dan pulangkan duit baki si Ali.

Tapi sebab Ali marah punya pasal disebabkan kesilapan tu mula la dia nak buruk2 kan Siti.

Macam kes kat gambar ni aku tak kata pun dia tak tipu..sebab tu kena selidik.tanya polis ke..sah kan.kalau betul pun tak payah nak menyundalkan orang .cuba la bila kita komen tu kita tunjuk sikit kita ni waras.jangan jadi gila.orang gila pun tak semua yang suka mengamuk tak tentu pasal.

Bahasa melambangkan Bangsa

Orang yang tertipu tu pun tak tunjuk muka.kau pulak yang melebih2.ingat hero ke dapat maki orang?

Sekian...

Comments

  1. tu yg payah nyer ada fb dan segala bagai...silap sikit, nk update..xkena skit, kabo 1 dunia

    ReplyDelete
  2. betul tuh... kita nih emosi sgt nak komen kannn.. aduhai.. nih salah satu bahayanya FB.. huhu

    ReplyDelete
  3. emosi tak bertempat..mesti umur tak cukup matang ni.

    ReplyDelete
  4. Memang tak patut bila komen ikut suka hati aje ni.

    Salam singgah. =)

    ReplyDelete
  5. aya pun tak berapa berani la nak share benda2 camni. sebab statement dari sebelah pihak kan?? Nak2 lagi jenis kes anak dara konon di larikan jantan.. di culik jantan.. malas nak share sebab kebanyakkan depa yg lari ikut jantan bukan di larikan atau di culik. kalau statement tu betul.. gadis ni melarikan diri bersama boipren. kalau jumpa inform no ni.. no tu atau polis. ok la jugak. sebaran kat laman sosial ni nak share kena betul2 tapis & selidik

    ReplyDelete
  6. Sebelum post komen dilaman org, kena fikir dulu. Dah post, baca lagi sekali. Tak puas hati, agak2 benda tu buat org kecil hati, delete. Itu style kakpb. Tapi kakpb mmg pantang org suka tulis maki hamun. Tu mmg kat rumah mencarut je kerjanya...eii..elakkan la. Nanti budak2 baca tak elok.

    ReplyDelete
  7. saya sokong....fikir sebelum komen

    ReplyDelete
  8. Kalau di mahkamah ini dipanggil kes hearsay yg keterangan sebegini akan ditolak oleh mahkamah...

    ReplyDelete
  9. apa apa pun sebelum komen kena tahu cerita dulu kan.

    ReplyDelete
  10. hal ni ai no komen...dah tak nak komen..takyah la sebukkan comment box org...hehe...saje nak tunjuk ai dah bw kat blog yu...ntahape ntah

    ReplyDelete
  11. orang sekarang suka jugde sesuatu tanpa berpikir mungkin ada situasi lain yang mungkin terjadi...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. betul tu kak.. tak boleh terus terima bulat-bulat je, siasat dulu..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …