Thursday, 19 September 2013

JANGAN MAIN KOMEN JE!!

Assalamualaikum...

Penting sebenarnya untuk kita selidik dulu satu2 perkara yang orang lain kongsi di facebook.lagi2 kalau cerita tu melibatkan aib seseorang.kita yang baca ni jangan la pakai komen je..

Contoh la...

Abu beli barang kat kedai Siti..Siti pulangkan duit baki tak cukup.Ali pun citer kat orang ,Siti tu berniaga suka tipu pelanggan.Orang yang dengar pulak memang mulut gian nak memaki je..

"  @#%&*&% betul Siti ni..dasar perempuan #%#**#&#/# .."

Padahal sebelum tu Siti dah minta maaf dan pulangkan duit baki si Ali.

Tapi sebab Ali marah punya pasal disebabkan kesilapan tu mula la dia nak buruk2 kan Siti.

Macam kes kat gambar ni aku tak kata pun dia tak tipu..sebab tu kena selidik.tanya polis ke..sah kan.kalau betul pun tak payah nak menyundalkan orang .cuba la bila kita komen tu kita tunjuk sikit kita ni waras.jangan jadi gila.orang gila pun tak semua yang suka mengamuk tak tentu pasal.

Bahasa melambangkan Bangsa

Orang yang tertipu tu pun tak tunjuk muka.kau pulak yang melebih2.ingat hero ke dapat maki orang?

Sekian...

16 comments:

  1. tu yg payah nyer ada fb dan segala bagai...silap sikit, nk update..xkena skit, kabo 1 dunia

    ReplyDelete
  2. betul tuh... kita nih emosi sgt nak komen kannn.. aduhai.. nih salah satu bahayanya FB.. huhu

    ReplyDelete
  3. emosi tak bertempat..mesti umur tak cukup matang ni.

    ReplyDelete
  4. Memang tak patut bila komen ikut suka hati aje ni.

    Salam singgah. =)

    ReplyDelete
  5. aya pun tak berapa berani la nak share benda2 camni. sebab statement dari sebelah pihak kan?? Nak2 lagi jenis kes anak dara konon di larikan jantan.. di culik jantan.. malas nak share sebab kebanyakkan depa yg lari ikut jantan bukan di larikan atau di culik. kalau statement tu betul.. gadis ni melarikan diri bersama boipren. kalau jumpa inform no ni.. no tu atau polis. ok la jugak. sebaran kat laman sosial ni nak share kena betul2 tapis & selidik

    ReplyDelete
  6. Sebelum post komen dilaman org, kena fikir dulu. Dah post, baca lagi sekali. Tak puas hati, agak2 benda tu buat org kecil hati, delete. Itu style kakpb. Tapi kakpb mmg pantang org suka tulis maki hamun. Tu mmg kat rumah mencarut je kerjanya...eii..elakkan la. Nanti budak2 baca tak elok.

    ReplyDelete
  7. saya sokong....fikir sebelum komen

    ReplyDelete
  8. Kalau di mahkamah ini dipanggil kes hearsay yg keterangan sebegini akan ditolak oleh mahkamah...

    ReplyDelete
  9. apa apa pun sebelum komen kena tahu cerita dulu kan.

    ReplyDelete
  10. hal ni ai no komen...dah tak nak komen..takyah la sebukkan comment box org...hehe...saje nak tunjuk ai dah bw kat blog yu...ntahape ntah

    ReplyDelete
  11. orang sekarang suka jugde sesuatu tanpa berpikir mungkin ada situasi lain yang mungkin terjadi...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. betul tu kak.. tak boleh terus terima bulat-bulat je, siasat dulu..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();