Skip to main content

GAMBAR SEKITAR MAJLIS BABY SHOWER NURUL

Assalamualaikum...

Semalam berlangsung majlis baby shower Nurul..
majlis yang dirancang sahabat2 nurul ni
diadakan dengan tema cowboy..
jom kita tengok gambar2 sekitar majlis tersebut.






Antara sahabt dan rakan artis yang datang..
seksi kemain nurul..











Buruk nya NIng Baizara dok gitu.
hahah..jangan marah ye peminat Ning Baizura..
nak meroyan pi dok depan cermin sendiri ye..
hahah


Nampak serabut majlis dia ni..
ada yang komen kat insta kata "baik la buat mkenduri doa selamat"
tapi ada yang kata "Dia dah buat kenduri doa selamat tu.."
tapi yang peliknya kenapa gambar kenduri doa selamat tak de 
pulak nak upload kat insta..
kan bagus kalau artis2 kita ni lebih banyak muat nakl gambar 
yang baik2 kan??

sekian...

Comments

  1. kalau lepas buat majlis baby shower nih kira nak bersalin nanti lancar eh kak..?? hehe...

    ReplyDelete
  2. apa gunanya majlis camni hekk..emrmmhh

    ReplyDelete
  3. Artis2 kita memang suka buat majlis2 yg boleh buat kita gelak....

    ReplyDelete
  4. tak bagus majlis mcm ni, seeloknya buatlah majlis doa selamat utk baby yg bakal lahir sbb kita tak tahu apa akan berlaku kan......

    ReplyDelete
  5. bese la.. ayat cover dr fans... kalau dah panas, mesti ada orang nak tolong kipaskan bagi sejuk.. tapi, sayang.. kipas tu asyik on je.. xtahu nak tutup pada masa yang diperlukan..

    ReplyDelete
  6. lately..fyzz tgk kt insta mmg ramai retis yg dok buat mjlis gini..what point?

    ReplyDelete
  7. apa maksud utk baby shower ni yer..

    ReplyDelete
  8. tak faham aku baby shower ni utk apa..sapa punya amalan ni? betul jgk..buat kenduri doa selamat lagi bagus..tak faham la diaorg ni..

    ReplyDelete
  9. hehe xtau dari mana asal baby shower ni.huhu..

    ReplyDelete
  10. betul tu kak.. baik buat majlis doa selamat je..

    ReplyDelete
  11. hmmm..sebaik2nya selidik dari mana asal usul dan amalan sesuatu perkara..sedih bila tgk (kdg tak artis pun buat) sesuatu perkara tu dibuat ikut-ikutan..

    no point pun acara2 sebegini :(

    ReplyDelete
  12. sekarang ni macam trend pula artis buat mjlis camni kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …