Friday, 6 September 2013

DAH KAHWIN TAK NAK MENGAKU.LELAKI JENIS APA NI?

Assalamualaikum...



Selamat pagi semua...
Pagi ni aku nak citer pasal lelaki..
lelaki yang kawen senyap2..
bila orang tanya tak nak ngaku..

Ada sesetengah lelaki suka perasan macam 
orang hadap sangt dengan status depa.
takut sangt nak mengaku dah kawen..

kalau aku la..
berdepan dengan lelaki yang tak nak ngaku dah kawen ni
mesti aku dah ada tanggapan buruk tentang lelaki macam ni..
mula la macam2 aku teka dalam kepala otak aku ni..
antara kemungkinan nya..

~mesti dia  nak menggatal lagi ..
~kawen lari
~ambik bini orang
~kalau artis pulak mesti sebab dia perasan
orang tengok drama/filem lakonan dia sebab dia bujang.

Cer pikir pulak perasan mertua dia..
kalau aku jadi mertua dia memang aku ngamuk dah..
dah kawen dengan anak aku tetiba tak ngaku..
malu la bila orang nampak anak kita diusung laki macam ni..
lepas tu si A tanya  
"nampak anak kau dengan lelaki tu..berpeluk sakan.bla..bla.."

lepas tu kau cakap..
"depa dah kawen dah..."

si A balik umah...tengok facebook..hati dia berkata2..

"ceh...dah kawen konon..menipu la tu..
lelaki tu tak kata pun dah kawen..
saja nak tutup 
la tu yang anak dia suka menggelitis dengan jantan.."

dah kita nampak buruk..kan??

Aku tak percaya langsung kalau kata
kedua2 belah keluarga suruh rahsiakan perkahwinan..
apa ke giler keluaraga macam tu..

lepas tu bila dah kantoi
baru la terhegeh2 ngaku dah kawen..
eiii..memang meluat la lelaki macam ni..



sekian...

30 comments:

  1. Assalamualaikum Diana

    adoiiii....

    ReplyDelete
  2. menyampah ngan lelaki jenis cmtu

    ReplyDelete
  3. yang pasti shark bukan mcm tu yer.
    mmg org cmtu xleh pakai punya org.

    ReplyDelete
  4. itu lah lelaki durjana namanya..:)

    ReplyDelete
  5. Baru baca pasal bront palarae tadi. Tapi dia kata dia mengaku tidak, menafikan pun tidak.

    ReplyDelete
  6. salam singgah. pernah jumpa. malah ada yg ajak kapel. dia tak tau kot saya pn status married. mungkin dia ingat saya letak status tu sesaja :P huhuhu

    ReplyDelete
  7. Pasal Bront ek?

    Tadi kakcik baca kat BeautifulNara, dah mengaku pulak...

    Macam2lah artis-artis kita ni...

    ReplyDelete
  8. haha, status lambng diri, lambng maruah dia, maybe dengan tak mengaku dia buleh test market lagi, haha

    ReplyDelete
  9. memang meluat kalau lelaki mengaku bujang tapi dah kawen ni..

    ReplyDelete
  10. Sekarang heboh pasal Adi Putra bercinta dan bergambar lucah dgn bini orang. Macam2 artis ni, lelaki pompuan sama saja....

    ReplyDelete
  11. ade sampai bercerai sebab sepupu akak husband dia tak ngaku dah kawen..
    teruk betul..rasa nak terajang je laki tuh!

    ReplyDelete
  12. bisanya lelaki macam ni mmg nak menggatal la

    ReplyDelete
  13. getiknye la nengok perangai camtu. mintak di jauhkan..

    ReplyDelete
  14. hoh..betul2 meluat ni..hahaha

    normally kalau lelaki dah kawen tapi x ngaku status dia, biasanya sebab nak menggatal..

    tak kira la status dah kawen ke, dah bertunang ke, dah berpunya ke, tapi kalau ngaku single, means ada la yg x kena..

    ReplyDelete
  15. lain lelaki mungkin berbeza persepsi tapi bagi aya perkhawinan tu satu benda yang saya akan rasa bangga..tapi biasa orang tak nak ngaku sbb nak menggatal lettew..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. Hi..saya blogwalking kat sini...Jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com...TQ for your support.

    ReplyDelete
  17. kasanova yang mcm nie huhu pernah dgr cite pasal nie >.<

    ReplyDelete
  18. eiii tak suka lelaki mcm tu.... tak jujur!

    ReplyDelete
  19. Ai kak marah kemain?lelaki mana yang telah mengguris perasaan akak ni?

    Atau akak cemburu kahkahkahkahkah *kemain beso saya gelak :D

    ReplyDelete
  20. ntahnya..tak adi putra langsung

    ReplyDelete
  21. dah kawen tak mengaku yer , tak gentleman la gitu..!!

    ReplyDelete
  22. Antara kesan terbesarnya adalah akan berlaku FITNAH. Kita terbuat fitnah berdosa kita yang penyebab pun berdosa. Allahhuakbar :'(

    ReplyDelete
  23. Nasib tak kahwin lagi.. Saya BUJANG. Hehe

    ReplyDelete
  24. Saya paling tak suka owg macam nie

    ReplyDelete
  25. Kalau pompuan couple ngan lelaki yg setia tp pompuan tu masih kate kat orang single cemane pulak?

    ReplyDelete
  26. bhya kalau dapat pasangan camtu..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();