Skip to main content

DAH KAHWIN TAK NAK MENGAKU.LELAKI JENIS APA NI?

Assalamualaikum...



Selamat pagi semua...
Pagi ni aku nak citer pasal lelaki..
lelaki yang kawen senyap2..
bila orang tanya tak nak ngaku..

Ada sesetengah lelaki suka perasan macam 
orang hadap sangt dengan status depa.
takut sangt nak mengaku dah kawen..

kalau aku la..
berdepan dengan lelaki yang tak nak ngaku dah kawen ni
mesti aku dah ada tanggapan buruk tentang lelaki macam ni..
mula la macam2 aku teka dalam kepala otak aku ni..
antara kemungkinan nya..

~mesti dia  nak menggatal lagi ..
~kawen lari
~ambik bini orang
~kalau artis pulak mesti sebab dia perasan
orang tengok drama/filem lakonan dia sebab dia bujang.

Cer pikir pulak perasan mertua dia..
kalau aku jadi mertua dia memang aku ngamuk dah..
dah kawen dengan anak aku tetiba tak ngaku..
malu la bila orang nampak anak kita diusung laki macam ni..
lepas tu si A tanya  
"nampak anak kau dengan lelaki tu..berpeluk sakan.bla..bla.."

lepas tu kau cakap..
"depa dah kawen dah..."

si A balik umah...tengok facebook..hati dia berkata2..

"ceh...dah kawen konon..menipu la tu..
lelaki tu tak kata pun dah kawen..
saja nak tutup 
la tu yang anak dia suka menggelitis dengan jantan.."

dah kita nampak buruk..kan??

Aku tak percaya langsung kalau kata
kedua2 belah keluarga suruh rahsiakan perkahwinan..
apa ke giler keluaraga macam tu..

lepas tu bila dah kantoi
baru la terhegeh2 ngaku dah kawen..
eiii..memang meluat la lelaki macam ni..



sekian...

Comments

  1. Assalamualaikum Diana

    adoiiii....

    ReplyDelete
  2. menyampah ngan lelaki jenis cmtu

    ReplyDelete
  3. yang pasti shark bukan mcm tu yer.
    mmg org cmtu xleh pakai punya org.

    ReplyDelete
  4. itu lah lelaki durjana namanya..:)

    ReplyDelete
  5. Baru baca pasal bront palarae tadi. Tapi dia kata dia mengaku tidak, menafikan pun tidak.

    ReplyDelete
  6. salam singgah. pernah jumpa. malah ada yg ajak kapel. dia tak tau kot saya pn status married. mungkin dia ingat saya letak status tu sesaja :P huhuhu

    ReplyDelete
  7. Pasal Bront ek?

    Tadi kakcik baca kat BeautifulNara, dah mengaku pulak...

    Macam2lah artis-artis kita ni...

    ReplyDelete
  8. haha, status lambng diri, lambng maruah dia, maybe dengan tak mengaku dia buleh test market lagi, haha

    ReplyDelete
  9. memang meluat kalau lelaki mengaku bujang tapi dah kawen ni..

    ReplyDelete
  10. Sekarang heboh pasal Adi Putra bercinta dan bergambar lucah dgn bini orang. Macam2 artis ni, lelaki pompuan sama saja....

    ReplyDelete
  11. ade sampai bercerai sebab sepupu akak husband dia tak ngaku dah kawen..
    teruk betul..rasa nak terajang je laki tuh!

    ReplyDelete
  12. bisanya lelaki macam ni mmg nak menggatal la

    ReplyDelete
  13. getiknye la nengok perangai camtu. mintak di jauhkan..

    ReplyDelete
  14. hoh..betul2 meluat ni..hahaha

    normally kalau lelaki dah kawen tapi x ngaku status dia, biasanya sebab nak menggatal..

    tak kira la status dah kawen ke, dah bertunang ke, dah berpunya ke, tapi kalau ngaku single, means ada la yg x kena..

    ReplyDelete
  15. lain lelaki mungkin berbeza persepsi tapi bagi aya perkhawinan tu satu benda yang saya akan rasa bangga..tapi biasa orang tak nak ngaku sbb nak menggatal lettew..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. Hi..saya blogwalking kat sini...Jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com...TQ for your support.

    ReplyDelete
  17. kasanova yang mcm nie huhu pernah dgr cite pasal nie >.<

    ReplyDelete
  18. eiii tak suka lelaki mcm tu.... tak jujur!

    ReplyDelete
  19. Ai kak marah kemain?lelaki mana yang telah mengguris perasaan akak ni?

    Atau akak cemburu kahkahkahkahkah *kemain beso saya gelak :D

    ReplyDelete
  20. dah kawen tak mengaku yer , tak gentleman la gitu..!!

    ReplyDelete
  21. Antara kesan terbesarnya adalah akan berlaku FITNAH. Kita terbuat fitnah berdosa kita yang penyebab pun berdosa. Allahhuakbar :'(

    ReplyDelete
  22. Nasib tak kahwin lagi.. Saya BUJANG. Hehe

    ReplyDelete
  23. Saya paling tak suka owg macam nie

    ReplyDelete
  24. Kalau pompuan couple ngan lelaki yg setia tp pompuan tu masih kate kat orang single cemane pulak?

    ReplyDelete
  25. bhya kalau dapat pasangan camtu..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …