Skip to main content

WANITA SINGLE??JOM ATASI RASA KESEPIAN...

Assalamualaikum..



Ada orang kan..
bila dia baru jadi single dia macam tak boleh terima keadaan tu..
ye la..selama ni dok ada orang sayang,ada orang teman,
tapi tiba2 kehilangan memang rasa kesunyian la mula2 kan??
Meh nak bagi tip apa yang
korang boleh buat untuk habiskan masa diwaktu
korang masih single nih..
tak mau boring2adan  tido je..ok..


~Makan angin dengan rakan-rakan..
rancang perjalanan jauh yang
menyeronok kan bersama rakan-rakan atau
saudara paling rapat.

~cari aktiviti malam yang menyeronok kan..
bukan la sampai pergi clubbing..
cukup kalau  waktu malam minggu ajak rakan2
perempuan datang bermalam dirumah..
Atau kamu sendiri boleh bermalam dirumah sahabat kamu..
ajak lebih ramai kawan lebih menyeronok kan.

~jangan sesekali jauhkan diri dari lelaki..
walaupun lelaki itu hanya seorang teman biasa
tak salah kalau luangkan masa bersama lelaki tersebut..
mungkin boleh ajak dia makan tenghari bersama..
mana tahu dia mungkin akan kenalkan kamu dengan
salah seorang rakan baiknya..heheh

~lakukan hobi yangtertangguh
Fikir2 balik masa hangat bercinta dulu mungkin
ada salah satu hobi kamu yang dah lama kamu tinggalkan..
ini masa nya untuk kamu bersama semula dengan hobi kamu dulu..

~cari minat kamu yang terbaru..
kalau sebelum ni kamu tak pernah cuba
untuk menjahit ini masa yang sesuai untuk
mencuba sesuatu yang baru..siapa tahu mungkin
ianya boleh mendatangkan wang poket kamu..
blogging pun best jugak..cuba la..:)

sekian..



Comments

  1. hah suke yang ni..bagus gak tu..thanx 4 sharing :)

    ReplyDelete
  2. Saya pernah jadi si single itu. Masalahnya... kadang2.... diri org yg single tu sendiri yg tanak move on. Nak buat semua aktiviti yang diana listkan kat atas tu semuanya rasa takde mood. Itu pasal la terus terkandas dlm kesedihan.

    ReplyDelete
  3. Ala, jadi single la best... Nk buat apa senang jer, kalu boring ajak lah kawan....

    ReplyDelete
  4. hehe yg pnting jgn dk srg2 mmg meraunglah.huhu

    ReplyDelete
  5. ada sesetengah tu sanggup bertahun2 melayan perasaan..meratapi apa yg da berlaku...(dlm hati sy, patutlah kena tinggal ;-)

    ReplyDelete
  6. nice sharing
    single lagi bebas rasanya :)

    ReplyDelete
  7. hehehe.. buat masa ni prefer single je.. wkakakka.. lagipun tension je tgk kawan2 asyik ngdu masalah cinta cintun dorang.. aheks~~

    ReplyDelete
  8. kalau dah single, cer buat blog n bw blog2 org baru tk bowing :)

    ReplyDelete
  9. Emm biasanya akan cari kawan2 untuk berhibur..kalau kawan2 tak ada, emmang stress giler..haha

    ReplyDelete
  10. alah bisa tegal biasa. single walaupun kdg2 sunyi tapi adakala nya, best jugak...hehe

    ReplyDelete
  11. Kalau saya, layan movie jerlah..

    ReplyDelete
  12. alamak
    ade kena mengena ni
    adoi

    ReplyDelete
  13. haha. sebenarnya nak move on ni depends atas orang tu sendiri. kalau orang buat aktiviti contoh pergi bercuti dengan kengkawan semua kan. tetiba dia pun rasa... seronoknya dapat shared ni tu ni tu ngan my exbf. ceh. takde makne. memang takkan move on. kan...so selamat move on semua. dekat kan diri dengan Allah. mengadu padanya. ececeh... :)

    ReplyDelete
  14. Hai kawan! jom follow gila siot !!
    http://gilasiot.blogspot.com/ thanks kawan! Saya follow sini juga ok :)

    ReplyDelete
  15. dah terbiasa dengan title 'single'. so takda masalah pun kalau tak berteman. anyway, gret tips. boleh cadang dekat kengkawan nanti :)

    ReplyDelete
  16. kalau masa sy bercinta dulu myb berguna kot sume tips ni kak.

    ReplyDelete
  17. time single kekadang best jugak rasanya..he3.....

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …