Monday, 8 July 2013

TIDUR DAN MEREPEK

Assalamualaikum...



Selamat Pagi..eh..selamat petang dah pun.
hehehe..ni la jadi bila tido siang..
Entah kenapa malam tadi Mikhail tak boleh tidur..
kejap2 dia bangun sampai sakit kepala aku..

Dah pukul 7:15 dia macam nak tidur..
jiran sebelah pulak dok hon2 motor panggil bini dia
yang tido mati tu suruh buka pintu..
dah la moto dia bunyi hon murtabak..
dia baru balik keja..
selalu bini dia tido mati..
kadang2 laki sampai panjat pagar..

Korang tido mati??
Biasanya aku kalau tido malam ke,siang ke..
dengar bunyi pelik sikit je aku dah bangun..
tapi kalau mengantuk sangt,
aku bangaun pun dalam keadaan mamai je..
time tu kalau orang tanya apa pun sedaya upaya aku jawab..
tapi jawab yang merepek2 je la..haha

Pernah sekali masa tu cuti sekolah..
Maisara bangun2 tido je dia kejutkan aku..
dia tanya."ibu hari ni kenapa tak sekolah..?"

lepas tu aku suruh dia pi tido..kemudian dia tanya apa entah lagi..
lepas tu start la merepek sampai ke cengkerang apa entah aku sebut..

Bila aku dah bangun dari tidur Maisara
tanya aku..

"ibu ..tadi masa kakak tanya kenapa hari ni tak sekolah,
ibu cakap apa pasal cengkerang dalam bas tu??
kakak tak paham.."

erm..sah2 la aku merepek time tu..heheh


sekian..





20 comments:

  1. hahaha,hon murtabak.cane tu kak? rara pon mcm akk gak.tido bukan tido sgt.kalau tido siang tu.telinga dgr je bunyi2 pelik.tambah pulak kalo dgr hon murtabak.haha

    ReplyDelete
  2. ieda mudah jaga .. org tua2 cakap telinga lintah lak ekke ;)

    ReplyDelete
  3. dulu masa bujang tido mati gak, skrg dan kawen tido hidup...hehe

    ReplyDelete
  4. hahaha.. part merepek tu memang best kalau dapat sakat.. sebab tengah mamai memang tak perasan apa yang disebutnya..

    part jiran tu.. napelah tak bawak je kunci sendiri, lebih senang..

    ReplyDelete
  5. kdg2 bgun mngigau pn ada jgk kn..adik ayu pnh jd g tdo tpi pti sejuk.hihi

    ReplyDelete
  6. hahaha tergelak sy bace..lucu2

    ReplyDelete
  7. kahkahkah....cengkerang dlm bas? hahahaha...sumpah aku gelak guling2...wakakaka...

    ReplyDelete
  8. Hahahah...ms baca entri ni, tgh mengunyah jagung. Habis bersembur. Lawak gile!

    ReplyDelete
  9. uish,dahsyat jgak jiran sebelah akak tue...sampai kena panjat pagar..haha

    ReplyDelete
  10. Teena dulu time kat hostel, bulan pose hari2 mak call kejutkan bgun sahur, tp tak sedar gila, ada lah dalam 50 missed call dari mak..haha

    ReplyDelete
  11. memang dahsyat la.. sampai panjat pagar sebab bini tido mati..

    ReplyDelete
  12. jiran akak xde henpon kah? adeyy payah gak kn men hon2..ganggu jiran gitu..huhu~

    sy pn jenis tido mati..asben stress gila klu nk kejutkn sy...muaahaha x senonoh btol..asben sy lak jenis senang bgn...bunyi org bukak pintu pn dia leh terjaga..huhu~ :p

    ReplyDelete
  13. Saya selalu cemburu tengok ada org boleh tido mati sbb saya jenis tido cap ayam, tido ayam...bunyi cicak mengorat pun boleh terjaga...

    ReplyDelete
  14. izan pun kalau dah mamai ntah apa2 yg direpekkan. so... sila jgn kacau kalau ummi dah tido.

    ReplyDelete
  15. dua tiga hari ni saya terlelap lepas asar pastu bangun 7:50. x tau nape lepas asar jadi ngantuk gile. haha

    ReplyDelete
  16. apa kene mengene cengkerang dalam bas tu..

    ReplyDelete
  17. remy dah lama tak tidor siang... sebab susah nak tido....... tapi kalau tido siang...bangun jer...kalau sampai magrib...remy mesti rasa pening..... mamai toksah ckp ler.....he3

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();