Skip to main content

RM20 TU MAI DARI CELAH KETIAK KA?

Assalamualaikum...



Kat facebook sekarng ni ada lagi orang buat
bisnes yang RM20 tu ye..
ingatkan 2,3 tahun dulu je ada orang buat..
bayar RM20 lepas tu dapat riferral  link masing2
untuk kita guna nak cari orang join sama..

Dari cerita kawan2 benda ni ikut nasib je..
kalau ramai yang terpukau dengan kita
banyak la duit yang kita boleh makan..
kalau tidak melayang la RM20 yang kita bayar masa daftar tu..

Tapi yang aku geram ada jugak
antara mereka yang join ni kata
"ala Rm20 je..bukan bisnes juta2..
tak kan bankrap pun.."

amboi..RM20 tu duit la..
kerja kilang sehari baru dapat RM20 tu tau..
bukan Rm20 tu  timbul dari celah ketiak je..

kalau C,D,E,F daftar melalui Riferral Link Si A..
si A je yang untung..
si C.D,E,F belum tentu untung pun..
belum tentu orang nak join melalui depa..
jadi jangan la kata "anda pasti untung"
itu kita dah macam menipu orang je..

siap bagitau lagi

"xde siape pun yg akn teraniaya..dlm sesuatu perniagaan..yg dilarang oleh islam ialah apabila menyebabkan kerugian kpd sebelah pihak atau menganiayai org lain.."

ye la makcik oi...
tak menganiaya la sangt..kan??


sekian...


Comments

  1. Lebih kurang macam MLM jugak la kan :)

    ReplyDelete
  2. Haih! Manusia ni klu dgr je cite psl duit mudah, terus jadi bodoh.

    ReplyDelete
  3. huh tu lah pasal kan kak.sy ni kdg2 rasa mcm teirngin jugak.iklan bukan main lg.haih.tapi yelah kan.org nk duet.sanggup buat ayat gempak.apa saje! bencik.pas tu apah idak.

    ReplyDelete
  4. tu baru yg RM20 ...ada jugak yang RM50.. lagilah..

    ReplyDelete
  5. dan sudahnya, kita x tahu pun kan apa yg kita niaga... dok cr ahli je kejenya...

    ReplyDelete
  6. selalu orang akan teruja bila dengar modal sikit tapi untung besar..

    ReplyDelete
  7. macam2 betul cara org nak buat duit cara senang kan. tapi kena ingat.. bukan senang nak senang...

    ReplyDelete
  8. ini dah sah2 bkn bisnes, ini ala2 menipu..jual ayat power je.
    Dalam islam, bisnes mesti jual barang/perkhidmatan.

    zaman study dulu ada dah cara gini, tapi guna sistem pos surat. iklankan kat paper.

    ReplyDelete
  9. rm20 pun walau sikit, berguna jugak..

    ReplyDelete
  10. Macam2. rm20 tu kira banyak juga.

    ReplyDelete
  11. lepas bayor lunch 4 hari ok....
    tapi ni lah 1st time i tau pasal ni...
    maybe sbb kat fb kot...
    so i ni memmmmaaanngggg tak aktif fb....

    ReplyDelete
  12. Hehe..RM20 pun duit gak kan..emmm..orang yang senang dapat duit tak hairan lah..kita orang susah ni agak keberatan juga..hehe

    ReplyDelete
  13. ye btul gk tu, kne le tgk2 kn dulu ...

    ReplyDelete
  14. cara mudah nak kaya......tapi bila tak tahu lah kak......he3

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …